Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vstřiky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaB
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od HonzaB »

Zdravim chtěl jsem se zeptat po kolika by se měli měnit tak vstřiky mam 318tds, zdá se mi že to auto nejde už tak za plynem jako dřív neni to tak živé a než se to rozjede tak to trvá,už to prostě neni takovej dravec jekej to byl.Kámoš mechanik mi řikal že by to právě chtělo udělat vstřokovací trysky protože si to taky rádo černě pokouří takže by blbě rozprašovaly.Má to cenu je montovat ven a čistit je nebo rovnou koupit nové?
lukas1000

#2 Příspěvek od lukas1000 »

mam 2,5 td,ale bude to to samo.menil jsem je pri 250000.nevim jak u ctyr valce,ale ja mam jeden ridici.je s kabelem a konektorem.ten musis vymenit celej.stoji 3600kc.a ty ostatni jsem rozebral.je tam tryska,pruzina a podlozka.ty trysky se daji koupit.delaje bosch a motorpal jihlava.jedinej rozdil mezi nima je cena.bosch stoji 850 a motorpal 400.mam ty levnejsi a naprosta spokojenost.po kolika km se maji menit nevim.ja jsem je menil kvuli tomu,protoze mi houpul volnobeh.cus
bmwfil

#3 Příspěvek od bmwfil »

Pro začátek vyměň palivovej a vzduchovej filtr a možná se podivíš, jak to přestane kouřit a bude táhnout...
Alig

#4 Příspěvek od Alig »

ahoj mám problém s jedním vstřikem na 325tds tecě mezi hlavou a vstřikem nafta na 4 válci... nevíte někdo co s tím?
HonzaB
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HonzaB »

Filtry vyměněny a zlepšení žádný
lukas1000

#6 Příspěvek od lukas1000 »

Alig píše:ahoj mám problém s jedním vstřikem na 325tds tecě mezi hlavou a vstřikem nafta na 4 válci... nevíte někdo co s tím?
vyndej ho a utahni,pak ho vrat spatky
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dsvatos »

No hele, vyhoď je ven a uvidíš. Někde po garážích nebo v nějakým kolchoze, nebo servisu se dá ještě narazit na zkoušečku a štelovačku vstřiků. Přiděláš vstřik, zapumpuješ a hnedka vidíš jestli dobře rozprašuje. Zárověň si na tom nastavíš otvírací tlak vstřiku. Pokud budou stát zaprd, tak kup nový. Klíďo kup český z Motorpalu Jihlava, protože ty Bosch se vyrábí taky tam a liší se jen nápisem :wink:
Alig

#8 Příspěvek od Alig »

dsvatos píše:No hele, vyhoď je ven a uvidíš. Někde po garážích nebo v nějakým kolchoze, nebo servisu se dá ještě narazit na zkoušečku a štelovačku vstřiků. Přiděláš vstřik, zapumpuješ a hnedka vidíš jestli dobře rozprašuje. Zárověň si na tom nastavíš otvírací tlak vstřiku. Pokud budou stát zaprd, tak kup nový. Klíďo kup český z Motorpalu Jihlava, protože ty Bosch se vyrábí taky tam a liší se jen nápisem :wink:
neměl bys na tu firmu nějakej odkaz nebo kontakt? a na kolik tak ty vstřiky vyjdou?
HonzaB
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od HonzaB »

Díky za rady hned to o víkendu vyzkoušim udělat
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od dsvatos »

Alig píše:
dsvatos píše:No hele, vyhoď je ven a uvidíš. Někde po garážích nebo v nějakým kolchoze, nebo servisu se dá ještě narazit na zkoušečku a štelovačku vstřiků. Přiděláš vstřik, zapumpuješ a hnedka vidíš jestli dobře rozprašuje. Zárověň si na tom nastavíš otvírací tlak vstřiku. Pokud budou stát zaprd, tak kup nový. Klíďo kup český z Motorpalu Jihlava, protože ty Bosch se vyrábí taky tam a liší se jen nápisem :wink:
neměl bys na tu firmu nějakej odkaz nebo kontakt? a na kolik tak ty vstřiky vyjdou?

Tak to já nevím. V Motorpalu Jihlava se dělají vstřiky a vstřikovací čerpadla snad odnepaměti.. Dělali pro Bosch i za komunistů. Jestli se to tak jmenuje pořád, to nevím. Nejspíš to bude nějakej EngineSuperHyperPover a.s. :-) Tyhle starý typy vstřiků mají normálka v mototechnách. A ceny jsou opravdu v řádu stovek. Kolega loni kupoval sadu českých vstřiků do starýho Pažouta 405 1,9D. Já ropáka nikdy neměl a ani mít nebudu, takže jsem to nikdy neřešil.
kratal

#11 Příspěvek od kratal »

Ahoj, koupil jsem compacta 318 TDS a zdá se mi že mám podobněj problém. Kolik máš najeto? Já mám na tacho 140 tkm ale asi to nebude pravda.
Odpovědět