Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

prosím o radu AE

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
wetron

#1 Příspěvek od wetron »

čus chlapi koupil jsem na e46 světla s angel eyes,ted mi svítí na palubce porucha světel,což bude zřejmě AE místo parkovaček,co jsem se dočetl tak se musí dát odpor ale poradíte někdo jak silný? nebo nevíte o někom kdo by to zvládnul? díky moc
martilulin

#2 Příspěvek od martilulin »

Na AE se nemusi davat odpor,mam je napojene stejne jako hromada ostatnich primo a funguji a nic nesviti,jestli ti sviti check prednich mrkni i na zarovky v blinkrech atd.Pokud jsi tam nabastlil xenony tak ti to bude svitit porad,pred ne ten predreazny odpor dat musis
Killca

#3 Příspěvek od Killca »

ty krouzky maj 3W na kazde strane, to ma stejne jako zarovky parkovacek, takze to spis bude ze si tam dal HID xenony ne? ty totiz maj vetsinou 35W a system potrebuje 55W
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Kluci, ale on nemusí mít ty Angely stejné jako vy (CCFL). Klidně můžou být diodové...

Pokud rozsvítíš světla a rozsvítí se ti ta hláška na palubce, svítí tí i blinkry stálým svitem?

Jinak taky se přikláním ke xenonům. Ty to dělají nejčastěji.
wetron

#5 Příspěvek od wetron »

nemám samotný kroužky,ale celý světla s integrovanýma AE takže to budou asi ty diodový,když rozvítím jen parkovačky tak svítí AE a blinkry,při potkávacích blinkry zhasnou,xenony tam nemám,ale chystám se je tam dám,ted jsem byl u elektrikáře,říkal at to vrátím,že tohle nikdo nespočítá jaký tam dát odpor aby to dávalo tolik proudu jako klasická parkovačka,ale to se mi nechce :(
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

wetron píše:nemám samotný kroužky,ale celý světla s integrovanýma AE takže to budou asi ty diodový,když rozvítím jen parkovačky tak svítí AE a blinkry,při potkávacích blinkry zhasnou,xenony tam nemám,ale chystám se je tam dám,ted jsem byl u elektrikáře,říkal at to vrátím,že tohle nikdo nespočítá jaký tam dát odpor aby to dávalo tolik proudu jako klasická parkovačka,ale to se mi nechce :(

Problém je jednoduchý, máš tam diodové AE a jednotka si myslí, že ti nefungují parkovačky, proto je nahrazuje blinkry a proto ti svítí signalizace světel na palubce.
wetron

#7 Příspěvek od wetron »

Fx píše:
wetron píše:nemám samotný kroužky,ale celý světla s integrovanýma AE takže to budou asi ty diodový,když rozvítím jen parkovačky tak svítí AE a blinkry,při potkávacích blinkry zhasnou,xenony tam nemám,ale chystám se je tam dám,ted jsem byl u elektrikáře,říkal at to vrátím,že tohle nikdo nespočítá jaký tam dát odpor aby to dávalo tolik proudu jako klasická parkovačka,ale to se mi nechce :(

Problém je jednoduchý, máš tam diodové AE a jednotka si myslí, že ti nefungují parkovačky, proto je nahrazuje blinkry a proto ti svítí signalizace světel na palubce.

a co ted s tím? asi to fakt radši vrátit než to nějak bastlit co?
martilulin

#8 Příspěvek od martilulin »

Nejjednodussi bastl je,pripojit origo parkovacku se zarovkou a od te vytahnout rychlosvorkama napeti pro diodove AE.Zarovka ti bude svitit nekde pod kapotou a mas klid.Nechapu proc si kupoval cele svetla s AE kdyz stejne ty diodove AE stoji za hovno a nekoupil radsi do originalu AE CCFL,ty jsou alespon k svetu
wetron

#9 Příspěvek od wetron »

měl jsem obyčejný bez čočky a skla stály taky za hovno proto jsem koupil celý s čočkou s tím že by diodový byly na hovno teda nesouhlasím,nebo nemám diodový protože to vypadá libově,ikdyž je to věc názoru
Killca

#10 Příspěvek od Killca »

wetron píše:měl jsem obyčejný bez čočky a skla stály taky za hovno proto jsem koupil celý s čočkou s tím že by diodový byly na hovno teda nesouhlasím,nebo nemám diodový protože to vypadá libově,ikdyž je to věc názoru
jestli je to dost videt ve dne, tak je to ok, jestli ne, tak bych to vyhodil
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Mně by spíš vadila viditelnost jednotlivých osvětlených bodů kroužku...
martilulin

#12 Příspěvek od martilulin »

Ja ti neberu,dej si na auto co chces,ale CCFL se davaji kvuli svitivosti-maji ji lepsi nezli diody,ty dotiz svetlo jen rozptyluji po pruhlednem krouzku a taky jde videt kde osvetleni zacina.To u CCFL neni,krouzek sviti velmi jasne a po cele plose stejne
wetron

#13 Příspěvek od wetron »

martilulin píše:Ja ti neberu,dej si na auto co chces,ale CCFL se davaji kvuli svitivosti-maji ji lepsi nezli diody,ty dotiz svetlo jen rozptyluji po pruhlednem krouzku a taky jde videt kde osvetleni zacina.To u CCFL neni,krouzek sviti velmi jasne a po cele plose stejne

svítí mi to jako Killcovi na coupe,bíle,skoro do modra,jasně po celým obvodu kroužku i ve dne tak já to nechápu co to tam sakra je,materiály k tomu žádný a znalosti o el. už vůbec ne :cry:
Odpovědět