Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Že jsem se na tu baterku nevysr...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
ferlin

#1 Příspěvek od ferlin »

Vytáhl jsem baterku z auta, že ji před mrazy dobiji. Ale kurňa, po namontování zpět mi blbne volnoběh. Já vím, chvíli to trvá, než si zoptimalizuje zresetovaná řídící jednotka hodnoty. Ale toto je trochu moc. Ujel jsem už 300 Km a pořád mi po vyřazení kvaltu volnoběh spadne i pod 500, pak se to ustálí na 800 až 900. To mi kuva nedělalo.Sere mě to. Je fakt, že jezdím každý den jen do hokny, těch 16 kiláků. Snad se to, až pojedu dál, spraví. Jaké máte v tomto směru zkušenosti? :? Anebo mám poje... volnoběžný ventil? Zajímavé ale je, že při studeném motoru to nedělá.
Author
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Author »

naprosto stejnej problém u e34 m30b30, když sem ji odpojoval cca před měsícem ´, srovnalo se to během 3 dnů, ježdění jen po městě max 10km, teď sem ji měl vyndanou podruhý a už 14 dní se to nechce vyladit, ale furt se to zlepšuje, nejdřív to i po vyřazení chcíplo, teď už jen trápí nízkej volnoběh, tak eště tejden počkam a pak diagnostika, jinak sem na motoru dělal dost věcí když byla vyndaná, tak možný že sem něco pokurvil
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dsvatos »

No, tyhlety novější auta s elektronikou jsou v tomhle naprd. Proto by správně při vyndání nebo výměně baterky měl být zajištěn náhradní zdroj napětí. Stačí pár miliampér. Takže třeba starou baterku, nebo malinkej lacinej zdroj 12V. Za pár kaček koupíte zapalovačovej konektor, píchnete zdroj (baterku) do zapalovače a pak můžete akumulátor v klidu vyndat. Jinak to blbnutí by se mělo opravdu srovnat..
ferlin

#4 Příspěvek od ferlin »

Do prčic, to je samá elektronika, bazmeky, kompjůtry a jen je s tím otrava. Zlaté Fávo, otáčky seděly jak přibité. A když ne, stačilo vyměnit svíčky anebo zapalovací kabely. :lol: Možná se to trochu lepší. Zajímavé je, že když stojím a motor trochu vytočím a dám nohu z plynu, zastaví se otáčky na 800, nikdy se nastane, že by spadly níž. Ale jak u zahřátého motoru při jízdě vyřadím kvalt, často mi to padá i pod 500. Sice nechcípne, hned si přidá a vyleze na 700-800, ale to zatřepání motoru je nepříjemné.
S tím náhradním zdrojem, to nebude tak jednoduché, pár miliampér stačit nebude. Vždyť by mi to centrál v podstatě vyzkratoval a byl bych opět bez napětí . Nějaká stará baterka by mohla být řešením. :)
ferlin

#5 Příspěvek od ferlin »

Do prčic, vrtá mi to v palici, čím dál víc. V srpnu, před dovolenou ve Francii jsem si nechal dělat diagnostiku. A vše v pořádku. Na začátku listopadu jsem vyndal baterku na dobití, a vše na prd, volnoběh kolísá, sice motor nezdechá, ale sere mě. :cry: Tezi, že je škodlivé vyjímat baterii z vozu neberu. Je x prací na autě, kdy člověk MUSÍ odpojit baterii. Vymontování předních sedaček, vymontování volantu, vymontování startéru, vymontování altíku, vymontování palubní desky, atd... Prostě je to blbost!!! Palubní elektronika se s tím musí vyrovnat.
Je fakt, že jezdím jen krátké trasy, půl hodiny jízdy, takže řídící jednotka se neměla šanci tzv, zoptimalizovat. Uvidíme. Příští týden mám v plánu jet dál a tak jsem zvědav, dám zprávu. :)
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MagicMisel »

chlapy tohle mi dělá taky!giagnostika nic neukazala!poradte sím čím by to mohlo byt!nebo na co se zaměřit jako první!kdyz jedu a zatacim a mam neutral tak se mi občas stane že to aji chcipne!sice hodne malo ale už se to stalo!treba na křižovatce otačky houpají pak se ustálí a klid!poradte díky!jde o 34 530 V8 díky
snuky
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od snuky »

ja se pridam k tematu mam zas trochu jiny problem po nastartovani mi spadnou otacky na 500 auto se cely zatrese a po lehkem pridani plynu to vyskoci na 800 a tam se to drzi dokavat se auto nezahreje na provozni teplotu ,ale pak se doskrabou az na 1200 a tam uz zustanou nevite cim by to mohlo bejt ?? :(
ferlin

#8 Příspěvek od ferlin »

Pořád mi ta baterka vrtá v palici. Nelepší se to. Ale já si myslím, že elektronika by se s odpojením baterky měla vyrovnat bez problémů. Vždyť přece existuje x montážních důvodů, kdy se baterka odpojit MUSÍ! Demontáž volantu s bagem, demontáž předních sedaček, práce na altíku, na startéru, na budících, na elektrice všeobecně.
Je fakt, že od dobíjení baterky jsem nikam dál nejel. Samé takové pojížděčky na max. půl hoďky. Takže je možné, že na srovnání řídící jednotky je potřeba delší souvislá jízda. Uvidím, příští týden mám v plánu jízdu na chatu, to je 150 km. Snad se to konečně srovná. Jinak, v srpnu jsem byl na diagnostice před dovolenou a vše O.K. Nevěřím, že něco odešlo zrovna když jsem odpojil baterku. :)
frank325i

#9 Příspěvek od frank325i »

nechci delat chytreho ale moje zkusenost...koupil jsem si novou baterku pac jsem pres leto najezdil 500km :lol: (lakovani a jine ) tak mi baterka klekla asi mam nekde minimalni odber tak jsem ji nabil a pokazde baterku odpojuji kdyz odchazim z garaze tak si myslim ze vase myslenka k tomu moc nesedi ze ridici jednotka potrebuje cas na probrani....moje dalsi zkusenost-pri nastartovani volnobeh drzel po zahrati klasika proste nedrzel volnobeh diagnostika hlasila vaha vzduchu a labda sonda vymnenil jsem dily a ono zase to same zajel jsem na diagnostiku a ze rele predehrevu labdy vymnenil jsem a pak jsem projistotu vymnenil teplotni cidla chlad. kapaliny a zajel na diagnostiku a nic me nehlasila tak rikam kurva a dost...ale na bmw klubu jsem si precetl ze to bude volnobezny ventil a ze staci ho nechat 2dny v petroleji protoze byl plny carbonu a ono uz to do tedka drzi volnobeh 8O jinac pocitam s tim ze mate dobre gumove koleno mezi vahou a sanim stava se ze je tam dira pak tam jde moc vzduchu ale vaha vzduchu to nevi to jsem taky mnenil dira jak do prdele borci na diagnostice me rikali ze jestli nechci slevu na diagnostiku pac jsem tam byl snad 10krat ale vse jsem opravil :lol: a ted pohoda 8)
Author
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Author »

neska sem na to koukal a měl sem špatnej dotyk v konektoru snímače polohy škrtící klapky a na čidle identifikace válců sem naměřil nějaký kundoviny,zejtra slítnu na diag.
frank325i

#11 Příspěvek od frank325i »

to muze byt taky ono
gas

#12 Příspěvek od gas »

MagicMisel píše:chlapy tohle mi dělá taky!giagnostika nic neukazala!poradte sím čím by to mohlo byt!nebo na co se zaměřit jako první!kdyz jedu a zatacim a mam neutral tak se mi občas stane že to aji chcipne!sice hodne malo ale už se to stalo!treba na křižovatce otačky houpají pak se ustálí a klid!poradte díky!jde o 34 530 V8 díky
Jo jo mam taky stejný problém,ale na 330xi už asi tři měsíce ani autorizovany ani jiný servis si s tím neví rady.Tak kdyby jsi na něco přišel tak dej vědět prosím Díky
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MagicMisel »

tak sem nejak premyslel nad tou baterkou a cca 3 mesice sem ju odpojoval taky!a vim ze pred tim to nedelalo!ale zas nevim zda to delalo od te doby co sem ju odpojil!myslim si ze baterkou to nebude ze to bude ten volnobeznej ventyl!skusim ho vytahnout a namocit do petroleje jak tady bylo psany!
ferlin

#14 Příspěvek od ferlin »

Harmoniku od váhy do sání mám v pořádku, už byla měněná dřív. Také jsem myslel na volnoběžný ventil, váhu vzduchu, lambdu. Dokonce uvažuji o svíčkách, dlouho jsem se na ně nedíval, ale jinak to jede O.K., takže svíce asi ne. Co takhle palivový filtr? Toho už jsem také slyšel prosit o výměnu. No nevím, nejvíc mě rozhodilo, že se to stalo po odpojení baterky, do té doby dobré. Už se mi to jednou stalo v loni, v zimě, ale to se mi srovnalo po asi 300km. Uvidím, proženu to někam dál a budu chytřejší. Ten volnoběžný ventil by asi fakt neškodilo vyprat v petráku. Kde ho najdu? Jde vydolovat lehko? :)
frank325i

#15 Příspěvek od frank325i »

hledej tady uz se to resilo kde je ten filtr ale myslim ze to nebude takovy problem
ferlin

#16 Příspěvek od ferlin »

Palivový filtr vím kde je. Volnoběžný ventil mě zajímá. :lol: Pohledám. :wink:
ferlin

#17 Příspěvek od ferlin »

Tak jsem to projel a je to furt stejné. Ba co víc, zdá se mi, že se to s nižší venkovní teplotou zhoršuje. :evil: Zatím sice nechcípá, ale pěkně mě to sere. Takže to bude nejspíš volnoběžný ventil. Teď v zimě se mi s tím prdět nechce, doufám, že to vydrží do jara a pak na to nastoupím. :?
jammbox

#18 Příspěvek od jammbox »

viz tenhle můj dotaz ve fóru

E46 316ti Compact problém - volnoběh, otáčky, klepání

zatim se svým mechnikem pátráme, prasklé těsnění víka ventilů vysvětluje kolísání volnoběhu v mém případě, ale co to klepání?
Ale věřím, že na to přijdeme! :wink:
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od MagicMisel »

KLucí tak me to dneska na krizovatce při vyrazeni chciplo 5 krat!!no šíleny vubec to nedrží volnobeh!ale pred tim tak 3 tydny v pohode!ale dneska peklo!menil sem volnoběžnej ventil a svíčky!chtěl bych udelat takovej souhrn na co mrknout !poradte díky
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od MagicMisel »

poradte na co mrknout už mě to začíná srát !občas chcípe!díky
Odpovědět