Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Návod: Zapojení velkého BC do vozu kde nebyl žádný BC.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petr320ie36
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Petr320ie36 »

Tak jsem koupil velký bc a zapojil.. zde vám dávam návod jak na to s tabulkou... myslim, že to zvládne každý trochu zručný.... já měl v autě bc jen s checkem ale check jednotka v aute nikdy nebyla a měl jsem v kabelech děsnej bordel ani s airwolfem jsme se v tom nevyznali (Tímto mu děkuju za rady a pomoc a za všechno.).... a tak sem to celý vytrhal to stary vedení laicky udělaný a začal od znovu jako když ma auto jen analogové hodiny.... a vše funguje tak jak má kromě checku který nemám a tahat dráty a shánět jednotku nebudu.... a dále gong taky není zapojený protože ho nemám a ještě páčka s tlačítkem rolování v BC ale leze snadno jedním drátem připojit. Tak ať se daří

AD1) Nenesu zodpovědnost za vaši práci ani za tabulku :D ale mě to funguje. a podle schématu je vše ok.

AD2) Omlouvám se autorovi původní tabulky trochu jsem ji poupravil atd.

Zde shéma doufám, :!: :!: že ho otevřete.

http://www.uloz.to/1021220/zapojeni-bc.xls
nebo
http://rapidshare.com/files/170286096/Zapojen__BC.xls.html
Stancek

#2 Příspěvek od Stancek »

nejsem schopný to stáhnout. Mohl bys to poslat na smlynek@seznam.cz?
dík
Petr320ie36
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Petr320ie36 »

Stancek píše:nejsem schopný to stáhnout. Mohl bys to poslat na smlynek@seznam.cz?
dík

mas to tam :)
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Spajky »

Petr320ie36 píše:
Stancek píše:nejsem schopný to stáhnout. Mohl bys to poslat na smlynek@seznam.cz?
dík

mas to tam :)

hoĎ to na uložto.cz , tady moc lidí zaplacenej rapid nemá...ten free ani nevim jak funguje
Dan td

#5 Příspěvek od Dan td »

Jen doplním, že je vhodné se řídit čísly PINů u konektoru BC a ne barvou kabelů. Ty BC, co chodí z USA a jsou k tomu konektory a kousek kabelů mají barvy úplně jinak.

Kabel pro " vyfoukání kabiny " netřeba zapojovat vůbec, slouží k " parkovacímu větrání " bo jak se to jmenuje a není to jen tento kabel, čili samotné to fungovat nebude.

Jinak po tomto zapojení bude neustále svítit Check, takové ty jakoby trojúhelníčky z boku displeje. To lze vypnout v hidden menu BC, takže check už nebude na displeji prudit.

Tabulka moc pěkná, podle toho to zvládne opravdu každý :wink:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Petr320ie36
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Petr320ie36 »

Dan td píše:Jen doplním, že je vhodné se řídit čísly PINů u konektoru BC a ne barvou kabelů. Ty BC, co chodí z USA a jsou k tomu konektory a kousek kabelů mají barvy úplně jinak.

Kabel pro " vyfoukání kabiny " netřeba zapojovat vůbec, slouží k " parkovacímu větrání " bo jak se to jmenuje a není to jen tento kabel, čili samotné to fungovat nebude.

Jinak po tomto zapojení bude neustále svítit Check, takové ty jakoby trojúhelníčky z boku displeje. To lze vypnout v hidden menu BC, takže check už nebude na displeji prudit.

Ahoj dekuju a prosimte jak ze vypnu ten check kolikatka to je v menu? a na co nastavit dik
Dan td

#7 Příspěvek od Dan td »

Petr320ie36 píše:
Dan td píše:Jen doplním, že je vhodné se řídit čísly PINů u konektoru BC a ne barvou kabelů. Ty BC, co chodí z USA a jsou k tomu konektory a kousek kabelů mají barvy úplně jinak.

Ahoj dekuju a prosimte jak ze vypnu ten check kolikatka to je v menu? a na co nastavit dik

Je to tuším v 11, někde je tam " Einheit 1 ", bude nastavené " 00 ". Změnit na " OE ", tím by se měl vypnout check.
Bzuker

#8 Příspěvek od Bzuker »

a s předěláním z malého BC na velký je to podobné?
Tomas8409
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Tomas8409 »

Bzuker píše:a s předěláním z malého BC na velký je to podobné?

jasně bude to podobné.

teď už jen sehnat ten BC :-)
Foldas

#10 Příspěvek od Foldas »

chlapci mám problem zapojil jsem vše podle tohoto návodu vše sedělo bez problému akorát mi zůstal jeden drát červený se šedým proužkem a žlutýma tečkama který v plánku není a nejdeme mi check control který v autě mám měl jsem dokonce v autě už napojené oba dva konektory akorát jsem přehodil páčku a pár pinu říkam vše fachčí jenom check nejede a předtím fungoval měl jsem střední s hodinama teplotou a checkem
Dan td

#11 Příspěvek od Dan td »

Foldas píše:chlapci mám problem zapojil jsem vše podle tohoto návodu vše sedělo bez problému akorát mi zůstal jeden drát červený se šedým proužkem a žlutýma tečkama který v plánku není a nejdeme mi check control který v autě mám měl jsem dokonce v autě už napojené oba dva konektory akorát jsem přehodil páčku a pár pinu říkam vše fachčí jenom check nejede a předtím fungoval měl jsem střední s hodinama teplotou a checkem

Pokud předtím check fungoval, a máš zapojené tuším tři " checkové " dráty, navštiv menu 11, viz výše a tam to polaď opačně, než je tu popsáno.
Foldas

#12 Příspěvek od Foldas »

Dan td píše:
Foldas píše:chlapci mám problem zapojil jsem vše podle tohoto návodu vše sedělo bez problému akorát mi zůstal jeden drát červený se šedým proužkem a žlutýma tečkama který v plánku není a nejdeme mi check control který v autě mám měl jsem dokonce v autě už napojené oba dva konektory akorát jsem přehodil páčku a pár pinu říkam vše fachčí jenom check nejede a předtím fungoval měl jsem střední s hodinama teplotou a checkem

Pokud předtím check fungoval, a máš zapojené tuším tři " checkové " dráty, navštiv menu 11, viz výše a tam to polaď opačně, než je tu popsáno.

a nevíš které to nahodou jsou musel jsem vytahnout z konektoru tenhle drát protože tam měl přijít jinej a teď ho mám volně a nevím kam sním prohledal jsem tady všechno ale všude se řeší bc bez zapojení checku
Dan td

#13 Příspěvek od Dan td »

Foldas píše:
Dan td píše:

a nevíš které to nahodou jsou musel jsem vytahnout z konektoru tenhle drát protože tam měl přijít jinej a teď ho mám volně a nevím kam sním prohledal jsem tady všechno ale všude se řeší bc bez zapojení checku

Podle mě je to na černém konektoru PINy 3- bílo-modrá, 4- bílo-zelená, 5- bílo-šedá. Zapojené to je do svorkovnice pod nohama řidiče, kde by měly barvy drátů být stejné. Nicméně pokud jsi check v autě měl, tyto dráty bys měl mít někde za BC vyvedené.

Pokud je najdeš a připojíš, mělo by to fungovat. Pokud ne, zkus si pohrát s menu 11.
Foldas

#14 Příspěvek od Foldas »

tak check control už naskočil sám od sebe nevím jestli se nějak resetoval nebo co ale stále mě zaráži ten volný drát že nevím k čemu je a přitom všechno funguje nemáš nahodou samotné schéma jen pro check a bc díky
Dan td

#15 Příspěvek od Dan td »

Všechna schémata vč. BC a checku najdeš v ETM, tak si ho někde sežeň. Vzhledem k velikosti bych to uploadoval tak měsíc. Je toho plnej net, stačí hledat, nějaké odkazy byly myslím i tady na fóru nebo na http://www.e30.cz :wink:
Foldas

#16 Příspěvek od Foldas »

dík
Foldas

#17 Příspěvek od Foldas »

dá se nějak poznat jaký soft je ve velkém bc?
CZAirwolf

#18 Příspěvek od CZAirwolf »

Foldas píše:dá se nějak poznat jaký soft je ve velkém bc?

A k cemu ti to bude ?
Foldas

#19 Příspěvek od Foldas »

abych zjistil na jaký typ motoru je
Odpovědět