opět mi začli s příchodem zimy (stejně jako loni) houpat otáčky při volnoběhu... Většinou to i chcípne... důležité je, co jsem vypozoroval, neděje se to pokaždé... Jakmile mam úplně studený motor, tak to nedělá, drží to něco kolem 700 (tipuji), jakmile ho projedu a pořádně zahřeju, pak vypnu motor a třeba během minuty opět nastartuji, tak to stále drží otáčky klidné... Ale jakmile ho nechám stát a jdu si třeba nakoupit a přijdu za 15min, motor je vychladlý jen částečně (třeba na 1/4 teploměru), tak po nastartování to začne houpat jak sviň, třeba na 1000 otáček, dolu cca na 100, zas na 1000 a dolu na nulu a chcípne to... Asi 10min (při jízdě) musim při volnoběhu držet nohu na plynu, jinak mi to chcípne... asi si umíte představit, jaké to je při jízdě městem,držet jednou nohou brzdu i plyn je pro mě nemožné, takže mi to chcípá všude na křižovatkách apod... a pak když se motor zas zahřeje, tak třeba na neutrál už to zkusim bez plynu, ono to 2x houpne a ustálí se to...
Dělá to někomu taky takto? Myslíte si, že je to váha vzduchu, nebo jestli je to vůbec vzduchem?
Předem dík za rady a návrhy
Do bmw salonu mam v plánu zajet až v lednu, teď před vánocema a silvestrem by to pro mě z finančních důvodů nebylo rozumné