Jo tak to dělá ABS to vrzání při dobrždování tak to je hustá já vynadal kámošovi co mi měnil destičky že to posral protože mi v tom vrže když dobržduju na sněhu,to jsem ale moula
Já mám uplně nový destičky cca. 500km ,a když brzdím na tom sněhu tak to taky dělá rambajs nějak to tuká já nevím co jěště ,ale jako vůbec jsem se tím nezaobíral , lepší než kdyby to nepracovalo..
Zdravičko! Mě to dělá taky, když na sněhu nebo na blátě sešlápnu víc brzdu, začne se od pedálu ozývat silné "vrčení" a pedál se při tom nepříjemně chvěje. Taky jsem si nejdřív myslel, že je nějaká porucha v ABSku, ale známej mi vysvětlil, že je to normální, tak doufám, že má pravdu, ikdyž se mi to pořád nějak nezdá...
měl by si mít v pedále pocit jak když máš mezi deskama a kotoučema písek a slyšet takový hnusný chroupání a samozřejmě vibrace do pedálu... mě se to takhle projevovalo a mechanik mi na to neřek půl slova, takže by to tak asi mělo bejt...
Problem Ti môže spôsobovť ohnutý snímač otáčok kolesa. ABS-ko by si citil aj pri dobrzdovani na suchom povrchu. Ked dáš dole koleso, mlo by tam byť také ozubené koleso a nad nim malá súčiastka - snímač otáčok. Ak sa koleso pri brzdení zasekne, sníma nesníma zmenu zubu a diery tak aktivuje ABS. Ak sa Ti ku snímaču dostala v zime skalka a zohla ho, tak snímač aktivuje ABS. Stačí ho len narovnať kombinačkami, ale opatrne.