Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

!PROSIM RADA! - samovolne stazeni okna ridice, e46 coupe

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Johnny05 »

Zdravim,

mam BMW E46 coupe, a resim problem samovolneho stahovani oken. Kdyz zamknu ovladacem auto, tak se mi sem tam stane to, ze mi sjede okynko ridice, nekdy uplne, nekdy jen pulka treba...navic kdyz treba odemknu zamknute auto tak mi to okynko take samo sjede - to zatim jen 2x. Stava se to sice zridka, ale nevim si rady. :cry: Navic se pri otevirani a zavirani sem tam okna nedoviraji, nevite nekdo, cim by to mohlo byt prosim?? :?: :?:
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Johnny05 »

:idea:
Kami1

#3 Příspěvek od Kami1 »

No do toho se nechcu moc angazovat, ale jelikoz Ti zatim nikdo neodpovedel, tak aspon neco.
Dela to odjakziva, nebo se problem proste zacal vyskytovat?
Ostatni okna/o jsou v pohode?
Zkus najit rj oken odpojit a procistit kontakty, zapojit. To samy u jednotky DO.
Rovnez koncovy spinace u oken. Jesli to zvladnes, tak promer funkcnost spinacu.
Good luck
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Johnny05 »

Kami1 píše:No do toho se nechcu moc angazovat, ale jelikoz Ti zatim nikdo neodpovedel, tak aspon neco.
Dela to odjakziva, nebo se problem proste zacal vyskytovat?
Ostatni okna/o jsou v pohode?
Zkus najit rj oken odpojit a procistit kontakty, zapojit. To samy u jednotky DO.
Rovnez koncovy spinace u oken. Jesli to zvladnes, tak promer funkcnost spinacu.
Good luck

Maam to coupe asi tyden, a ted to proste sem tam dela, mozna mrazem, kdovi. Zkusil jsem ted zamykat klickama, uvidime...protoze jsem treba odemknul dalkovym ovladacem a trochu se to zase spustilo. Hlavne jsem s tim jeste nebyl na diagnostice...takze treba pujde neco zjistit tam...?
Jinak s tou RJ Oken to vypada jako dobry napad...kde se vubec nachazi? Podle me to ma nejakou spojitost s tim dalkacem...no uvidime, diky...
Kami1

#5 Příspěvek od Kami1 »

E46 neznam, stezi svou 3 mesice starou E36.
Vis ze pri otvirani kupecka ma sjet okno o cca 1cm naschval kvuli tesneni? To by pak mohly delat ty dorazy.
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Johnny05 »

no o tom mluvim!....zridka se i stane, ze prave nesjede nebo nevyjede...ale nastartuju a je to v pohode. Zajimalo by me, jestli to treba opravdu muze byt tim, ze mi auto vecne stoji venku...no nevim...?? :?: :idea:
Killca

#7 Příspěvek od Killca »

ten 1cm dojezdu je obcas zamrzly a nesjede,to je normal, ale to samovolny sjizdeni pri zamykani a odemykani je zpusobeno nejakym spojenim jinych signalu, v originalu coupecka e46 maj pri zmacknuti a drzeni odemykaciho tlacitka nastaveno sjizdeni okinek a pri podrzeni zamykaciho se okinka zaviraj, je mozny ze ovladac vysila nejakym zkratem (voda,vlhkost) signal moc dlouho a jeste k tomu jinak nez by mel a tim padem se to otvira/zavira, zkus chvili jezdit s druhym klicem (predpokladam ze ho mas, protoze mit e46 bez druheho klice by bylo dost socisch :) )

jinak kdyz zamykas manualne pres zamek, tak to funguje spravne? jestli jo, tak je to jasna vada klice
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Johnny05 »

Killca píše:ten 1cm dojezdu je obcas zamrzly a nesjede,to je normal, ale to samovolny sjizdeni pri zamykani a odemykani je zpusobeno nejakym spojenim jinych signalu, v originalu coupecka e46 maj pri zmacknuti a drzeni odemykaciho tlacitka nastaveno sjizdeni okinek a pri podrzeni zamykaciho se okinka zaviraj, je mozny ze ovladac vysila nejakym zkratem (voda,vlhkost) signal moc dlouho a jeste k tomu jinak nez by mel a tim padem se to otvira/zavira, zkus chvili jezdit s druhym klicem (predpokladam ze ho mas, protoze mit e46 bez druheho klice by bylo dost socisch :) )

jinak kdyz zamykas manualne pres zamek, tak to funguje spravne? jestli jo, tak je to jasna vada klice

zatim to zkousim, no...doufam , ze to je tim klickem, protoze zatim zamykam normalne a je to v pohode, kdyz tim ovladacem potom chci jen odemknout, tak mi to treba nekdy (jednou) zase do poloviny sjede, takze to je mozna ono...doufam. Ale na druhou stranu... :idea: ...je mozne, ze to je klickem, kdyz blbne pouze to jedno okno? :?:
Killca

#9 Příspěvek od Killca »

jo aha, ono blbne jen jedno okno, kurnik, mely by sjet oboje, chtelo by to sjet diagnostikou, protoze tohle je divny, tohle ani nevim jak bych resil, ale asi to bude mit neco spolecnyho s prijmem dalky v jednotce centralu pod kaslikem, chtelo by to na diagu vyradit funkci open/close pri mackani klice, aby se videlo co to dela, nejspis dostane jednotka centralu normalni siganl z dalky, ale jen tak z blbosti a vadnosti zatahuje nebo otvira okinko u ridice
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Johnny05 »

noo taky myslim, ze to bude neco s tim podelanym ovladacem...budu doufat...:)
Zatim testuju...zamykam a kontroluju :)))) Diikyyy
kamikaze5100

#11 Příspěvek od kamikaze5100 »

Ahoj mam E46 323ci a mam to same, Už třikrat se mi samo stahlo okno předni řidičove, zamknu auto a po 1 minute se stahne, když se nestahne tak potom už se to nestane, Takže pokažde zaparkuju a minutu čekam jako magor :cry: Jinak mam nějaky problem i s centralem protože už asi 4 krat se mi vubec neotevřelo auto, jenom se vněm rozviti ale auto zustane zamkle. Nechapu to asi to bude nějaka řidici jednotka......
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Johnny05 »

Tak ja s nicim problem nemam, jen ty sklicka, no...tedy resp. okno ridice:) Ale uprimne...mas to jeste furt dobre, aspon vis, ze po minute mas klid :)) To ja jsem treba rano dneska prisel k autu a na kuzi 1cm snehu...to me teprve namichlo. :twisted:
Jinak...zkousel jsi to zamykat tim klickem? Nevis, jestli by ti to pomohlo...? A stava se ti to pres rok nebo jen ted v zime? Snazim se prijit na duvod...
kamikaze5100

#13 Příspěvek od kamikaze5100 »

Stava se mi to i v zimě i v letě a myslim že jestli se ti to do minuty nestahne taky to budeš mit ok. Jinak kličem nevim zamkam vždy origo centralem. Taky mě to pěkně sere. Šel jsem do obchodu, přijdu k auto a otevřene okno, u auta nějaky hlidač, naštěsti. Nechapu proč to děla :cry:
Killca

#14 Příspěvek od Killca »

je to chyba v elektrice, kamilFKH by to urco dal dohromady, ja prvni co bych udelal, tak na diagnostice zrusil zavirani a otvirani okna pri podrzeni tlacitka, tim by se to mohlo aspon bloknout

dokonce sem nekde slysel ze nektery starsi modely tohle meli jako vadu od vyroby, ze se proste vysrala jednotka centralu, nebo nejaky komfort rele nebo co a muselo se jedine vymenit

jinak to ze se nechce obcas auto odemknout by melo delat spis jen v zime, protoze jsou primrzel motorky a zamky a tahla atd
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Johnny05 »

Ale znova rikam...mas to dobre, ze to mas do minuty:) Me se to dvakrat otevrelo uprostred noci a jednou na parkingu pred Avionem, asi po pul hodine. Co ja cim, kdy se to stalo. A nevim, no...s tim doviranim to mozna ma neco spolecnyho. No uvidi se tedy na te diagnostice, rikam, zkousim to ted zamykat jen klickem a verim, ze jestli to pujde normal tak to bude v pohode....no uvidime...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nemůže tohle způsobovat ground modul?
Killca

#17 Příspěvek od Killca »

presne sem na to dneska myslel ve skole, ze lidem odchazely ty grund moduly, dost casto
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Johnny05 »

taaak dneska jsem byl na diagnostice s servise a jedine zavady, ktere byly v pameti, je snimac polohy vackove hridele...to je pry normalni, a pak ukostreni zaniho vyhrivani okna. To ale pryu muze byt matouci...no tak nevim, no...:) S tou kostrou to je zvlastni. Pak mi jeste mechanik rekl, ze to bude s nejvetsi pravdepodobnosti zamkem ve dverich ridice. Duvod uz si nepamatuju, no....tak jsem z toho porad stejne jelen :)
bandita

#19 Příspěvek od bandita »

Ahoj,

to že ti blbne pouze jedno okénko bych tipoval že je problém GM5 (general nebo jak tu někdo zmínil ground modulu), jedná se o takový bazmek kde je řídící mozek a příjmač centrálu a sada relátek, dost často se stává že zlobí centrál, ty relátka jsou z výroby co se týka jejich proudové zatižitelnosti téměř na hraně a strašně se opalují kontakty při otvírání a zavírání a pak se stane to že centálem chceš odemknout a ono nic, jen se rosvítí vnitřní osvětlení, (relátko sepne, ale kontakt prostě nejni).

To s tím oknem může být podobné akorát s tím rozdílem že ty relátka na přední okna jsou trošku jiná a atypická, mají volný kontakt (když s tím modulem pohybuju tak cvakají aniž by tam bylo napětí), může být v čudu to relé nebo je nějaká chyba v tom modulu. Mě když přestal fungovat centrál tak diagnostika poznala že jsou relátka v čudu. Kdyby byla chyba v klíčku tak by se otevíraly okna i zadní a popřípadě i šíbr.
Odpovědět