ahoj chtěl sem se zeptat jak vám jezdí vaše tds-ka měl sem před tím 320i a tohle mi přijde dost lenivý na to že má jen o 5kW míň. je na tom něco špatně? mohlo by bejt turbo? skoro není slyšet
hele já ho mám sice nachipovaný, ale v parametrech zrychlení se to liší asi jen o 0,4s a na maximálce o deset (soudě dle techničáku) a líný mi to nepřijde, dám na prdel i audině A4 1,8 turbo se 132 kw... takže máš možná v řiti váhu vzduchu, nebo třeba jen filtr paliva a vzduchu...
no pískání turba neni nijak zvlášť směrodatný, já ho v autě slyšim jen tak kolem 1500ot a to si musim jen tak hrát s plynem, venku neni taky kdovíjak slyšet, to dělaj fakt asi jen koncernový diesely. jinak buď diagnostika nebo si od někoho pučit jinou a vyzkoušet... ale kde ta váha přesně je ti nepovim, nikdy sem nezjišťoval... jinak se každopádně podívej na filtr vzduchu, jestli neni špinavej, pak vyměň palivovej, teda pokud tam neni chvíli. pak když ani to nepomůže, tak vytáhni z palivovýho filtru tu hadičku co ti vede do vstřikovacího čerpadla a zapni klíček a koukni se, jakym proudem ti z toho vytíká nafta (doporučuju dělat ve dvou). když poteče hodně slabounce, tak si kompresorem profoukni hadici od nádrže (nezapomeň vytáhnout hadici do filtru, ať ti ty sračky do něj nenatečou). jeden známej to měl na e30 u 2,7 benzínu a docela sem koukal co z toho lezlo... a kdyby ani to nepomohlo, tak bych teprve vyhledal někoho s diagnostikou.
škoda, že jsi tak daleko, tds bych opravdu lenivým nenazval, je fakt, že to mám komplet po repasi, na co si jen vzpomeneš, ale itak ten motor neni špatnej, pro srovnání Superb 1.8T mi neujel, ani nepředjel.... ta váha je celkem směrodatná...
no mam ve 36tce taky 2.5tds, před tim jsem měl 1.9tdi 81kw v G3 a to tdsko mě trošku zklamalo, zkrátka jsem čekal že to pojede líp. Palivák jsem měnil teď , vzduch ještě nee, možná blbá otázka kde přesně je? mám 97 rok takže motor už s plastovým sáním...
Tompo píše:škoda, že jsi tak daleko, tds bych opravdu lenivým nenazval, je fakt, že to mám komplet po repasi, na co si jen vzpomeneš, ale itak ten motor neni špatnej, pro srovnání Superb 1.8T mi neujel, ani nepředjel.... ta váha je celkem směrodatná...
18, července jedu do krkonoš na dovolenou tak když to do tý doby nevyřeším tak ti dám určitě vedět a můžem se někde sprsknout
Tompo píše:škoda, že jsi tak daleko, tds bych opravdu lenivým nenazval, je fakt, že to mám komplet po repasi, na co si jen vzpomeneš, ale itak ten motor neni špatnej, pro srovnání Superb 1.8T mi neujel, ani nepředjel.... ta váha je celkem směrodatná...
18, července jedu do krkonoš na dovolenou tak když to do tý doby nevyřeším tak ti dám určitě vedět a můžem se někde sprsknout