Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

320D-neohřeje se, prosím o radu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
sturm
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sturm »

Tak sem stihl ještě včera večer vyměnit termostat a byly na něm ulámané ty držáky, takže příčina je asi téměř jistá, ale projet jsem to ještě nebyl, tak nevím jak rychle se to ohřeje. No a s tou vodou strach nemám že by bylo prošvihlé těšnění pod hlavou. Stejně budu vyměňovat náplň chladící kapaliny. Ještě dnes budu vyměňovat spalovací komoru ve webastu, takže by to mělo topit mnohem rychlej. Jsem moc zvědavý jak to všechno dopadne.
chico69

#22 Příspěvek od chico69 »

no to som zvedavý aj ja..potom daj info..ja som inak pozeral to webasto, tak narýchlo a zdalo sa mi že to ide teraz kratšie ako predtým..teraz iba zo začiatku zapne a potom nič..ale vravím že to bolo tak narýchlo-budem to musiet pozriet podrobnejsie
sturm
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od sturm »

Když ti to někdo napichne na diagnostiku, tak to může zapnout i ručně. A nebo můžeš po odpojení snímače venkovní teploty nasimulovat -37°C a mělo by se zapnout. Protože pokud nejede tak ti akorát háže naftu pod kolo a to je pak naprosto zbytečné. To už je lepší odpojit přívod nafty do webasta a nebo vyměnit tu spalovací komoru.
BMWLibca

#24 Příspěvek od BMWLibca »

Jestli chcete tak vam ohledne webasta poradim co potrebujete znam jejich cikly a funkce kamarad je opravuje a nejen to dela s nimi kouzla me teky nejelo ale usoudil jsem ze to ta ridici jednotka konfortu zapina zbytecne treba jen na nejake popojeti a to znamena ze se to webasto sere proste se nevipali a tak odchazi kotel a svicka.Nevim kolik stoji kotel ale cele se da sehnat za pet tis.
BMWLibca

#25 Příspěvek od BMWLibca »

A me taky nejelo a ten kamarad me to udelal manualni. A ten figl na zapnuti by mel byt ze na climatroniku nacvakas 28'C zmacknes auto a melo by jet. A jeste jedna vec ohledne webasta tak pred dvema mesici me prestala fungovat pristrojovka,sterace,okna,alarm,radio proste vsechno auto jen jelo svitilo a blikalo. Diagnostika ve dvou servisech hlasila ze auto nekomunikuje tudiz nevi co tomu je! Cele jsem ho rozebral odpojil jsem vsechny ridici jednotky krom motoru a RJ konfortu a porad nic a tak ze si vymontuju webasto k te predelavce na manual a divil jsem se kdyz pak vse jelo a to webasto ani nebylo napajene byly tam napojene jen ty dat. kabely. Takze celkem chtovka!!!
sturm
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od sturm »

BMWLibca píše:Jestli chcete tak vam ohledne webasta poradim co potrebujete znam jejich cikly a funkce kamarad je opravuje a nejen to dela s nimi kouzla me teky nejelo ale usoudil jsem ze to ta ridici jednotka konfortu zapina zbytecne treba jen na nejake popojeti a to znamena ze se to webasto sere proste se nevipali a tak odchazi kotel a svicka.Nevim kolik stoji kotel ale cele se da sehnat za pet tis.

Čau no já mám problém včera jsme vyměnili kotlík i se žhavičem. Měl jsem to napichlé na diag, vodní čerpadlo jede, nafta tam jde, ventilátor na vzduch taky jede, žhavička se zahřeje v pohodě na plnou teplotu, ale nezapálí to nevíš čím by to mohlo být? Jo a když jsem ale zkoušel sahat ze spodu na výfuk tak i přes to že jel ten ventilátor tak z výfuku neletěl vzduch. Myslíš že by mohl být přicpaný?
sturm
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od sturm »

Tak už se mně to ohřívá jak blázen. Webasto jede jedna radost. Celková práce - výměna obou termostatů a kotlíku ve webastu.
BMWLibca

#28 Příspěvek od BMWLibca »

Neni nad to kdyz auto topi ze? Ten muj kamarad opravuje ty webasta na nakladacich a je uplne bezne ze byva ucpane sani a nebo vyfuk a pak nic nejede,ale tobe uz to fici takze v poho. Jo a vcera ten kamarad koupil to webasto ten bavo. Tip termotop E za 2500,-uplne nove (dacan:-)). A jak tak koukam ty do toho valis hodne penez co?
sturm
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od sturm »

Jn jsem zvyklý mít auto v šolichu. Takže to sežere fakt dost peněz. No já mám webasto termotop Z. 5kW celkem ostrá verze... :D
chico69

#30 Příspěvek od chico69 »

môžem sa Vás spýtať, že kolko Vám trvá asi kým sa Vám zohreje a poriadne kúri? resp. kolko vám trvá kým sa dostane nad modré políčko, kolko kým sa dostane do strdu a kolko kým poriadne kúri (v km alebo minútach)..lebo neviem či to mám v poriadku alebo nie..tak neviem aká hodnota je normálna..ja som ho odvzdušnil a zdá sa mi že to kúri lepšie ale asi to ešte nie je ono..mne sa dostane nad modré políčko po cca. 10 minut na stred asi 15min kúri možno tak poriadne tak po10-15 minut...a mám taktiež webasto

odvzdušnil som to ale išla mi odtial iba voda - odvzdušnoval som to na 3 miestach..pri chladici, na hadicke a este jeden ventil je pri webaste..zdá sa mi že to kúri lepšie, ale mám taký pocit že ak boli väčšie zimi, tak by to bolo zase slabé..

možem nejak skontrolovať či je to webasto ucpané, alebo celkovo či je ok? resp. skontrolovať ti termostaty? (aby som nekupoval zbytočne) ak hej tak ako?

ďakujem za rady
BMWLibca

#31 Příspěvek od BMWLibca »

Takze chico auto se mi zahriva malinko rychleji asi pet minut modre pole a deset minut na stred kde uz topi naplno. Ale to bylo ted pri -4'C a pri -10'C to mam jako ty.Ale jestli motor ma spravnou teplotu a auto netopi tak to muze byt takovym snimacem teploty v topenicku rika se mu jezek. A co se tyce webasta tak to se da napichnout nebo jeste jednodusejc pozoruj co dela melo by se zapnout hned po nastartovani chvilicku zhavi to sice nejde videt,ale kdyz odpojis sani bude se z nej malinko kourit melo by uz jet i okruhove cerpadlo pak se zapina motorek co zene vzduch ten uz je dost hlasity a zaroven podavaci cerpadelko na prave strane u zadniho kola jenom tika a tak zene naftu a musis slyset ja huci trochu jak proudovy motor a z vyfuku jdou horke spaliny nesmi jit bili kour.
BMWLibca

#32 Příspěvek od BMWLibca »

No a termostaty vyzkousis tak ze ten hlavni vysrubujes vyndas z pacek ktere jej drzi,ale nezlom si je! Pak ten termostat dej do hrnku s vodou a hod na sporak a zahrivej vodu a mer jeji teplotu ja pouzivam teplomer na zavarovani a pri 85'C se musi otevrit nemel by se otevirat driv ani pozdejc a tak poznas ze je ok. A termostat od EGRU jednoduse zaslep tak ze jej odsrubujes od vymeniku a prez hrdlo co jde prez gufero muzes dat treba dusi z kola nebo neco podobneho a zase ho zasrubujes tak ho vyradis ze hry a kdyz to po ucpani bude lip topit tak je spatny.
sturm
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od sturm »

chico69 píše:môžem sa Vás spýtať, že kolko Vám trvá asi kým sa Vám zohreje a poriadne kúri? resp. kolko vám trvá kým sa dostane nad modré políčko, kolko kým sa dostane do strdu a kolko kým poriadne kúri (v km alebo minútach)..lebo neviem či to mám v poriadku alebo nie..tak neviem aká hodnota je normálna..ja som ho odvzdušnil a zdá sa mi že to kúri lepšie ale asi to ešte nie je ono..mne sa dostane nad modré políčko po cca. 10 minut na stred asi 15min kúri možno tak poriadne tak po10-15 minut...a mám taktiež webasto

odvzdušnil som to ale išla mi odtial iba voda - odvzdušnoval som to na 3 miestach..pri chladici, na hadicke a este jeden ventil je pri webaste..zdá sa mi že to kúri lepšie, ale mám taký pocit že ak boli väčšie zimi, tak by to bolo zase slabé..

možem nejak skontrolovať či je to webasto ucpané, alebo celkovo či je ok? resp. skontrolovať ti termostaty? (aby som nekupoval zbytočne) ak hej tak ako?

ďakujem za rady

Jsou tam 4 místa na odvzdušnění. U webasta, u chladiče, vpravo vzadu vedle motoru a na egr ventilu. Jinak zahřívá se mně to taky cca do 10 minut na plnou teplotu.
chico69

#34 Příspěvek od chico69 »

ok..dakujem za odpoved..
co sa týka webasta, tak myslím že všetko sedí-akurát ešte by som pozrel ten výfuk od webasta..
myslím že aj to kúrenie je asi v poho, keď to vychádza časovo rovnako. A ked sa mi uz dostane na prevádzkovú teplotu tak kuri aj mne dobre. Len niektorý písali že im to kúri už po 1km a pod..tak som nevedel..
vyslusam este mozno tie termostaty..akurát ten EGR neviem kde sa nachádza .. :oops: ..a neviem ani načo slúži
BMWLibca

#35 Příspěvek od BMWLibca »

Egr je tam jen kvuli emisim. Zjednodusene receno vpousti spaliny zpet do sani a ma na sobe vymenik tepla ktery prihriva vodu a ochlazuje spaliny a jak prihriva tu vodu tak je tam termostat a jak jsem to zbezne okoukl tak voda vali hnet do egru a pak nekam asi do chladice a kdyz to zacne propoustet tak se to nema sanci uhrat a to jsme tu resili. Ale pokud ti to drzi teplotu tak bych do tych termostatu nehrab.
BMWLibca

#36 Příspěvek od BMWLibca »

Jo a na tomto foru o dve stranky vzad tak libovka poslal odkaz schematu egr a je tam vyznaceny ten termostat.
Odpovědět