Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

řazení jde ztuha???

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
tommyswobi
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od tommyswobi »

zdravim, mám takový dotaz.Čím to je,že mi ted v tý zimě jde stuha řazení???špatný olej?jakmile se auto jen trochu ohřeje je to pryč.pleas radu a když bych měl měnit olej tak jaký?doporučujete vyměnít i v diferáku?má to najeto cca190dle tacho a je to E36 iS :D díky za rady
John112
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od John112 »

Nevim jak stuha mysliš, ale mě to taky chvili trva, než auto rozmrzne. Ale neni to nějak zly. Zkus vyměnit olej (nebo co tam je) v posilovači a uvidíš. Stuha znamená, že musis brat obouma rukama, nebo ze to neotočíš dlaní? :idea: BMW má tužší řízení. :idea:
Dan td

#3 Příspěvek od Dan td »

John112 píše:Nevim jak stuha mysliš, ale mě to taky chvili trva, než auto rozmrzne. Ale neni to nějak zly. Zkus vyměnit olej (nebo co tam je) v posilovači a uvidíš. Stuha znamená, že musis brat obouma rukama, nebo ze to neotočíš dlaní? :idea: BMW má tužší řízení. :idea:

Podle mě si stěžuje na řazení, nikoli na řízení :P

Nicméně rada je stejná, zkus vyměnit olej, ale v převodovce. Mě to dělaj obě auta taky, když je to úplně studené, pár km trvá, než to jde líp.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Kopa

#4 Příspěvek od Kopa »

Dej tam prevodovej oůej 75W90 plna syntetika a problem je pryc rada od kamarada taky sem to tam nalil a radi krasne i v zimne dejto do prevodovky i diferaku nic tim neskazis
tommyswobi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tommyswobi »

přesně měl jsem na mysli řazení,ne řízení :D
takže stejnej ojl do obojeho.ok,doufám že to pomůže,sice to není nic hroznýho ale těch pár zařazení mě to trochu se.. :D
zero

#6 Příspěvek od zero »

Ty vole panové, někdy to tady nepobíram o pár řádku víš je téma http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... pic&t=8945 jak krava kde by ste se mimochodem dozvěděli třeba:"Olej do zadního diferenciálu Castrol SAF-X0 cena 550Kč/l množství 1,3l
Olej do převodovky BMW MTF-LT-2 cena 450Kč/l množství 1,55l." nevím jestli i pro IS, ale určitě se to v tématu dá najít.
tommyswobi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tommyswobi »

no tak sorry,ale přečetl jsem prvních pár stránek a ty jsou o oleji do motoru,což tady neřeším... :wink: jen jsem chtěl poradit sřazením :D
zero

#8 Příspěvek od zero »

neomlouvej se, ale ušetříš si praci sám sobě když se na to mrkneš, alventuelně se zeptáš přímo v BMW jaký olje do tvého auta patří, rozhodně si nemyslím, že do diff a převodovky je olej stejnej.
tommyswobi
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od tommyswobi »

v poho,taky mi to přijde divný nže by byl olej stejný i do diferáku,někde jsem to viděl,ale nemůžu to najít :( no prělouskám tamto téma a snad to tam najdu....ale díky :D
tommyswobi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od tommyswobi »

už to mám,zero měl recht :D díky :wink:
John112
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od John112 »

Dan td píše:
John112 píše:Nevim jak stuha mysliš, ale mě to taky chvili trva, než auto rozmrzne. Ale neni to nějak zly. Zkus vyměnit olej (nebo co tam je) v posilovači a uvidíš. Stuha znamená, že musis brat obouma rukama, nebo ze to neotočíš dlaní? :idea: BMW má tužší řízení. :idea:

Podle mě si stěžuje na řazení, nikoli na řízení :P

Nicméně rada je stejná, zkus vyměnit olej, ale v převodovce. Mě to dělaj obě auta taky, když je to úplně studené, pár km trvá, než to jde líp.

Lol, vážně :D :lol: :) sem se spletl no :oops: :lookround:
martilulin

#12 Příspěvek od martilulin »

Vem rovnou i diferak,na razeni to urcite pomuze,ja to menil taky,ale pak jsem zkusebne vypustil i diferak,schazely 4decky a olej smrdel,po vymene nadhera.
tommyswobi
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od tommyswobi »

ještě maličkost do převodovky něco málo přes litr,ale jaké množství do diferáku?? :?: :D díky :wink:
martilulin

#14 Příspěvek od martilulin »

1.2
youwee
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od youwee »

tommyswobi píše:ještě maličkost do převodovky něco málo přes litr,ale jaké množství do diferáku?? :?: :D díky :wink:

Kámo vždyť to máš napsáno přímo v tomhle vlákně

zero píše:Ty vole panové, někdy to tady nepobíram o pár řádku víš je téma http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... pic&t=8945 jak krava kde by ste se mimochodem dozvěděli třeba:"Olej do zadního diferenciálu Castrol SAF-X0 cena 550Kč/l množství 1,3l
Olej do převodovky BMW MTF-LT-2 cena 450Kč/l množství 1,55l." nevím jestli i pro IS, ale určitě se to v tématu dá najít.
tommyswobi
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od tommyswobi »

jasně,sorry,pak jsem si taky všiml :D
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Zdenda_8 »

čau borče , hele mě to jde taky ztuha především jednička ,tak vždycky stojím na křižovatce a mám jí tam prsknout ,tak nejdřív dám trojku ta jde dopředu uplně krásně a pak hned jedničku a zapadne tam tak lehonce ,že to je hned lepší pocit ,než když to tam tlačíš a pořád nic :wink: Jestli máš stejnej problém zkus to,já už to dělám automaticky 8)
Koto

#18 Příspěvek od Koto »

Tak pokud je mi známo tak do převodovky patří ATF. A to že je to v zimě trochu tužší je úplně normální a neni třeba kvůli tomu panikařit :)
tommyswobi
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od tommyswobi »

jasná páka,dělá to jen při dávání jedničky když vyjíždím z garáže nebo když od tý garáže odjíždím,stačí opravdu malé zahřátí a je to pryč,ted si tak uvědomuju, že na dalších křižovatkách je to už ok.ale stejně to vyměním,bůh ví, jak dlouho tam ten olej je a v diferáku to samé.... :D
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Kopa píše:Dej tam prevodovej oůej 75W90 plna syntetika a problem je pryc rada od kamarada taky sem to tam nalil a radi krasne i v zimne dejto do prevodovky i diferaku nic tim neskazis
Koto píše:Tak pokud je mi známo tak do převodovky patří ATF. A to že je to v zimě trochu tužší je úplně normální a neni třeba kvůli tomu panikařit :)

8O To jsou rady jako "vod starý Blažkový"
Do převodovky patří to, co udává štítek na převodovce nalepený. Píšu to na tohle fórum po x-té

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-23_0116/
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Odpovědět