Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 325 TDS - ztráta výkonu a maximálky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Alfonso1987

#1 Příspěvek od Alfonso1987 »

zdravim. mám problém se ztrátou výkonu když stojim delší dobu na plynu. třeba když jedu po dálnici a trochu mu dávám najíst, tak když dám nohu na zem, asi po cca 15 - 20ti sekundách mi přijde, jak kdyby mi přestalo foukat turbo. prostě klesne předek a už to nezrychluje, ale když pustim plyn a hned ho zase pošlu na podlahu, zase to tak 15 sekund táhne a pak zase to samý. když sem to koupil, lítalo to lehce přes 220, taď sem rád za 200... a stalo se to z ničeho nic, v ničem sem se nešťoural, nic sem neměnil... :?
dell

#2 Příspěvek od dell »

Mám přesně to samé na 318tds možná to bude turbo nebo čerpadlo. Jezdím skoro podle předpisu ale mě to dělá tak při 150km když to držím déle. Jse zvědavej jaké budou reakce ale už jsem to tady jednou probíral a k ničemu jsme se nedostali. Váhu vzduchu moje auto nemá.
Alfonso1987

#3 Příspěvek od Alfonso1987 »

asi budu za kreténa, ale ani nevim, jestli tu váhu to moje má... ale i tak - váha by cukala, dělala by to pravidelně - zažil sem jízdu s 1.8turbem audinou a4 - to bylo, jak když mi někdo kopal do sedačky - tohle jen klesne výkon, ale hned jak pustim a hned sešlápnu plyn tak to zas táhne... když jedu od nuly hned s nohou na zemi, tak poprvý mi to udělá na 170ti, pokud netočim dýl čtyřku - to pak udělá dřív, jinak pak tak na 180ti, 185ti a do dvou set tu nohu sundávám třeba 6x... ale jelikož mám proměnou geometrii lopatek kterou řídí nějakej tlakovej ventil, tak je třeba v prdeli on... ale zase bych se nějak slepě nezabejval jen tim turbem - třeba to je nějaká prkotina, vytrhlá hadička... každopádně by se mi hodil někdo, kdo ten problém měl a úspěšně vyřešil.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Slavisimo »

Vaha se davala podle roku vyroby, starsi motor ji nemel. jestli mas 95/96 nahoru tak by tam mela byt..
dell

#5 Příspěvek od dell »

Alfonzo1987 přesně jako bys popisoval moje auto. Vzpomínám si že jsem byl před rokem na diagnostice s touto závadou a našel že jsem měl málo vzduchu. Vyndal hadičku co vede ze sání do takové kostky, vyfoukl z hadičky bordel a jel jsem to projet. Ať jsem dělal cokoliv tato závada se tenkrát neprojevila až po čase znovu. Také je možné že se hadička zanese tím že mě propouští turbo.
leos524

#6 Příspěvek od leos524 »

Tak musim rict ze mi to delalo taky ale uz je to ok zpravil mi to mechanik koukal jsem mu na ruce tak to mužu jen laicky popsat tak u turba je takovy blbec z hadickou a tahlem k turbu to otvira a zavira turbo jestli vam to fouka pak to jakkdyby prestane tak to chce vyndat zavlacku z toho tahla jak je pridelany k turbu a pootocit v tomhle pripade to tahlo prodloužit ale jen o jednu otacku a vyzkouset nez to bude ok ktyz to budete pritahovat bude turbo víc foukat ale bude castej vypinat
leos524

#7 Příspěvek od leos524 »

Tak musim rict ze mi to delalo taky ale uz je to ok zpravil mi to mechanik koukal jsem mu na ruce tak to mužu jen laicky popsat tak u turba je takovy blbec z hadickou a tahlem k turbu to otvira a zavira turbo jestli vam to fouka pak to jakkdyby prestane tak to chce vyndat zavlacku z toho tahla jak je pridelany k turbu a pootocit v tomhle pripade to tahlo prodloužit ale jen o jednu otacku a vyzkouset nez to bude ok ktyz to budete pritahovat bude turbo víc foukat ale bude castej vypinat
Alfonso1987

#8 Příspěvek od Alfonso1987 »

leos524 - dík za radu - vyzkoušim...
jinak jedna hadička vede z tý kostky do podtlaku myslim... já jí měl právě vypadlou ale když sem jí vrátil, tak se stejně nic nezměnilo... zkusim to táhlo u turba a uvidim...
Alfonso1987

#9 Příspěvek od Alfonso1987 »

slavisimo - mám 96 konec roku, takže asi mám... ale jelikož sem slyšel, že se serou málo kdy, budu hledat spíš jinde no...
Steanly

#10 Příspěvek od Steanly »

Tak co? Přišel jsi na to?
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Slavisimo »

Vymenil si palivovej filtr??
duffson

#12 Příspěvek od duffson »

Alfonso1987 píše:asi budu za kreténa, ale ani nevim, jestli tu váhu to moje má... ale i tak - váha by cukala, dělala by to pravidelně - zažil sem jízdu s 1.8turbem audinou a4 - to bylo, jak když mi někdo kopal do sedačky - tohle jen klesne výkon, ale hned jak pustim a hned sešlápnu plyn tak to zas táhne... když jedu od nuly hned s nohou na zemi, tak poprvý mi to udělá na 170ti, pokud netočim dýl čtyřku - to pak udělá dřív, jinak pak tak na 180ti, 185ti a do dvou set tu nohu sundávám třeba 6x... ale jelikož mám proměnou geometrii lopatek kterou řídí nějakej tlakovej ventil, tak je třeba v prdeli on... ale zase bych se nějak slepě nezabejval jen tim turbem - třeba to je nějaká prkotina, vytrhlá hadička... každopádně by se mi hodil někdo, kdo ten problém měl a úspěšně vyřešil.

Cau, ted resim stejnej problem. Mam 330D a ted jsem to mel na diagnostice a ukazuje to chybu v podtlaku, takze mi bylo receno, ze je to prave tim ventilem. Mechos mi rekl, ze okolo toho zjisti jeste co se da a pokud se to jinak neporesi tak vymena...pak rikal, ze to take ovlivnuje regulator turba...promerit a pak se uvidi. Ale ten ventil jak pises je velmi pravdepodobny v nasech pripadech.
Alfonso1987

#13 Příspěvek od Alfonso1987 »

filtr sem teď měnil, takže ti by to bejt nemělo... spíš zkusim vyčistit všechny hadičky a tu kostku do který vedou, podivám se na ten ventil... jinak sem teď furt řešil žhavení, takže sem na to neměl moc času. krom toho teď silnice vypadaj tak, že se mi na nich nechce jezdit 170 abych to pak mohl ozkoušet...
tom955i

#14 Příspěvek od tom955i »

Mam stejny problem. Uz jste zjistily zavadu?diky
Tompo

#15 Příspěvek od Tompo »

A co hadička podtlaku, co vede zespoda do sání, kouknul jsi na ni? Resp. vyndat a zkontrolovat.
Odpovědět