Ahoj,
hral sa niekto s vymenou motorceka na central v dverach ?
Central na spolujazdcovych dverach prednych prestal pracovat. Zo zaciatku to islo tazsie ako keby "tazko" teraz uz vobec. Konektor je ok.
Mohol zhoriet motorcek ? Da sa to nejako odskusat, opravit ten motorcek ?
Uz aj na zadnych dverach mi to ide "tazko".... Ako keby to nezamyka na prvykrat. Zamknem a dvere nic. Cytim cudlik rukou a chodim s nim hore dolu a potom zamknem centralom - uz to zamkne.....
Je sice teraz zima, ale malo by to slapat ....
Auto ma 10 rokov, a tak si myslim ze na ten vek a znacku by to malo byt bezproblemove ....
Este viete mi strucne popisat ako dostat motorcek z centralu von ?
Su tam nejake divne sruby ....
Dik.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36: MOTORCEK - CENTRAL DVERE
Měnil sem ho na kupé, je to bazmek za pár stovek, takže bych neopravoval, nevim jak moc se to liší na touru, ale na kupé musíš nějak (neporadim ti jak, prostě zkoušej, dělal sem to poslepu) vycvaknout konektor ( je tam na hovno přístup kvůli výztuhám), takže někoho s malou rukou
a celej motorek je pak nacvaklej ve dvou držácích na boku, stačí šroubovákem jeden nadzvednout a on pak nějak vypadne...ale ty mluvíš o nějakejch šroubech, takže je možný, že to máš třeba jinak 

hele kdyz pockas do leta, tak uvidis ze to pobezi, takle to ted odchazi hodne lidem a kdyz se jen trochu oteplilo, tak to jede, jinak by mohlo stacit to jen promazat poradne, kdyz sundas tapec dveri, tak zevnitr u zamku a kliky dveri je jakasi krabicka s konektory a jak rikal spajk, tak s tim zahejbej s pomoci sroubovaku a ono to vyskoci, pristup jak nohou do kralici nory, ale jde to 

vlevo je matal
a vpravo Killca 

Znovu sa k tomu vraciam ....
Central mi nejde, motorcek je odpojeny od konektora, ale neviem otvorit dvere....
Rucne to cudlikom mam odistene ale dvere neotvorim ....
Ten mechanizmus je nejak zaseknuty a nechce otvorit dvere ...
Ale pritom ten cudlik na otvaranie (co sa chyta do ruky) chodi OK - akoze zavre-otvori - drzi sa pekne hore aj dolu. Ale mechanizmus nereaguje - stale je LOCK.
Ako ukazuje sipka - jazycek v mechanizme je stale LOCK :
Tento jazycek presne:
Neviem co stym.
Uz som tam supal zo srubovakom raz a ono to "skocilo" do stavu UNLOCK.
Ale teraz zase sa to LOCKLO cele ....
Zase to musim cele rozeberat pri zavretych dverach, dole kryt a cele to robit z vnutra ....
Asi vymena celeho mechanizmu ?
Tam je nejaky magnet alebo co to nechodi pekne ?
Keby som vybral motorcek uplne von - pomoze to ? Bude to chodit aspon OK rucne ?
Tie tri velke sruby asi dzria ten cely mechanizmus zamku, ale neviete co je to za sruba ? Co tam pasuje za srubovak ? Aka velkost - imbus tam nedam, to je nieco speci ....
Skusal som
Central mi nejde, motorcek je odpojeny od konektora, ale neviem otvorit dvere....
Rucne to cudlikom mam odistene ale dvere neotvorim ....
Ten mechanizmus je nejak zaseknuty a nechce otvorit dvere ...
Ale pritom ten cudlik na otvaranie (co sa chyta do ruky) chodi OK - akoze zavre-otvori - drzi sa pekne hore aj dolu. Ale mechanizmus nereaguje - stale je LOCK.
Ako ukazuje sipka - jazycek v mechanizme je stale LOCK :

Tento jazycek presne:

Neviem co stym.
Uz som tam supal zo srubovakom raz a ono to "skocilo" do stavu UNLOCK.
Ale teraz zase sa to LOCKLO cele ....
Zase to musim cele rozeberat pri zavretych dverach, dole kryt a cele to robit z vnutra ....
Asi vymena celeho mechanizmu ?
Tam je nejaky magnet alebo co to nechodi pekne ?
Keby som vybral motorcek uplne von - pomoze to ? Bude to chodit aspon OK rucne ?
Tie tri velke sruby asi dzria ten cely mechanizmus zamku, ale neviete co je to za sruba ? Co tam pasuje za srubovak ? Aka velkost - imbus tam nedam, to je nieco speci ....
Skusal som
hele jeste bych zkusil pichnout 12v do pinu v jednotce centralu za kaslikem spolujezdce
BUD na zlutem konektoru pin cislo 4
NEBO na bilem pin 21
kdyz to rozeberete uvidite, je mozny ze se to zamkne na doublelock a i kdyz mechanicky dostanete zobak do stavu unlock, tak se to zase lockne na pozici doublelocku a furt si to tu packu drzu nebo vraci kvuli doublelocku
protoze kdyz auto zamknete zvenku, nejde otevrit ani zevnitr diky tomu DL a to i kdyz tahate za packu a cudlik leze ven, tak nevyleze uplne
BUD na zlutem konektoru pin cislo 4
NEBO na bilem pin 21
kdyz to rozeberete uvidite, je mozny ze se to zamkne na doublelock a i kdyz mechanicky dostanete zobak do stavu unlock, tak se to zase lockne na pozici doublelocku a furt si to tu packu drzu nebo vraci kvuli doublelocku
protoze kdyz auto zamknete zvenku, nejde otevrit ani zevnitr diky tomu DL a to i kdyz tahate za packu a cudlik leze ven, tak nevyleze uplne
vlevo je matal
a vpravo Killca