Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

3D Navigace 16:9, DVD

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Cromoly

#81 Příspěvek od Cromoly »

Manfred píše:Tady je dobry video: http://www.youtube.com/watch?v=wlMRerOLmnk&fmt=18

Diky ti:)
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Manfred »

Tak teď jsem updatoval z V29 -> V32
Během 1/2minuty to bylo hotový, jak je to možný? Všude se píše 5-6min...

rockheart: Díky ti za poskytnutí FW :wink:
a všem ostatním za odpovědi k mým dotazům :-)
KamilFKH

#83 Příspěvek od KamilFKH »

Třeba: Nainstaloval se jenom novější firmware, hlasové pokyny mohli být s V29 stejné (nezkoumal jsem), tak se skiply. Píšou "up to 6 minutes", takže "až 6 minut", ne "vždycky 6 minut".
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Manfred »

Ok, takze teoreticky je mozny - cim starsi FW tim dyl se tam bude updatovat na V32.
Protoze V32 prinasi v podstate jen podporu dvouvrstvych DVD tak se jen přepíše "pár" souborů (FW mechaniky) a nic víc...
Sensei_Jirka

#85 Příspěvek od Sensei_Jirka »

Sensei_Jirka píše:Tak sem včera zjistil, že mi nejdou ani přehrávat mp3 (na CD v CD mechanice). Vyřeší to nějaký to přehrání firmwaru, jak ste tu psali nebo si bez toho changeru neškrtam? Mam r.v. 5/2005 :(

Poradí mi někdo?? :cry:
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Manfred »

Sensei_Jirka píše:
Sensei_Jirka píše:Tak sem včera zjistil, že mi nejdou ani přehrávat mp3 (na CD v CD mechanice). Vyřeší to nějaký to přehrání firmwaru, jak ste tu psali nebo si bez toho changeru neškrtam? Mam r.v. 5/2005 :(

Poradí mi někdo?? :cry:

To nevím... Jedine koupit changer kterej MP3 podporuje...
Milhaus_

#87 Příspěvek od Milhaus_ »

rockheart píše:Vypadá to normálně. Vlastně to co vidíš v půdoryse, tak to si sklop do skororoviny a prostředí je úplně stejný. Akorát tam nejsou názvy ulic. Chlapi, ale co se mi nepodařilo, tak vypálit mapy 2009. Háže to hlášku: "incorrect cd/dvd..... bla bla bla". Páli jsem to na DVD +DL, rychlostí 2,4x, windousama, ale bohužel kurvajs.... :?

kdyztak dej vedet ja ti to vysmahnu - mam 2009-1 pro MKIV

jeste stahuju 2009-1 pro E61, jakmile to budu mit muzu taky poskytnout
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Manfred »

Milhaus_ píše:
rockheart píše:Vypadá to normálně. Vlastně to co vidíš v půdoryse, tak to si sklop do skororoviny a prostředí je úplně stejný. Akorát tam nejsou názvy ulic. Chlapi, ale co se mi nepodařilo, tak vypálit mapy 2009. Háže to hlášku: "incorrect cd/dvd..... bla bla bla". Páli jsem to na DVD +DL, rychlostí 2,4x, windousama, ale bohužel kurvajs.... :?

kdyztak dej vedet ja ti to vysmahnu - mam 2009-1 pro MKIV

jeste stahuju 2009-1 pro E61, jakmile to budu mit muzu taky poskytnout

Klidně taky můžu poskytnout.
Mám 2009 celá evropa pro MKIV, Business a Professional. ;-)
Kadlik

#89 Příspěvek od Kadlik »

Trošku blbej dotaz - potřebuju do E65 r.v. 2002 navigační CD, kde je Česká republika... Popravdě nevím co mám hledat! U MK4 je to jasný, ale tady je jinej systém s idrive a o tom nevím fakt vůbec nic... Díky za jakoukoliv info
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Manfred »

Kadlik píše:Trošku blbej dotaz - potřebuju do E65 r.v. 2002 navigační CD, kde je Česká republika... Popravdě nevím co mám hledat! U MK4 je to jasný, ale tady je jinej systém s idrive a o tom nevím fakt vůbec nic... Díky za jakoukoliv info

Mas business nebo professional navigaci?

Mrkni na DVD s mapou (jestli nejaky mas) a tam to je napsany...

Pripadne ti muzu vysmahnout nejnovejsi mapu 2009
Milhaus_

#91 Příspěvek od Milhaus_ »

E65 asi nema business navigaci ze? jako myslim ze vubec - u sedmy bych cekal uz jen professional ;)
takze do google bych dal neco jako "bmw dvd navi 2009 professional"
a myslim ze tohle vypada nadejne:
http://thepiratebay.org/torrent/4510506 ... nal_2009-1
Kadlik

#92 Příspěvek od Kadlik »

DVD tamnejde, je to CD mechanika... Prostě rok 2002, ještě DVD nedávali! DVDček je všude dost, ale aktuální mapy na CD jsem ještě nenašel. Dík
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Manfred »

Kadlik píše:DVD tamnejde, je to CD mechanika... Prostě rok 2002, ještě DVD nedávali! DVDček je všude dost, ale aktuální mapy na CD jsem ještě nenašel. Dík

Ja mam na CD 2008 (je tam i CZ a je to dost podrobna mapa)

Tak zkus aspon najit 2008ku. Stahoval jsem to z rapidu
Milhaus_

#94 Příspěvek od Milhaus_ »

Kadlik píše:DVD tamnejde, je to CD mechanika... Prostě rok 2002, ještě DVD nedávali! DVDček je všude dost, ale aktuální mapy na CD jsem ještě nenašel. Dík

aha to jsem netusil .. tam je normalne MK3 v kufru? a zkousel jsi stahnout tohle? ja to tedy nezkousel pac uz jsem vymenil za MK4, ale vypada to docela dobre
http://www.btmon.com/Applications/Other ... rrent.html
rockheart

#95 Příspěvek od rockheart »

Chlapi mám dotaz, jde opravit nefunkční MK4??? Popřípadě máte-li kontakt, předejte, dík.
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Manfred »

rockheart píše:Chlapi mám dotaz, jde opravit nefunkční MK4??? Popřípadě máte-li kontakt, předejte, dík.

Zaleží, co s ní je? SW, HW?
KamilFKH

#97 Příspěvek od KamilFKH »

Podle toho jak nefunkční?

- nefunguje po chybě při updatu FW? - znova spustit instalaci
- přestal fungovat laser? - výměna laseru (s mechanikou nebo bez, hledej tady http://www.cd-lens.cdlens.com/?thisOffset=0&page=1 např. tohle je Mk3-CD nebo Mk4-DVD, teď nevím: http://www.cdlens.com/?item=4257 )
- nejde to vůbec = neznámý důvod - oprava ty/kamarád Elektronek/VDO Wetzlar, Německo (řazeno podle ceny vzestupně) nebo koupě nové/second hand Mk4
Milhaus_

#98 Příspěvek od Milhaus_ »

no me ted ceka "oprava" MK3 jednotky: pri update fw to kleklo (nebudu lhat - moji chybou ;), ale tak blbe ze pak byla chvili jen cerna obrazovka a pak "zhrubnul" font a uz nebyla ani v menu polozka GPS
zkusil jsem tam znovu soupnout CD s update fw ale bez uspechu
navi jsem odpojil, pak jsem si sehnal MK4, pripojil a ta funguje bez problemu - tedy skoro, nefunguji 2 tlacitka: info a select, udajne se to nekdy stava a existuje moznost resetu pres iBus (musim sehnat nekoho kdo to umi)

co jsem pak hledal na netu tak se nekdy pri update fw stane, ze se MK3 jednotka prave odpoji od iBus, melo by stacit se pripojit pres diag, nejak (netusim presne - ale pry to jde) se primo zada adresa ty navi jednotky a v ni se znovu spusti parovani s iBus auta - a pak uz by vse melo fungovat
nebo pry udajne prave pri pripojeni funkcni jednotky se to jakoby ozivi - system proset ma nactenou navi jednotku a pri prepojeni hleda jinou - a pak se opet ta puvodni jednotka nacte a bude mozne udelat upgrade fw - to chci jeste zkusit
a s tim souvisi dotaz: jak ted spravne odpojit tu MK4? prvni datovy kabel nebo napajeci? nebo uplne odpojit baterku auta nez budu jednotku odpojovat?
dik
rockheart

#99 Příspěvek od rockheart »

No ptám se proto, protože mě v pátek hodila hlášku: "že není cd, dvd v jednotce", i když tam bylo. Stalo se to poprvé. Pak sem tam ale hodil origo dvd 2005 a zase se rozjela. Tak se ptám raději dopředu :D
KamilFKH

#100 Příspěvek od KamilFKH »

"Hrubý" font je obraz generovaný TV modulem, kdy navigace třeba po špatném updatu nenabootuje a nedodává obrazový signál.

Na postup při odpojování koukni na moje příspěvky sem:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=

nebo sem:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=15

Je tam i další info (vyndání zaseklého CD atd.)

Pokud máš venku FW CD, dej tam Mk3, zamkni auto a nech ho usnout (min 15 minut). Odemkni, otevři dveře, klíč do polohy 1, vezmi funkční FW CD a vlož ho do mechaniky. Do 5 minut (trochu to tomu trvá) začne instalace FW znova. Pak se řiď standardními pokyny pro instalaci.

KamilFKH
Odpovědět