Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
žlutá kontrolka oleje
ahoj, omlouvám jesi se to tu už řešilo
, ale mám BMW 318i E46 rv1998 a vždy po nastartování po 10 sekundách se mi rozsvítí žlutě kontrolka oleje asi na 10 sekund, pak zhasne. Nevíte co to přesně znamená? původně jsem myslel že je málo oleje ale olej jsem měnil a pravidelně ho kontroluju a je ho tam dost. Pak mě napadá jestli nejde do kytek olejové čerpadlo, jako že je menší tlak a tím pádem dýl trvá než se vše pořadně promaže. Díky Filip

Zdravím tak jsem tu zase.
. Co se týče kontrolky tak někdy mi blikne a někdy ne..... a říkal jsem si jestli to nekontroluje i hladinu oleje. Už jsem to cca měsic nekontroloval a ejhle. Oleje bylo přesně v půlce mezi ryskama. Předtím to bylo na horní rysce. dolíval jsem tak cca 0,5litru oleje. Je fakt že mi to někde trochu uchcava a v poslední době jsem jezdil po dalnici a moc jsem ho nešetřil
. je možné že by si vzal víc oleje? Jinak pořádně jsem se ještě nekoual kde to teče protože je to celý zadeklovany a nechtělo se mi pod to lézt. Po vánocích to domluvím s kámošem a hodíme to na hever. Ze zkušenosti nevíte kde by to mohlo téct nebo to je různý?? Jinak olej jsem měnil při koupi tj v srpnu. A byla tam asi původně pěkná břečka, protože už i ten "nový" olej je pěkně hnusnej. daval jsem tam 10W-40 plno syntetiku.

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak oprašují staré téma , dělá mi přesně to samé , cca 10 sec. po startu svítí žlutá kontrolka a zhasne a už se vůbec během jízdy nerozsvítí..Problém je ale v v tom , že na risce mám o něco víc oleje a to jsem žádný nedolejval od výměny oleje cca 3000km(nalil jsem tam místo 6,5l pouze 6 litrů).Tzn. , že olej se neztrácí ba naopak..Nevím , jestli čidlo si myslí , že je oleje málo , ale tím , že je hodně , je vlastně stejnej efekt..Tak ted nevím co s tím , jestli nějaká netěsnost a do oleje teče voda opravdu nevím , ale v chladiči se mi zdálo , že neubývá voda... Špatné čidlo bych tedy asi vyloučil. Víte někdo co s tím ??
Díky

jedná se o díl č.14
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
je to čidlo na hladinu oleje....
diagnostika to napíše, ale nevím jestli je to tak dobře, že se to dá smazat... je to přece o tom, že pokud doleješ olej kterej byl pod hladinu, tak to zmizí samo....
možná kouslé nebo špatný kontakt
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
je to čidlo na hladinu oleje....
diagnostika to napíše, ale nevím jestli je to tak dobře, že se to dá smazat... je to přece o tom, že pokud doleješ olej kterej byl pod hladinu, tak to zmizí samo....
možná kouslé nebo špatný kontakt
-
- Kontaktovat uživatele:
Oleje tam je víc než dost a nic jsem nedolejval vůbec...měřil jsem to už asi po 6 ten olej a je prostě v pohodě , žlutá kontrolka oleje se asi 5 sec po nastartování objeví asi na 10sec a zhasne a potom už vůbec nic...dělá to teď úplně pokaždým startu...V manuálu je napsaný , že pokud se rozsvítí tahle kontrolka , tak máš ihned zastavit , vypnout motor a dolejt hladinu , protože je velmi nízká... Jenže to není ...
tohle se píše v manuálu ke žluté kontrolce :
Hladina motorového oleje
Pokud se rozsvítí za jízdy:
Hladina motorového oleje
dosáhla absolutního minima: doplňte
co nejdříve motorový olej. Můžete ujet
ještě max. 50 km.

tohle se píše v manuálu ke žluté kontrolce :
Hladina motorového oleje
Pokud se rozsvítí za jízdy:
Hladina motorového oleje
dosáhla absolutního minima: doplňte
co nejdříve motorový olej. Můžete ujet
ještě max. 50 km.
Coz absolutne neodpovida tomu "minimu oleje" (oleje tam je bohate), takze me napada, ze cidlo zlobi.
Take se me casto stava, poblikava, olej kontroluji (i podle BMW procedury) a stale dost. Takze jsem to oznacil za cidlo. Delalo to pred vymenou oleje i po ni.
Jenom v servise, na OCIS me vsichni hned oznamuji, ze me sviti kontrolka oleje, ze to chce asi dolit.
Take se me casto stava, poblikava, olej kontroluji (i podle BMW procedury) a stale dost. Takze jsem to oznacil za cidlo. Delalo to pred vymenou oleje i po ni.
Jenom v servise, na OCIS me vsichni hned oznamuji, ze me sviti kontrolka oleje, ze to chce asi dolit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem si toho všiml poprvé , když jsem stál z kopce dolů na stopce , tak jsem si říkal jo jasný , stojím v tomhle kopci tak olej zmizel z čidla , jasný v pohodě ... Noo , ale teď se to objevuje pořád , tak nevím , jestli jsem ho tím nějak nerozhejbal
Asi zajedu teda na diagnostiku , stejně mi tam svítí airbag , tak jestli mi tam něco objasní uvidíme ...

-