Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

žlutá kontrolka oleje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
philipo

#1 Příspěvek od philipo »

ahoj, omlouvám jesi se to tu už řešilo 8O , ale mám BMW 318i E46 rv1998 a vždy po nastartování po 10 sekundách se mi rozsvítí žlutě kontrolka oleje asi na 10 sekund, pak zhasne. Nevíte co to přesně znamená? původně jsem myslel že je málo oleje ale olej jsem měnil a pravidelně ho kontroluju a je ho tam dost. Pak mě napadá jestli nejde do kytek olejové čerpadlo, jako že je menší tlak a tím pádem dýl trvá než se vše pořadně promaže. Díky Filip
Magister

#2 Příspěvek od Magister »

diagnostika ti to vymaže a bude vše o.k
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Tátovy to dělá E39,většinou to znamená,že má malo oleje a po dolití to zmizí... Nevim co by tam měla mazat diagnostika.... Nevim jak u E46,ale u E39 to tak funguje
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Magister

#4 Příspěvek od Magister »

Blackie píše:Tátovy to dělá E39,většinou to znamená,že má malo oleje a po dolití to zmizí... Nevim co by tam měla mazat diagnostika.... Nevim jak u E46,ale u E39 to tak funguje

to je nastavené na nějakou tu inspekci.Oleje můžeš mít po rysku MAX a stejně ti to bude dělat.
lingam2

#5 Příspěvek od lingam2 »

Me to delala e46 316i asi rok, dle vyjadreni bmw bylo spatne cidlo.
takze jsem to nechal, kamarad ma e46 318 a tomu to sviti porad a stejny problem, spatne cidlo.
philipo

#6 Příspěvek od philipo »

Na diagnostice jsem byl a vše mi vymazali. Měl jsem tam pry par starých chyb. Jinak se podivam po tom čidle kde přesně je, předpokladám že bude někde zboku na olejové vaně. Dík za odpovědi.
xboy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xboy »

To čidlo je snad na dně, z boku je na hladinu oleje.
A měla by to snad být viskozita oleje, zkus hledat, opravdu se to tu několikrát řešilo.
philipo

#8 Příspěvek od philipo »

Zdravím tak jsem tu zase. 8O . Co se týče kontrolky tak někdy mi blikne a někdy ne..... a říkal jsem si jestli to nekontroluje i hladinu oleje. Už jsem to cca měsic nekontroloval a ejhle. Oleje bylo přesně v půlce mezi ryskama. Předtím to bylo na horní rysce. dolíval jsem tak cca 0,5litru oleje. Je fakt že mi to někde trochu uchcava a v poslední době jsem jezdil po dalnici a moc jsem ho nešetřil :D. je možné že by si vzal víc oleje? Jinak pořádně jsem se ještě nekoual kde to teče protože je to celý zadeklovany a nechtělo se mi pod to lézt. Po vánocích to domluvím s kámošem a hodíme to na hever. Ze zkušenosti nevíte kde by to mohlo téct nebo to je různý?? Jinak olej jsem měnil při koupi tj v srpnu. A byla tam asi původně pěkná břečka, protože už i ten "nový" olej je pěkně hnusnej. daval jsem tam 10W-40 plno syntetiku.
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zdenda_8 »

Tak oprašují staré téma , dělá mi přesně to samé , cca 10 sec. po startu svítí žlutá kontrolka a zhasne a už se vůbec během jízdy nerozsvítí..Problém je ale v v tom , že na risce mám o něco víc oleje a to jsem žádný nedolejval od výměny oleje cca 3000km(nalil jsem tam místo 6,5l pouze 6 litrů).Tzn. , že olej se neztrácí ba naopak..Nevím , jestli čidlo si myslí , že je oleje málo , ale tím , že je hodně , je vlastně stejnej efekt..Tak ted nevím co s tím , jestli nějaká netěsnost a do oleje teče voda opravdu nevím , ale v chladiči se mi zdálo , že neubývá voda... Špatné čidlo bych tedy asi vyloučil. Víte někdo co s tím ?? :? Díky
all

#10 Příspěvek od all »

jedná se o díl č.14

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10

je to čidlo na hladinu oleje....

diagnostika to napíše, ale nevím jestli je to tak dobře, že se to dá smazat... je to přece o tom, že pokud doleješ olej kterej byl pod hladinu, tak to zmizí samo....

možná kouslé nebo špatný kontakt
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Zdenda_8 »

Oleje tam je víc než dost a nic jsem nedolejval vůbec...měřil jsem to už asi po 6 ten olej a je prostě v pohodě , žlutá kontrolka oleje se asi 5 sec po nastartování objeví asi na 10sec a zhasne a potom už vůbec nic...dělá to teď úplně pokaždým startu...V manuálu je napsaný , že pokud se rozsvítí tahle kontrolka , tak máš ihned zastavit , vypnout motor a dolejt hladinu , protože je velmi nízká... Jenže to není ... :?

tohle se píše v manuálu ke žluté kontrolce :

Hladina motorového oleje
Pokud se rozsvítí za jízdy:
Hladina motorového oleje
dosáhla absolutního minima: doplňte
co nejdříve motorový olej. Můžete ujet
ještě max. 50 km.
Krovi

#12 Příspěvek od Krovi »

Coz absolutne neodpovida tomu "minimu oleje" (oleje tam je bohate), takze me napada, ze cidlo zlobi.
Take se me casto stava, poblikava, olej kontroluji (i podle BMW procedury) a stale dost. Takze jsem to oznacil za cidlo. Delalo to pred vymenou oleje i po ni.

Jenom v servise, na OCIS me vsichni hned oznamuji, ze me sviti kontrolka oleje, ze to chce asi dolit.
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Zdenda_8 »

Ja jsem si toho všiml poprvé , když jsem stál z kopce dolů na stopce , tak jsem si říkal jo jasný , stojím v tomhle kopci tak olej zmizel z čidla , jasný v pohodě ... Noo , ale teď se to objevuje pořád , tak nevím , jestli jsem ho tím nějak nerozhejbal :lol: Asi zajedu teda na diagnostiku , stejně mi tam svítí airbag , tak jestli mi tam něco objasní uvidíme ...
DAVe_1

#14 Příspěvek od DAVe_1 »

me se take pred par mesici rozsvitila zluta kontrolka s olejnickou..koupil jsem na pumpe litrik kvalitniho oleje, dolil a od te doby nic :)
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zdenda_8 »

jenže tvůj problém byl zjevně jasný...kdežto tady řešíme něco jiného , tím jsi moc nepomohl :)
zhmp

#16 Příspěvek od zhmp »

Je to klasicky problem tych čidiel.......odchádzaju občas...poznám 10 ludi ktorym to robilo....chyba bola v čidle.....
vrnk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od vrnk »

Mam stejnej problem uz rok. Myslel jsem si, ze je to normalni, ze je to nejakej "check" oleje po kazdem nastartovani, ale jak to tady ctu, myslim, ze to bude tim spatnym cidlem, protoze olej jsem uz menil 2x a rozsvecuje se to porad. Radsi to teda necham vymenit.
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Zdenda_8 »

Dělá ti to taky těsně po startu na chvilku nebo i během jízdy ?Mě to minule zase nic neudělalo , asi trochu vypustím olej a dojedu na reset a uvidím no..
Booomerang

#19 Příspěvek od Booomerang »

Měl jsem ten stejný problém. Vyměnil jsem čidlo a bylo to OK, ale jen asi na 2 měsíce. Teď mám opět stejný problém.. ale třetí čidlo už vážně nechci :x
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Zdenda_8 »

tak s tím jezdím pořád , už jsem s tím najel minimálně další 2-3 tisíce , svítí to , ale někdo tady psal , že to je spojený s inspekcí , opravdu mám asi jen 300km do výměny oleje , tak nevím , jestli to nehlásí nějak před koncem inspekce , zkusím diagnostiku , pak bohužel asi to čidlo..
Odpovědět