Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e46 - kontrolka motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zave
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Zave »

Kamaradovi se na E46 318i 2000r.v.rozsvecuje kontrolka motoru. Po smazani chyby se tak do 500km dycky rozsviti, nekdy hned.Auto jede normalne zadna zavada, ale chtel by to odstranit. Diagnostika hlasi Kraftstoff Versorgung. Coz je nejspis zasobovani paliva. Nesetkal se s tim nekdo?
Diky za info ;-)
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

jo, to by se melo dit, kdyz kamos jezdi do prazdny nadrze :) pokud ma ale benalu dost, tak je mozny, ze odchazi palivovy cerpadlo nebo pokud mu treba vypadne jen jeden valec, tak je mozny, ze je zadelanej vstrik

u toho cerpadla je mozny, ze se vzdy za nejakou chvili pricucne na potrubi nejaka spina a dela to problemy
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
wang

#3 Příspěvek od wang »

cau kamos nejezdi... jen sem chtel vedet jestli se nekomu stalo to same... doufal sem ze diagnostika hodi neco urcitejsiho, je to pekne otravny.... v servisu jeste radili vymenit bezninovy filtr, to urco udelam jen si nemylsim ze to neco zmeni...
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od rob2fab »

cece sme se jeste nepotkali v topicu..myslim ze kilca to rozlouskl.

ma nova schopnost:diagnostika z fotky, po telefonu..:)
norom

#5 Příspěvek od norom »

přímou zkušenost nemám ale pokud jsem nekde vyčet tak současti palivoveho filtru je myslím i jaký si regulátor paliva ... tudíž rada ze servizu by mohla bejt správná a odpovídalo by toi i chbě diagnostiky

neřikám že u všech .... kdybch se nahodou sekl tak doufam že nebudu kamenován

MOD Killca: Vyhozeny zbytečné příspěvky
norom

#6 Příspěvek od norom »

mod: tak tedy pardon tak do třeba smažte .. a klidne i můj nick a prosim o vrácení cca 40 korun za rocni prispevek :lol: .... ja myslel Že porad jde o forum ...
podlozky bmw klubu nemam karta staci tak na skrabani namrazy v zime .....

koukam že kamenovan jsem byl
a nevim o kolik se to lišilo od tvých domněněk
napada mi otázka není forum pak zbytečné?????????

EDIT :TAK TOHLE BYCH NAZVAL JAKO OPRAVDU VYHOZENY ZBYTECNY PRISPEVEK MIMO TEMA ... jeden priklad myslim dostatecny
jen bych nerad aby se tu neprestalo diskutovat
kamikaze5100

#7 Příspěvek od kamikaze5100 »

kamoš to měl taky na 318ci, byl špatnej katalizator ( vlastě žadnej tam nebyl, někdo tam navařil trubku) dal se tam novej kat, vymazala se chyba na diagnostice a vše maka jak ma.
wang

#8 Příspěvek od wang »

norom píše:mod: tak tedy pardon tak do třeba smažte .. a klidne i můj nick a prosim o vrácení cca 40 korun za rocni prispevek :lol: .... ja myslel Že porad jde o forum ...
podlozky bmw klubu nemam karta staci tak na skrabani namrazy v zime .....

koukam že kamenovan jsem byl
a nevim o kolik se to lišilo od tvých domněněk
napada mi otázka není forum pak zbytečné?????????

EDIT :TAK TOHLE BYCH NAZVAL JAKO OPRAVDU VYHOZENY ZBYTECNY PRISPEVEK MIMO TEMA ... jeden priklad myslim dostatecny
jen bych nerad aby se tu neprestalo diskutovat

Zbytecny neni nic, dycky jde jen o teoretickou radu, takze za vsechno sem rad...
wang

#9 Příspěvek od wang »

kamikaze5100 píše:kamoš to měl taky na 318ci, byl špatnej katalizator ( vlastě žadnej tam nebyl, někdo tam navařil trubku) dal se tam novej kat, vymazala se chyba na diagnostice a vše maka jak ma.

... mozne je samozrejme i tohle, ale kat se mi nezda soucasti palivoveho systemu, takze nejdriv zkusim ten palivak a veci co se tohoto systemu tykaji a potom asi jine mene logicke veci...
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od rob2fab »

wang píše:
kamikaze5100 píše:kamoš to měl taky na 318ci, byl špatnej katalizator ( vlastě žadnej tam nebyl, někdo tam navařil trubku) dal se tam novej kat, vymazala se chyba na diagnostice a vše maka jak ma.

... mozne je samozrejme i tohle, ale kat se mi nezda soucasti palivoveho systemu, takze nejdriv zkusim ten palivak a veci co se tohoto systemu tykaji a potom asi jine mene logicke veci...
vcetne dohuštěni rezervy
Miguel

#11 Příspěvek od Miguel »

wang píše:

Ono jde hlavně o lambdy před a za katem. Žlutá kontrolka se rozsvítí i pokud je špatný předehřev lambdy atd., samozdřejmě zaléží na typu motoru. Každopádně je to součást palivového systému.
wang

#12 Příspěvek od wang »

hlavne mne stve ze nevim a diagnostika to myslim taky nedokaze rict, ktery cidlo tu chybu hlasi, protoze ze zkusenosti vim, ze pokud auto jede normalne a nezlobi, neskube nezere, tak to muze taky byt tim cidlem...
skorpion

#13 Příspěvek od skorpion »

pane kolego na 99% váha vzduchu po výměně se nebude kontrolka rozsvěcet.Možná bude nutná i výměna dvou hadic, při pohledu zepředu jsou schova né až vzadu pod krytem jako u stěračů a souvisí to s problémem.318i na to trpí. Vlastíní zkušenost.Výmazání závady nestačí.

Š
wang

#14 Příspěvek od wang »

oki tak zkusit se to muze, ale na e36 kdyz sem resil jakoukoliv zavadu, tak to byla vaha vzduchu,pokdu slo o rady, tak sem ji vymenil a nikdy to vahou nebylo...ja to jen nechapu, to ma bmw tak hloupou diagnistiku ze hlasi chybu palivoveho systemu a je to vahou vzduchu? Jinak palivovy filtr uz sem menil...
skorpion

#15 Příspěvek od skorpion »

Měl jsem dojem ,že dotaz zněl na E46 318i ,tato zkušenost je stím to typem r.v. 2000.e 36 neznám i když vím že po motor.stránce je to téměř stejné.Mám a znám e30 a e46. zdraví Š.
wang

#16 Příspěvek od wang »

jj za kazdy napad sem rad jen nahlas uvazuju...
Odpovědět