Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Serizeni geometrie na zaruku?
Adam323 píše:No ale štve mě to,že se mi tam kluci snažili tvrdit,že ODKLON nejde u bmw udělat,taky ani u merglů...Chci se zeptat odborníků,maj pravdu???Seřídili mi za to 5kilo vlastně jen SBÍHAVOST všech kol...
Predni kola lze delat odklon jen pokud je to M3 uchyceni, popr. sportovni podvozek s stelovanim odklonu. Zadek myslim jde u kazdeho, ale nevybavim si to. TOto plati pro E36, jine verze to muzou mit jinak.
Adam323 píše:Včera jsem si taky nechal udělat GEOMETRII,stálo mě to 476,-Auto dubina má takovou sobotně dopolední akci,tak jsem tam zajel a oni mi řekli,že když s tím papírem co mi dali přijedu,tak nebudu platit 700,ale necelých 500,což se dá jakože.No ale štve mě to,že se mi tam kluci snažili tvrdit,že ODKLON nejde u bmw udělat,taky ani u merglů...Chci se zeptat odborníků,maj pravdu???Seřídili mi za to 5kilo vlastně jen SBÍHAVOST všech kol...
Odklon samozřejmě seřizovat jde, mně osobně u E46 seřizovali odklon u zadních kol.
jak pise airwolf
odklon na predku na podvozku z vyroby seriidit u bmw e36 nejde (krom M3, ktera ma vyklonene horni ulozeni a pri otaceni se daj nastavit 3 typy odklonu), tedy predpokladam, ze i u starsich, u novejsich nevim, ale co jsem koukal na e46, tak se mi zda ze tam taky nic neni, proste standart horni ulozeni a zadny nastavovaci prvky, ale zadky je mozne sestelovat, tam nastavovaci prvky jsou, ale vetsinou se s tim uz moc nehybe, kvuli starym silentum a cepum na naprave
odklon na predku na podvozku z vyroby seriidit u bmw e36 nejde (krom M3, ktera ma vyklonene horni ulozeni a pri otaceni se daj nastavit 3 typy odklonu), tedy predpokladam, ze i u starsich, u novejsich nevim, ale co jsem koukal na e46, tak se mi zda ze tam taky nic neni, proste standart horni ulozeni a zadny nastavovaci prvky, ale zadky je mozne sestelovat, tam nastavovaci prvky jsou, ale vetsinou se s tim uz moc nehybe, kvuli starym silentum a cepum na naprave
hallfords v letnanech nebo laser geo v sobineMilhaus_ píše:vite o nekom kdo umi udelat geometrii v Praze a okoli a nebude to stat nesmysl penez (myslim ze do litru je v pohode) ?
vlevo je matal
a vpravo Killca 

no sportovní podvozek tam je a nic tam zespod nevypadalo něják zastarale právě,tak mě to docela zarazilo,že řekl,že odklon mi nejde vyštelovat.No a právě to se tady řeší,ta záruka,dá se to vzít zpět a něják je k tomu dokopat,aby mi to naštelovali?Ale nevím ty jo,jaký tam je typ toho podvozku,kdyby někdo znal Kamikazeho5100,tak bude vědět
Jako asi bych to neřešil,ale pudou tam nové gumy...

Měl bych dotaz na geometrii. Udělali mi ji na e36 podle parametrů na e46, ale to by tak nevadilo, kontroloval jsem hodnoty a jsou v normě i podle hodnot na e36, ale měl bych konkretni dotaz na odklon zadních kol u e36. Proč mi ho na pravým kole seřizovali, aby byl ještě víc mimo požadovanou hodnotu? Něco říkali o tom, že to prej líp nejde, ale když se podívam na počáteční hodnotu tak teda nevim... Možná to je vzadu nižší než m-tech o 5-10mm
[/img]

Taky se přidám s dotazem
Považuje se M-paket už za sportovní podvozek? Protože když jsem jezdil ještě s Compactem na geo, tak se mě vždy ptali, jestli je tam original podvozek nebo sportovni. A ted na coupe mam original M-paket nebo sport-paket
(nevim přesně jak se to nazyva, ale je to kazdopadne o malinko niz nez original coupe bez M-paketu)..Tak co jim mam rict??

radekc píše:Hodnoty geometrie jsou daný výrobcem, je seriovej a m-paket, kterej je u geometrie napsanej treba jako sportovni, ale je tim mysleno m-paket snizenej o 15mm. Prece vyrobce nebude ubavat hodnoty pro neoriginalni snizenej podvozek, kdyz ani nevi o kolik je snizenej
A jde nějak jednoduše poznat, jestli tam je M-paket, nebo už tam třeba nějaký předchozí majitel za ty roky dal origo?

U geometrie to muze bejt klidne jako sport nebo low ride sports a pozor až budes dělat geometrii ujisti se, že ti to dělají podle e36, me udělali geometrii podle e46 protože u e36 v databazi neměli sportovní podvozek - to je samozřejmě špatněSprite píše:radekc píše:na 90% M-paket
Takze v tabulkach jako sportovní podvozek?
P.S.: K obrázku nahoře nikdo nedá žádnej komentář? Zajímá mě jestli je problém ten rozdíl mezi odklonama a že nejsou v toleranci