Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

topení e36... prosím radu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od chopigari »

Ahoj, mám dotaz ohledně topení... máme rozdělanou palubku a nemůžeme najít kostření... (všechno sme měřili a zdá se to být ok, takže asi jedině ukostření....)
A potom se chci zeptat, když sem oddělal plast pod volantem, tak tam mám upe na volno nějakou skříňku, nevíte někdo k čemu slouží?? Byl z ní navíc spadenej kryt, což mě celkem zaráží... (skříňka má cca 20x20cm)
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xdentist »

zdar,chtelo by to foto te "skrinky" a toho krytu... jinak co mas s tim topenim?chctelo by to napsat proc hledas zavadu atd....
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od chopigari »

Mno ta skříňka je prostě u noh řidiče pod plastovym krytem... foto bohužel nemám.. mám auto v garáži u kámoše kterej se v tom rejpe...
A topení mi prostě přestalo foukat.. topí v poho, ale nefouká.. měřil jednotlivy rychlosti i motor, a to se zdá všechno být ok...
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

tak to foukani muze byt jezkem, zadej hledat odporovy jezek a najde ti to urcite neco co potrebujes
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od chopigari »

právě na ježku odpor měřil..a na všech rychlostech ok...
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od chopigari »

Takže je nakonec v háji větrák(motorek...). Takže kdyby se někomu válel doma... :D
wolfino

#7 Příspěvek od wolfino »

...takhle jsem tam měl pohozenou neorigo jednotku imobilizeru.
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od chopigari »

neznáte někdo pls nějakej e shop kde ten větrák maj?? nemůžu to nikde najít :oops:
bo kdyby měl někdo funkční navíc tak koupím :D
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xdentist »

je rozdilnej pro klimu nebo bez klimy... a neda se to sehnat asi jinde nez origo nebo ebay(tam to byva a ne tak draho). nikde v CR v druhovyrobe to nesezenes,pripadne by treba sel ten motor zrepasovat.
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od chopigari »

Je to bez klimy... no já to právě nemůžu najít nikde na netu...
A kdyby měl někdo funkční třeba z bouračky bo tak.. tak koupim... a jak se pohybuje cena nového?
Janda

#11 Příspěvek od Janda »

chopigari píše:Je to bez klimy... no já to právě nemůžu najít nikde na netu...
A kdyby měl někdo funkční třeba z bouračky bo tak.. tak koupim... a jak se pohybuje cena nového?

Pokud jsem se správně koukal,tak cena nového je od 3800 do 8200Kč, podle toho, co tam máš...Asi bych nechal opravit starý motůrek...
Mirda328

#12 Příspěvek od Mirda328 »

topeni v zime topi
boss1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od boss1 »

vyziju tohoto vlakna. mam 318is E36 coupe , a nejak mi divne topi topeni. kdyz dam ofuk celniho skla nebo noh , taky to topi ale taky ne moc zavratne. a kdyz to dam na foukani do kabiny tak to fouka studenej vzduch. nevite nekdo co s tim?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Mirda328 píše:no uz jsem toho prolezl dost ale nikde se nepise jak osefit digiklimu na e36 ktera neto pi a nebo jen fouka varici teplo na jedne strane..... jezek je pouze pro ventilator, cidlo mam cisty, motorek nasavani se toci... nejake rady ? nejaka jina cidla bo tak neco

Co ventily a klapky?
Killca

#15 Příspěvek od Killca »

boss1 píše:vyziju tohoto vlakna. mam 318is E36 coupe , a nejak mi divne topi topeni. kdyz dam ofuk celniho skla nebo noh , taky to topi ale taky ne moc zavratne. a kdyz to dam na foukani do kabiny tak to fouka studenej vzduch. nevite nekdo co s tim?

odvzdusnit chladici system motoru

pripadne sceknout, jestli se motor vazne poradne hreje do pulky budiku a je zahratej stale v pulce budiku, pokud teplota za jizdy klesa, tak vymenit termostat-odvzdusnit a zkusit co bude

pokud problem stale trvam vymenit ventil topeni

+-vychazim z BMW TIS a ze zkusenosti
_peper
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od _peper »

Řešil jsem to loni a měl jsem děravej chladič, takže ubývala voda a už nezbylo na okruh topení. Koukni jestli ti někde neutíká, já mám plasty pod chladičem, takže to bylo lehký najít :)
boss1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od boss1 »

voda mi nikde neutika. a teplota se ohreje do pulky ale za jizdy klesne tak na 1/4 teploty. takze myslis termostat? nebo prvne jenom odvzdusnit? ale jak a co? :-)
Killca

#18 Příspěvek od Killca »

nahore na chladici mas malej plastovej sroubek na krizovy sroubovak, to je odvzdusnovak, normalne zahrej auto na pulku budiku, pust topeni na max teplotu, fukar taky, vyjed nejakej kopec a nahore povol ten malej sroubek na chladici, mely by bublat bublinky a az zacne vyverat voda, tak ho utahni, ja osobne bych to nechal trochu pootevreny a vyjel kopec a hned dolil vodu +- podle voka, to je uplne nejvyhmatlejsi odvzdusneni

ale jestli se ti fakt motor chladi pod pulku, tak vymen ten termostat
Cuky

#19 Příspěvek od Cuky »

isko mi dělá to samé ale pokud dáš do kabyny tak by to myslím nemělo topit naplno, ale netvrdím že musím mít pravdu to je aby si nezachrápal
Killca

#20 Příspěvek od Killca »

jo jen doplnim

kdo ma digiklimu, tak plati, ze kdyz da automaticky ofuky, tak na nohy fouka teplo a ze stredovych ofuku fouka asi 15m teply vzduch a pote automaticky preskoci na vlazny az studeny, pro udrzeni bdelosti ridice, teplota vzduchu ze stredovych vetraku se potom ovlada cervenomodrym koleckem uprostred palubky mezi temi dvema hlavnimi stredovymi ofuky (nebo teda u e36 je to kolecko myslim nad ofuky a po stranach otevirani a zavirani foukani

kdo ma normal fukar, tak kdyz nastavi ofuk stredem, tak i na tom budiku, kde se nastavuje smer foukani vidi u obrazku stredovyho foukani takovy bily pole, tak to taky fouka studeny stredem v te chvili
Odpovědět