Ahoj, něco jsem o tom asistentu dálkových světel četl a jestli jsem to dobře pochopil, u držáku zpětného zrcátka je miniaturní kamera - nestačí, aby auto řešilo pouze intenzitu světla u protijedoucích aut, ale musí to ztlumit dálkové i v případě, kdy vidí auto ve stejném směru směru jízdy před sebou. Vše by tedy měla snímat kamera, která hledá červená obrysová světla (jeden z bodů vyhodnocovacího algoritmu). Ten velký senzor, který jsi viděl, bude právě ta kamera.
Je to vidět hodně dobře tady:
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/3 ... stant.html
Nalevo je tedy senzor ztmívání zpětného zrcátka, nahoře dešťový senzor, vpravo dole právě ona kamera.
Pokud jde o to denní svícení, nejsem si jist, ale selským rozumem si to vysvětluju takto... Auto má senzor intenzity vnějšího osvětlení, díky kterému by si mělo umět automaticky rozsvítit potkávací světla v případě potřeby.
Pokud pojedeš přes den při dostatečném vnějším osvětlení, denní svícení nebude aktivní a budeš mít světla na AUTO, světla zůstanou zhasnutá.
Pokud pojedeš přes den při dostatečném vnějším osvětlení, denní svícení bude aktivní a budeš mít světla na AUTO, světla se rozsvítí.
Ale nestoval jsem, jenom píšu svou domněnku jak myslím, že to má fungovat