Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
US DRL - denní svícení po americku
Matrix píše:To se tady vážně nenajde nikdo kdo to umí nastavit?
Ale umí. Z Pardubic můžeš po domluvě zajet asi kilo do Práglu za Miguelem (tři příspěvky zpátky to má v podpisu napsaný dokonce červeně EDIT-27.1.2010: teď zeleně

Vyber si komu, napiš a každej z nás se s Tebou určitě nějak domluví.
toman112 píše:dotaz, dají se rosvitit přední blinkry jako to má us verze na e36? mám myslím něco podobného jako je montáž relé us deního svícení na e36 jestly na ty blinkry není taky nějaký relé kterým by se rožly
Přední blinkry se u US modeů rozsvěcují protože to jsou parkovací (obrysová) světla, ktyerá tam musí svítit žlutě. Je to udělané tak, že žárovka má dvě vlákna.
-
- Kontaktovat uživatele:
aha tak to bude teda jednoduchý to rozchodit stačí patice na dvouvláknoBudVlad píše:toman112 píše:dotaz, dají se rosvitit přední blinkry jako to má us verze na e36? mám myslím něco podobného jako je montáž relé us deního svícení na e36 jestly na ty blinkry není taky nějaký relé kterým by se rožly
Přední blinkry se u US modeů rozsvěcují protože to jsou parkovací (obrysová) světla, ktyerá tam musí svítit žlutě. Je to udělané tak, že žárovka má dvě vlákna.
dík za radu
-
- Kontaktovat uživatele:
Akorat potrebujes oranzovy blinkry a tu patici na dvouvlaknotoman112 píše:aha tak to bude teda jednoduchý to rozchodit stačí patice na dvouvláknoBudVlad píše:toman112 píše:dotaz, dají se rosvitit přední blinkry jako to má us verze na e36? mám myslím něco podobného jako je montáž relé us deního svícení na e36 jestly na ty blinkry není taky nějaký relé kterým by se rožly
dík za radu

BudVlad píše:Jednodché to je, ale tady obrysové světlo nesmí svítit žlutě. Je to jedna z věcí, které se musí předělávat na autech dovezených z USA a Kanady.
Ano, pravda.
Přesto. Svítit to tam oranžově může, pokud to máš k standardní bílé obrysovce povolené jako dodatečný "sidemarker" ve schválení celého modelu, jako to třeba mají nové 5 a 7 (ty oranžové diody v bocích předních světel), nebo třeba Volva (2 obrysovky, jedna bílá, druhá úplně na kraji oranžová).
Když u E36 necháš původní obrysovku nebo AE v bílé barvě a doděláš k tomu dvojvláknový blinkr, je to něco podobného. To slabší vlákno musí být při puštěném blinkru samozřejmě úplně zhaslé, aby blinkr úplně zhasínal 21-0-21W a ne 21-5-21W. Nejspíš s tím ale na STK stejně neprojdeš (diskusi o tomhle už dál nerozpoutávat

KamilFKH píše:Ahoja! Dej sem partnumber, ať se jim to líp hledá/objednává
Part No. asi na to nebude, protože je to část světla u US modelu. Já jsem to dělal obráceně a musel jsem původni socket vyříznout a nalepit tam jeden jednovláknový pro blinkr a druhý pro parkovací světla.
Když jsem přihlašoval auto bylo mi řečeno, že oranžové obrysové světlo smí svítit jen do strany a dopředu musí svítit jen bíle. Proto jsem to předělával.
-