Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pokles volnobeznych otacok pri el.zatazeni

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
scuderia
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od scuderia »

Ahoj, auto E46 325i po facelifte a mam taky problem:
pri stojacom aute na volnobezne otacky, zapnutie hocjakeho elektrickeho spotrebica ma za nasleduk ze mi na chvilku hupnu dole volnolbezne otacny a trocha to tym autom zatrasie. Staci ked zapnem el.stahovanie okien, alebo centralne zamykanie a pod. Je to otravne alebo aj taka OII 1.6 pri pouzivani kdecoho drzala otacky uplne v pohode. A to ja mam 200koni..

Iank su volnobezne otacky ok, drzia stabilne za akychkolvek podmienok. Bude to alternator alebo baterka? Auto startuje aj za najvacsich mrazov uplne bez problemov.

Diky moc za rady.
Janci.
Studna

#2 Příspěvek od Studna »

Bude to asi určo altík, nezvládá dodat potřebné množství, ale taky může být někde velký přechodový odpor či špatná kostra. Ale zase pokud to dělá u více spotřebičů tak to bude spíš ten altík.
Brody
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Brody »

No při horšim alternátoru se stává, že jakmile se zapnou světla nebo cokoliv jinýho, že se na chvilku motor jakoby přidusí. To je to zhoupnutí. Jinak doporučuju nechat proměřit dobíjení. Možná bych skusil si půjčit i jinou baterku pokud máš možnost. :wink: Ta nynější může už pomalu odcházet ....
mequi

#4 Příspěvek od mequi »

Mně to dělala baterka. Když jsem zapnul vyhřívání zadního okna, tak se zhouply otáčky. Koupil jsem novou a v pohodě.
scuderia
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od scuderia »

ok, skusim tu baterku (nejaku poziciam pripadne prepojim z ineho auta cez kable) a keby nepomohlo dam premerat ten alternator...Dik.
jarin36

#6 Příspěvek od jarin36 »

Ja to zpozoruju kdy zapnu vetsinou vyhrivani okna. Uz mi to dela od ty doby co auto mam a ani jednou me nenechalo ve stychu, i kdyz jezdim treba tyden kratke trasy, za celou zimu se mi nestalo ze by auto nechytlo. Neco podobneho sem mel u fava,nechal sem merit dobijení a v pohode, je spis otazka jak moc ti to dela :wink:
mequi

#7 Příspěvek od mequi »

Jarin: a jakou máš baterku? Já tam měl 50ah tak to bylo asi tím.Ted tam je 74ah a pohoda 8) Taky jsem neměl žádný problém v zimě, ale sr.lo mě to :D E36 320i
jarin36

#8 Příspěvek od jarin36 »

Mam 55ah ale nejak mi to nevadi,jak rikam dobijeni mam urco v cajku. A baterka stara tak 2 roky.
bubynqo

#9 Příspěvek od bubynqo »

pokud si vylucil dobijeni, a dobiji neoco okolo 14V na volnobeh a baterie je okej, tak to dela jedina spatna kostra na motoru k napravnici, osobni skusenost, ale to ze se auto otrese znaci uz na setrvak, pri dobrom setrvaku i kdyz klesnu otacky k priduseni cca 200 ot/min vibrace nesmi byt zadne, jel sem v takove libovce s novym setrvakem a pak jsem byl znechucen mim autem :D
radekc

#10 Příspěvek od radekc »

Taky mi to dělá, stačí jen mít zapnutý vystražný blinkry a otáčky se slyšitelně houpou, nic co by bylo potřeba řešit, ale je to slyšet to zhoupnutí. Kde zhruba najdu tu kostru motoru?
bubynqo

#11 Příspěvek od bubynqo »

na strane spolujezdce z drzaku motoru k napravnici, obuzirkovanej kabel kterej je vicemene po 12 letech uvnitr shnily
scuderia
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od scuderia »

dobija mi to 14V, myslim 14,4 alebo tak nejak. Baterku jak silnu mam neviem, este pozriem, kazdoipadne nikdy som nezaznamenal problem so startovanim.

S tym zostrvacnikom si ma celkom dostal.. Ono aj ked sa snazim pohnut sa autom len pustanim spojky, velmi jemne, aj tam klesnu otacky, povedzme zo 600 -> 400 a takisto to zatrasie autom, je to take neprijemne vzladom na to jak je inak auto tiche a hladke. Akurat nechapem jak to suvisi s tym zotrvacnikom..
bubynqo

#13 Příspěvek od bubynqo »

se strevakem suvisej vibrace pri poklesu otacek, ne ze to je hlavnej duvod pri zapnuti spotrebice a klesani otacek
scuderia
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od scuderia »

no to chapem. Ono v zasade by mi ten pokles otacok ani nevadil keby to autom nezavybrovalo... takze aj ked to poriesim (Alternator) aj tak stale mi bude vadit to zavybrovanie pri robehu na volnobeh, krutenim serva, atd...

co stoji taka vymena zotrvacnika ??
Odpovědět