Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Tvrdý chod 325tds
Nazdar chlapci, Tak sem dneska ujel s autem asi 60 km. po příjezdu domu kde sem se zdržel asi 45minut sem opět sedl do auta. Zapnu zapalování, nažhavím, začnu startovat. Motor naskočil jen velice neochotně, (asi po 3 sec, obyčejně naskočí hned) a ozvalo se z něj neuvěřitelný zachtastění. No nic, vyjedu a uz při mírném přidání plynu sem slyšel jak má motor dvrdý chod, prostě zvuk něco jako starej Tranzit. Docela mě to děsí. Ozývá se ale jen při malé dávce paliva. Protože když je auto vytočený a dostane plnej plyn tak nechrastí. Jakmile ale plyn povolim přibližně na čtvrtinu tak to chrastí. když sundám nohu z plynu nechrastí. A taky se mi zdá že víc hulí. Při normální jízně (1500 - 2000ot. plyn do 1/4) chrastí. Zaznamenal sem i mírnej pokles výkonu, a auto už se nedokáže vzchopit z tak nízkejch otáček jako dřív. (podtočení) Poraďte... čím by to mohlo být? Že by vstřikovače? Snad né hlava. K autu se chovám slušně. Netrápim ho. Do zahřátého motoru ho točim do 2000 max. a dřív než po 15 km čouda nedostává kůli zahřákí oleje... I když teda bydlim ve městě a jezdim často krátký vzdálenosti.. Auto má najeto 230000 podle budíků... R.V. 94' Tak co vy na to?
Turbo tlačí normálně. Mám nainstalovanej turbometr a neregistroval jsem jakoukolivzměnu. A... samozřejmě děkuju za radu ale nemyslim si že by špatný turbo zpusobovalo tvrdej chod motoru. jelikož už auto nejde ani nastartovat tak mám podezření na řídící vstřik nebo přímo čerpadlo.... ten rachot z motoru mi připadá jeko detonační spalování. Můžete mi prosím někdo popsat jak se obecně projevuje závada na řídícím vstřiku? Je zajímavý že auto ráno jelo normálně, v poledne už s vom chrastilo. a večer už sem ho nenastartoval. Když naskočilo nechalo se udržet na volnoběhu jen pomocí pedálu. jakmile sem ho pustil auto zdechlo. Zvukový doprovod alá tranzit nechyběl.
A tak ted jsem se docetl v JAK NA TO? že vadné vstřikovače způsobují silné detonační spalování! že by to bylo ono? ale proč to teda nechce naskočit?
Když jsem poslouchal motor jak chrastil zdálo se mi že se to ozívá jenom asi z 2. nebo 3. válce... JE teda možný že odešla tryska v řídícím vstřiku dfsa tím pádem se rozházel chod celýho motoru?
A tak ted jsem se docetl v JAK NA TO? že vadné vstřikovače způsobují silné detonační spalování! že by to bylo ono? ale proč to teda nechce naskočit?
Když jsem poslouchal motor jak chrastil zdálo se mi že se to ozívá jenom asi z 2. nebo 3. válce... JE teda možný že odešla tryska v řídícím vstřiku dfsa tím pádem se rozházel chod celýho motoru?
ahoj, myslim, že kdyby to byl řídící vstřik, tak by se ti tam rozsvítila kontrolka vstřiku. Ale nevylučuju jiný vstřik. Zkusil bych je vyndat a nechat seřídit, ale bacha na přepady.. Myslim si, že čerpadlo to nebude,když jsi startoval téměř na první otočení! ještě by to mohlo být jedno z podávacívh čerpadel v nádrži.
PS: je to jen muj neodbornej názor,protože já ted´budu měnit vstřiky ptz. mi to ted řechtá jak traktor a budu repasovat i čerpadlo ptz. startuju cca půl minuty při teplím startu..
PS: je to jen muj neodbornej názor,protože já ted´budu měnit vstřiky ptz. mi to ted řechtá jak traktor a budu repasovat i čerpadlo ptz. startuju cca půl minuty při teplím startu..
No nejdřív to naskočilo se strašnym rachotem nej na chvíly a hned to zdechlo, nechlo se to udřžet v chodu jen plynem a druhej den už se z motoru ozval jen kovovej zvuk a motorem to ani nehlo... Byterií to nebude.. při startování mi nepohasínaj svetla ani kontrolky. Potkaný to není protože motor se zařazenou pětkou dozadu přetlačim... sem z toho jelen... asi se mi srazili 2 závady najednou. odesel starter ( kovová rána při druhém neůspěšném startu) a čerpadlo nejspíč nařetězu přeskočilo o pár zubů nebo nějáká podobná mechanická závada. ( chrastění + první neůspěšný start) Nemáte někdo z prahy doma diagnostiku?
třeba by mi to něco řeklo co by mi pomohlo...

No tolik kolik to vyhazelo tekutejch sazi (coz to nikdy nedelalo) soudim ze to moc normalni neni... byla za mnou na podlaze metr a pul dlouha černá mokrá čára. na volnoběh pára, při vytočení (něco pod 2000) mokrý saze... a ubyla mi voda a to dost.. takze je to asi jasny.. ale diky za rekci P.S. nematenekdo z Prahy na pujčení podkouvu na vačku?