Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
dveře E36 coupe
Seřídit jdou i dveře (s protikusem zámku na karoserii jde po uvolnění hýbat nahoru, dolu, dovnitř a ven) a okno (resp. ten kus kovu ve kterém jezdí - dva šrouby zespoda dveří a dva pod tapecem).
Nejdřív musíš identifikovat co je špatně. Mně to dělá něco podobného když mám zámek moc "vevnitř", ale třeba je to i tim spínačem okna, nevim..
Nejdřív musíš identifikovat co je špatně. Mně to dělá něco podobného když mám zámek moc "vevnitř", ale třeba je to i tim spínačem okna, nevim..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Netkili: Myslím, že hledáš chybu, kde není. Když si vezmeš, jak to celé funguje, tak to nemůže působit jinak.
Zavření dveří - při něm dojde k zaklapnutí zámku a současně zmáčknutí spínače, spínač drží sepnutý.
Otevření dveří - k uvolnění spínače dojde až po pootevření dveří.
Vzhledem k tomu, že to není napojené na kliku, ale spínač je v zámku, a že žádné čidlo ani spínač není telepatické, bych řekl, že ti to funguje správně
.
Pokud se ti blbě otvírají dveře kvůli oknu, tak bych zkusil jako první asi seřídit ty dveře/okno a mrknout na stahovačku, jestli nemá nahlodané zuby. Potom by se mohla v koncové poloze na chvíli "kousnout"...
Zavření dveří - při něm dojde k zaklapnutí zámku a současně zmáčknutí spínače, spínač drží sepnutý.
Otevření dveří - k uvolnění spínače dojde až po pootevření dveří.
Vzhledem k tomu, že to není napojené na kliku, ale spínač je v zámku, a že žádné čidlo ani spínač není telepatické, bych řekl, že ti to funguje správně

Pokud se ti blbě otvírají dveře kvůli oknu, tak bych zkusil jako první asi seřídit ty dveře/okno a mrknout na stahovačku, jestli nemá nahlodané zuby. Potom by se mohla v koncové poloze na chvíli "kousnout"...
Zní to logicky, ale mužeš si to někdy u mě vyzkoušet... když to mám nastavené špatně tak dveře nejdřív odskočí a až pak sjede okno a je to velký rozdíl proti dveřím řidiče kde mi to funguje tak jak má.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
Tak mi to nedalo a vyzkoušel jsem tou u svého kupé e36 r.1992. Dveře jsem přidržel, aby se nepohnuly a vzal jsem za kliku. Po zvednutí madla okno odskočí (aniž by se pohly dveře), takže spínač je ovládán klikou. Takto to funguje na obou stranách. Při zavírání to je zřejmě ovládáno zámkem. Dveře se zavřou a okno se dovře.
Jestli dobře rozumím tomuto obrázku z ETM pro rok 9/1992 - 9/1993 tak do konce roku 1992 byl spínač v klice a od roku 1993 jinde

když zavírám dveře, funguje to perfektně, ale když je otevírám tak to jde vše naráz a vydává to strašné zvuky.Když ty dveře podržím jak jste tady psali a táhnu za kliku, tak v moment jak se otevře zámek, tak zároven odskocí i okno. Takže spínač bude asi určitě v klice. Mělo by to jít přece nějak poladit, přece to nemůže takhle primitivně fungovat. 

Spínač asi určitě v klice nebude, protože schema nelže a pro rok 97 v něm žádný spínač v klice není.
No a teď jsem se pro změnu podíval do návodu a z následujícího obrázku vyplývá, že čudlik neni v klice, ale tím že zvedneš kliku ho uvolníš a tím že zavřeš dveře ho zmáčkneš. Takže okno sjíždí už při zvednutí kliky, nicméně v klice je spínač opravdu jen do konce roku 1992.

No a teď jsem se pro změnu podíval do návodu a z následujícího obrázku vyplývá, že čudlik neni v klice, ale tím že zvedneš kliku ho uvolníš a tím že zavřeš dveře ho zmáčkneš. Takže okno sjíždí už při zvednutí kliky, nicméně v klice je spínač opravdu jen do konce roku 1992.

žiš, vždyť už to tady píšu potřetí - od 1993 ten spínač neni v klice (je tam jen ten druhej na vnitřní osvětlení). Otázka byla kde přesně teda je, protože na tom obrázku to neni vidět a já nevim...
http://www.bavauto.com/assets/imglib500/51218105511.jpg
uprostred v ty mezere je videt po prave strane malinke tlacitko, to je on.
uprostred v ty mezere je videt po prave strane malinke tlacitko, to je on.