Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

HandsFree do E90 s iDrive

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
lukasv23

#1 Příspěvek od lukasv23 »

Caute,

muzete mi prosim nekdo pomoct/poradit? Mam E90 330D s iDrive, ale nemam v aute HandsFree. Nejlepsi by bylo, zajistit montaz originalni s integraci do iDrive, ale to bude asi cenove dost narocne(klidne udelejte nabidku). Proto jsem uvazoval i o alternitave, jakou je napriklad Parrot MKi9200. Bohuzel jsem se u vetsiny montovatelu nesetkal s kladnou odezvou, respektive odpoved byla, ze instalace nebude napriklad za 1500Kc ale o rad vetsi, protoze mi museji rozebrat pulku auta. Je to pravda? Mate nejake osobni zkusenosti s dodatecnou montazi, kontaktem a cenou?

Predem diky za info a tipy.

Lukas
Beefeater-64

#2 Příspěvek od Beefeater-64 »

Bluetooth na E90 s iDrive v origo pocitej jen za matros tak kolem 60K pokud mas pripravu mozna min, pokud chces davat parota nebo nokii tak montaz je na dlouho a pocitej ze budes potrebovat adapter a ten je tak za 1500-4500 zalezi podle radia chce to rozebrat podivat se a pak obednavat jinak ti to moc chodit nebude.
TOPCAR
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TOPCAR »

Dobrý den, u nás na provozovně nabízíme Bluetooth Hands-Free sadu integrovanou přímo do palubního systému iDrive za cca 14.000,-Kč. Jedná se o čistou instalaci s originálními konektory. Žádné pájení, či neodborné napojování se u této sady nekoná. Hlasový výstup je přes originální reproduktory audia. Pokud budete mít zájem, tak mne prosím kontaktujte. Top-Car HAMPL.
lukasv23

#4 Příspěvek od lukasv23 »

Posilal jsem SZ, zatim bez odpovedi, tak nevim zda dorazila...
netos

#5 Příspěvek od netos »

Ja ted ten problem resim taky. Skoda SZ, rad bych si o tom taky neco precetl :) 60K je blbost. Co jsem tak zjistoval ja, tak original BT/HF modul k iDrivu je za 14 tisic, prace tak tisicovka nebo zkusenejsi (nejsem ja) si to poladi sam. Ja si tak ale rikam, jestli to neni dosti premrstena cena jako dost veci i BMW je. Jestli si neporidit nejaky z Parrotu, me se treba libi Mki9000 (bez displaye), ten vyjde na 3000 Kc. Pak by se k tomu dal dokoupit jeste modul UNIKA, co zpristupni tlacitka na volantu pro toho Parrota. To je volitelne a za 2000 Kc. V te chvili to sice nemam na iDrive displayi, ale uz to ovladam plne hlasem + tlacitky na volantu. To cele za 5000,- Kc. To zvazuju jako nejlepsi reseni, do ktereho asi brzy pujdu. Jina idea od nekoho jineho? Jen v praxi jsem to nikde nevidel, max. youtube. Tak nevim, nakolik to hlasove ovladani bude kompitibilni v cestine. Nemyslim primo prikazy, ale jmena z telefonniho seznamu. A pak by me docela zajimalo, zda kdyz muj MDA Samsung Omnia spojim s Parrotem via BT, uslysim v repracich auta i napr. has zde instalovane navigace iGo8 (ktera se neda vubec srovnavat s predinstalovanou BMW navigaci business (ale asi ni s prof.)). Budu rad za kazde dalsi vyjadreni.
lukasv23

#6 Příspěvek od lukasv23 »

No v SZ zatim zadna odpoved, ale kdyztak dam vedet. Me se nejvic libila prave idea HF integrovana do iDrivu. Cena neprijatelna. Rikal jsem si teda ze jdu do Parrota. Privezu ukazat auto, chlapik rika "aha, nove BMW, aha iDrive. Tak to musime rozebrat celou palubku a pak pulku auta, abychom se dostali ozadu na zesilovac." No, moc se jim do toho nechtelo a pak pro me vidina, ze rozkuchaj pul auta nebyla nic moc, pak to bude nekde vrzat a tak, no proste se mi do toho moc nechtelo. To i tech 14k za integrovanyho iDrivu mi prijde snesitelny a at mi radsi nerikaj, co kvuli tomu museji rozkuchat. Obcas je nevedomost krasna... Jeste resim USB, aby bylo tak na iDrive a pak uz budu happy, ale zase, chce to nejakou rozumnou cenu...
lukasv23

#7 Příspěvek od lukasv23 »

Jo a to ovladani hlasem v Parrotu myslim nefunguje, kdyz ho mas pocesteny. Mozna taky ale kecam a nekdo me za to tady utluce...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
lukasv23

#9 Příspěvek od lukasv23 »

Prima, tohle je pro me reseni. Ted jeste USB vstup, ktery maji na shopu taky, nekoho kdo to namontuje a nezmrsi a jsem happy :-)
netos

#10 Příspěvek od netos »

Nedal jsem sice odkaz, ale jinak presne tohlel jsem taky myslel, kdyz jsem psal o original BMW reseni za 14 tisic. To mi ale prijde hodne ve srovnani s Parrotama, zvlast, kdyz tohle je zase o fous zpet. Takove hlasove ovladani mi prijde vic sexy nez toceni koleckem iDrivu. A uz vubec se nebavim o tom, ze toto pravdepodobne neprehraje hudbu z telefonu sparovaneho pres BT, narozdil od Parrota za 3000,-. Je to dilema.
lukasv23

#11 Příspěvek od lukasv23 »

To je vec nazoru a priorit. Me prijde vic v pohode mit to integrovane do iDrive a nemuset vubec sahat na telefon. Ovladani hlasem nejak neresim, moc tomu neverim. No a prehravani hudby z telefonu, to jsme zase na zacatku - rad bych mel v aute USB vstup a vystup zase na iDrivu, hudbu pres telefon prehravat nechci...
netos

#12 Příspěvek od netos »

Ano, to chapu, ze to kazdy muze videt jinak. Ale ja s Parrotem preci taky nebudu nijak sahat na telefon. A s UNIKA modulem to muzu ovladam z tlacitek volantu.

A to hledate vy, neni to tohle?

http://www.stualarm.cz/produkt/55usbbm0 ... aux-vstup/
lukasv23

#13 Příspěvek od lukasv23 »

JJ, presne neco takoveho. Ale nikomu to nenutim, me jen prijde fajn, mit moznost listovat v telefonu a vyhledat si kontakt, stejne tak videt kdo mi vola a nemuset pritom hledat telefon. Stejne tak muzika...
netos

#14 Příspěvek od netos »

To me taky prijde fajn. Konecny vysledek bychom radi oba stejny. Je prostredky se mozna budou lisit:) Coz o to, me by taky prislo fajn to mit integrovane do iDrivu, ale za 4x cenu co muzu mit Parrota? Za tu cenu dokonce bez hudby? A ja se bavim o Mki9000 bez displaye, takze tam taky nebude nic navic ... ;-) Njn, asi to nevyresime, kdyz ja sam nemam uplne jasno :-)
lukasv23

#15 Příspěvek od lukasv23 »

To je v pohode, ja mam celkem jasno, vidim ze i prostredky existuji a i cena by pro me byla nakonec prijatelna, ted jen sehnat nekoho kdo to umi udelat a hlavne udelat spravne a v poradku... :-)
netos

#16 Příspěvek od netos »

Toho se taky bojim, pustit k tomu nekoho, kdo to nebude fachman a nejak po pomrsi. Preci jen se tu nebavime o nejake Skode 120, ze :-) A odkud pak jste?
lukasv23

#17 Příspěvek od lukasv23 »

Praha a blizke okoli :-)
netos

#18 Příspěvek od netos »

Bavili jsem se o tom, ze ovladani hlasem v Parrotu nefunguje pro Cechy. Tady, zda se, ze tvrdi, ze jimi nabizena CZ verze funguje ok. Oni sami ale bohuzel moc nevedi, co prodavaji. Na upresnujici dotaz nebyli schopni dodat konkretni odpoved.

Viz http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/141PPT ... verze.html
lukasv23

#19 Příspěvek od lukasv23 »

Tak tady zase naopak... tezko rict, co je pravda, presto v tom vidim riziko... Musis odrolovat az dolu na radu MKi9xxxx
http://www.kanaco.cz/katalog/hands-free/
netos

#20 Příspěvek od netos »

No, to by jednoho fakt nastavalo, jak vsichni prodejci jen papouskuji originalni text nebo to opisuji od sebe, ale nikdo nic nevi na beton. Ani ti co to prodavaji nereknou nic dalsiho. Takze clovek kupuje zajice v pytli. Vypada to, jako by to nikdo nemel nainstalovane, jako by k tomu nebyly k dispozici zadne prakticke zkusenosti. Chjo. Pritom ono by ani tak nevadilo, kdyz by to fungovalo jen v anglictine, jako to, ze to nebude fungovat vubec nebo se to cele nejak pomrsi. Ale nikdo k tomu nic nerekne. Nechapu, kdopak asi to do te cestiny prekladal? Snad ne nejaky Amik. Tedy Cech. Tak proc ten Cech nerekne tem shopum, co na tom vlastne prelozil, jak to vlastne funguje ci nefunguje. Njn, vim, placu na spatnem hrobe :-)

Ty uz jsi se rozhodl? Jdes do neceho konknretniho?
Odpovědět