czaute,
mám e36 1,6(m43) a chtěl bych tam narvat 1,8is. Bude to problem? a kolik toho budu muset předělat?
1,6 je strašně lenivá. Možná se objeví názory typu že jsme měl rovnou koupit silnější, ale nebyly zrovna finance. A ta 1,6 co mám je v dost dobrem stavě a za luxus peníze.
Projížděl jsem forum, ale nemůžu najít takové téma.
kabelaz, RJ,motor samo aj se setrvacnikem, protoze 1.6 maji jednohmotu, IS ma dvouhmotu, jestli nechas puvodni setrvak, budou zaujimave zvuky na volnobehu, dale zadni napravu za kotoucovou, predni brzdy chlazene, a jeste se toho najde. nema to smysl, a jeste zasadni vec, 1.6 M43 vs 1.8, coz v praxi znamena ze moc velky rozdil nepocitis, nepovidam ze ne, ale necekej ze to bude raketa, proste ta 1.6 jede odspodu, ale ISo musis honit aby jelo
vybodni se na to, hafo práce a nic moc z toho. A pokud budeš chtít přestavbu zlegalizovat zabere to mraky času a peněz. Prodej a kup 6ti válec. Přestavba z 1.6 na 1.8is ti sice přidá cca 35 koní, ale bude tě to stát 30tisíc v materiálu a měsíc práce. Ser na to !!!
e36p píše:zdar ja zas uvažuju neřikam hned ale z 1.6 přestavba na 2.8 to by se už mělo vyplatit ne ??? stim že je lepši koupit cele auto a jen to přehodit
Tak todle je ještě větší nesmysl..Je toho tady psanýho už mraky o tědlech kosmikých nápadech..Pe 10 to už vypisovat nebudu co je potřeba přehodit.Prostě VŠE:)
Dycky je nejlepší prodat stávající auto a kouput rovnou jiný s pořádným motorem..
tak samo že to je nejjednodužši..ale sve auto už človek zna vi co stim bylo a přehodit (motor+převodovka,kardan,komplet zad.naprava a kabelaž s počitačem.) akorad nevim jak s elektrikou v autě...jinak jak řikam ,je lepši koupit cele auto s tim motorem co chceme
Místo "BMW klub" bych na úvodní straně fóra napsal "zákaz přehazování motorů za silnější". Prostě je už třeba si uvědomit, že auto není lego, a že na sebe jednotlivé díly navazují a musí si spolu jít do chuti. Prostě je to hloupost, ale člověk se asi napřed musí spálit, aby si uvědomil, že i v dnešní době, kdy ceny aut jsou hodně při zemi, je jednodušší auto prodat a koupit rovnou to požadovaný a na nějaký přestavby se vykašlat.
V tomhle případě prostě bude vždycky víc peněz než muziky.
Marry píše:Místo "BMW klub" bych na úvodní straně fóra napsal "zákaz přehazování motorů za silnější". Prostě je už třeba si uvědomit, že auto není lego, a že na sebe jednotlivé díly navazují a musí si spolu jít do chuti. Prostě je to hloupost, ale člověk se asi napřed musí spálit, aby si uvědomil, že i v dnešní době, kdy ceny aut jsou hodně při zemi, je jednodušší auto prodat a koupit rovnou to požadovaný a na nějaký přestavby se vykašlat. V tomhle případě prostě bude vždycky víc peněz než muziky.
auto lego je. jen je potreba pri nekterych upravach upravit i navazujici veci. me se treba absolutne nevyplati prodavat svou 325 a kupovat misto ni 328. radsi si tam ten motor dam. neni to slozity, pro nekoho kdo uz ma nejaky zkusenosti
Maysner píše:me se treba absolutne nevyplati prodavat svou 325 a kupovat misto ni 328. radsi si tam ten motor dam
Jenze ty chces menit sestival za sestival ve vicemene stejnym aute. Kdezto ty experti nahore chtej stvorit bastl z dvou znacne rozdilnejch aut kde je to proste nesmysl co se nevyplati
ja jsem možna expert ale jak rika Maysner ak to neni zas takovy problem to přehodit...kastle je stejna a jestli menis 6ti val za 6ti val nebo 4 val za 6ti...tam nevidim neaky rozdil.
e36p: nemáš pravdu. Měnit 6vál za 6vál v skoro totožném autě, kde je elektrika a háááfo věcí stejných je mnohem snadnější, než měnit s motorem komplet elektřiku, brzdy, převodovku, kardan, benzínové čerpadlo, možná uložení motoru, výfuk atd atd. Jestli tě ani to nepřesvědčilo tak GOOD LUCK!
tak ja jsem rad že jste věnovali čas to tu semnou probrat ,však od toho tady to forum je.diky. ale ješte posledni vec...vyměnu motoru jsem tim mysle koupit ješte jedno cele auto třeba total rezave, tudiš tu 2.8 a jen to pek vše co je potřeba tak přehodit.napravy motor převodovka ATD.ale diky za vaše nazory..
Ahoj nevím jak ostatní ale já jsem místo 1.6 dávál motor z 1.8 is a znát je to docela dost.
slepecC píše:czaute, mám e36 1,6(m43) a chtěl bych tam narvat 1,8is. Bude to problem? a kolik toho budu muset předělat?
1,6 je strašně lenivá. Možná se objeví názory typu že jsme měl rovnou koupit silnější, ale nebyly zrovna finance. A ta 1,6 co mám je v dost dobrem stavě a za luxus peníze.
Projížděl jsem forum, ale nemůžu najít takové téma.
Mozna to znat je, mozna neni.. Ja mel uplne stejne plany, jak koupim neco levnyho a budu do toho cpat vsecko ze silnejsich motorizaci.. dikybohu mi to klubaci vymluvili.. Radsi jsou si priplatil a koupil 328i.. Jsem clovek, co by tomu autu obetoval vsechno a vrtam se v nem vazne rad.. komu ale neni lito casu, tak rozhodne je to ztrata penez..
e36p píše:tak ja jsem rad že jste věnovali čas to tu semnou probrat ,však od toho tady to forum je.diky. ale ješte posledni vec...vyměnu motoru jsem tim mysle koupit ješte jedno cele auto třeba total rezave, tudiš tu 2.8 a jen to pek vše co je potřeba tak přehodit.napravy motor převodovka ATD.ale diky za vaše nazory..
v totalně zrezlem autě malo kdy byvaji věci co by se dali bez dalšich uprav nebo oprav dat do jineho auta. Takove předělavky a vyměny motoru snad dělaji jen ty lidi co se si koupi svoje prvni BMW v nemenši motorizaci a pak zjisti že jim to je malo a že to žere stejně jak vykona přeba 2.8i a chtěji to předělat a maji dojem že stači jenom vymontovat svuj motor a narvat tam tam jinej, ale takhle to jednoduche to neni. Jde to udělat, ale pak otazka jestli to ma nějakej smysl???Muj nazor je že to nema žadnej smysl!!!
To, že je to píčovina, jsem psal do jiného topicu, kde někdo chtěl vyměnit is za 2.0. A i kdyby jsi to teda udělal, vše prohodil a jelo by to a i to měl legálně, tak si představ, jak blbě by se to auto pak prodávalo. Věřím tomu, že by to někdo koupil, ale kdo? A za kolik? Já bych to třeba nechtěl...