Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nový software - velký problém???

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Feryn-

#1 Příspěvek od Feryn- »

Ahoj všeci,

no klasicky mi na mé e90 vyskočila chyba. Mám zamknutý ELV (elektrický zámek volantu) a tudíž nejde nastartovat motor. No ve skutečnosti ELV je v pořádku a motor nastartovat můžu, auto je 100% fit. Ale chyba tam prostě pořád je. Všechno v pohodě, přímo v BMW Deutschland mi řekli, že je to nejčastější závada E90, je to jenom chyba v softwaru ať si to nechám vymazat a nahrát novej software.

Tak si říkám, pohoda, zavolám do BMW, jsem z Prahy, tak asi autoBASE (Renocar nikdy!, a invelt nevim, Bychl neřeším). Technik mi říká, že v pořádku, že to nahrajem.

ALE! Pak mi bylo sděleno člověkem z oboru, že nahrání softwaru není zas taková prdel. Když se software pravidelně neaktualizuje, může nastat, že se auto po nahrání novýho, celý posere. A že v BMW to dělaj víceméně na vlastní nebezpečí.

Tudíž se chci zeptat. Jelikož jsem auto kupoval z Německa, nevím jaký tam kdo a kdy nahrával software, řekněme že je tam ten, se kterým to vyjelo z linky. Myslíte, že by mohl opravdu reálně nastat problém po nahrání nového?

Mám teď dilema, jestli chybu JEN nevymazat a žít dál s tím, že se zas někdy objeví, ale nebudu tím riskovat, že se mi něco stane s autem. Co myslíte?

Předem díky.F.
100RM

#2 Příspěvek od 100RM »

Ja by som to urobil takto:

zavolal (popripade dosiel) by som do BMW (ja by som zase siel do Renocaru a do Inveltu urcite nie, ale to je na tebe) a povedal im nech ti zistia co tam je za verziu a podla toho sa rozhodnut ci ist do novej alebo nie.
7er. True definition of luxury. Yours.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

SW chyba v ELV je BMW známá, autorizované servisy na to mají Fehlermeldung a více méně to dělají grátis nebo za "menší" taxu všeobecně platného ceníku. Takže si to nech přehrát tam, kde to umí. V Renocaru Praha by to umět měli, v Inveltu Plzeň ano, Praha nevím. Ale počítej s tím, že to nějakou dobu trvá, klidně 2-3 hodiny, protože se se toho nahrává víc. Diagnostika se připojí až k serveru BMW a aktualizuje potřebné položky. Ne jen to ELV, ale vše co s tím spolupracuje - tím Ti odpovídám na otázku, jestli se to celé nemůže pokazit.

Probíhá to podobně, jako aktualizace Windows, kdy odstraněním jednoho problému přivodíš komplikace budoucí, o kterých se zatím ještě neví. Btw. stejně už teď vypínáš motor tlačítkem START.

Osobně bych zajel do http://www.autohaus-hager.de/ , kde to ELV u E90 řešil známý, po přehrátí SW už žádný problém - zatím. Jenže jemu to ten start skutečně blokovalo, takže večer nemohl odjet z Itálie, ráno to už zase šlo, po cestě zastavil na kafe, pak to zase nešlo natočit atd.
Odpovědět