Mám takový problem, objednal jsem si v autodílech řídicí tyč na pravou stranu ( http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=25 číslo 8 ) pač levou doma už mám. No a ti debily si to spletli a objednali mi další levou tyč Teď v sobotu auto jede do dílny a do ty doby nestíhnu už objednat tu tyč napravo. Tak dotaz jestli můžu tyč, která má byt vlevo dát na pravou stranu. Vím že podle ETK maji různa čísla a vypadaji stejně. tak prosím o rady. díky.
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
icecold píše:právě že já na svých tyčkách označení nevidím, je ale pravda že tyčky jsou jinak zahnuté...
Tak, bavíme se o tyčkách nebo o čepech? Ty čepy se zaměnit nedají, ale tyčky ano. Dotaz byl přece na tyčky řízení, pokud jsem to dobře pochopil. To vím taky, že levý čep řízení se za pravý přehodit nedá.
Jo ale měnit má smysl jen komplet, vůle pak vznikají hlavně v čepu z vlnky ke hřebenu.. A osobně si nejsem jistej jestli jsou L a P rozměrem úplně stejný, v MJauto stojí každá strana jinou cenu. Měnil jsem je v MOOG teď na konci zimy skrz repas přední nápravy.
pokial sa jedna len o tie capy gulove ja si myslim ze su okrem zahnutia uplne rovnake.takze pokial nebude vadit na dotycnej strasne obacne zahnutie tak s montazou a funkcnostou bi nemal byt problem.
jurajisko píše:pokial sa jedna len o tie capy gulove ja si myslim ze su okrem zahnutia uplne rovnake.takze pokial nebude vadit na dotycnej strasne obacne zahnutie tak s montazou a funkcnostou bi nemal byt problem.
okrem toho ze su zrkadlovo obratene vcom su este rozdielne? nedaju sa tam namontovat? alebo jeden je kratsi ako druhy? alebo ma iny zavit? alebo preco sa nedaju namontovat?
jurajisko píše:okrem toho ze su zrkadlovo obratene vcom su este rozdielne? nedaju sa tam namontovat? alebo jeden je kratsi ako druhy? alebo ma iny zavit? alebo preco sa nedaju namontovat?
su ZRKADLOVO obratene, tz:zavadzia KOTUC...myslis ze by ich robili P + L stranu keby nemuseli???????
Stačí se ohnout pod auto a hned je vidět proč jsou zahnutý každý jinak.
Nešlo by zatáčet protože by se čepy zarazily o spodek předního tlumiče pérování !
Na tý fotce s novou spojovačkou řízení je to dobře vidět - uplně vlevo na konci za tim závitem je šestihran pro klíč. Na první fotce co máš na autě to je taky, ale je tam jen zploštění, ne uplnej šestihran. Bacha, nejde na to ale obyčejnej klíč, je potřeba nějakej hubenější nebo ho flexou ztenčit.