Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Volant a airbag

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sprite

#1 Příspěvek od Sprite »

Zdálo se mi, že mám trošku nakřivo usazenej airbag ve volantu. Tak jsem povolil zezadu 2 torxy, vytáhl airbag abych se podíval jak to přesně drží a jestli s ním vůbec lze nějak pohybovat do stran. Drátky jsem vůbec neodpojoval. Ale mám teď 3 dotazy

Majitel přede mnou airbag vytahoval, protože se dával volant na obšití. Z toho taky plynou ty dotazy.

1) Jak je ten žlutej konektor uprostřed airbagu, nemá být otočený o 90 stupnu a nějak podsunutý pod ten plech co vede od kraje ke středu? Aby byl nějak zajištěnej? Přišlo mi že jinou úlohu tam ten plech ani mít nemůže. A vím, že u bočních airbagů ve dveřích ten konektor zajištěnej takovou nějakou sponkou je.

Obrázek

2) Nemají ty drátky od airbagu k volantu jít nějak jinak než je dal bývalý majitel? Přijde mi, aby je nějak nepřeštípla ta plechová obroučka pod kterou vedou když se airbag nasadí. Nemají se nějak podsunout mezi ní a airbag?

Obrázek

3) Kontrolka airbagu se mi jako jediná rozsvítí už při první poloze klíčku. Je to v pořádku? :oops: Nikdy dřív jsem si toho nevšiml, nevěnoval jsem tomu pozornost. Tak jestli se nemá rozsvítit až se všemi ostatními ve druhé poloze.

Moc díky za odpovědi :wink:
jarda

#2 Příspěvek od jarda »

1) ne, je to tam jen nastrčený, neni to pod ničim
2) ne, nemá se to ničim prostrkávat
3) je to ok, taky mi svítí už v první
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Sprite

#3 Příspěvek od Sprite »

Takze mam vse ok. Moc díky. :wink: tak to jsem rad. Měl jsem strach ty sroubky poradne utáhnout abych ty dratky nějak necvakl, kdyz vedou pod tím plechem. A jen tak ze zvědavosti. Odpojovat ho nebudu, ale jak se odpojuje ten zlutej konektor? Nějak do strany, nebo nahoru...?
jarda

#4 Příspěvek od jarda »

Jen se vytáhne kolmo od bagu, já pod něj vždycky strčim mini šroubováček a vypáčim.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
Sprite

#5 Příspěvek od Sprite »

Prave proto mě napadlo jestli to nemá byt nějak zajištěné proti vypadeni stejně jako ve dveřích. Tak ještě jednou díky za odpovědi.
jarda

#6 Příspěvek od jarda »

Já myslím že to je zajištěné tím, že když je airbag na volantu tak to nemá kam vypadnout :)
Lukino12

#7 Příspěvek od Lukino12 »

a jde ten zluty konektor odpojit?zkousim to a porad nic...to same i ten cerveny drat,potrebuju vymenit volant a prehodit airbagy,ze stareho volantu na novy.
jarda

#8 Příspěvek od jarda »

Jestli myslíš ten na fotkách, tak pod něj například můžeš strčit nožík a vypáčit ho, nebo ho chytit kleštěma a vytáhnout. Jde to blbě, ale pojistka tam není, jen silou..
Lukino12

#9 Příspěvek od Lukino12 »

ano jiste ten zluty co je na fotkach i s tim cervenym dratkem,tak rikas ze silou jdou oba jo..no stejne mam strach ze tou silou je poskodim,protoze ja mam na tohle stesti :?
jarda

#10 Příspěvek od jarda »

Ten "červený" drátek je hnědý a je to normální fast-on, takže také silou
Pupak

#11 Příspěvek od Pupak »

Vzhledem k dotazům poavžuji za nutné upozornit, že až budeš ten konektor páčit, bylo by dobré mít odpojenou baterku. Jednak se ti nerozsvítí kontrolka a jednak ti ten airbag nenafackuje (je schopen dost ublížit i když je tam, kde má být; vyndaný z volantu je něco jako handšrapnel). :)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jojo, taky doporučuju baterku odpojit... I když pokud není otočený klíč, tak by tam nemělo nic jít.

http://www.youtube.com/watch?v=uUZJkti1A3M
Lukino12

#13 Příspěvek od Lukino12 »

ale kluci...uz to mam davno hotove,avsak dekuji...hned to vypada jinak s neosoupanym voloantem.ten hnedy drat sel pekne,ale ten zluty konektor jsem musel skutecne podpacit sroubovakem a pak uz sel taky normalne.
Odpovědět