tak po 14-ti letech života mého fešáka jsem se mu podíval na spodek. No, ještě že je to takový kus železa Chtěl bych před sezónou alespoň provizorně opravit nástřik spodku na místech, kde se pod něho dostala rez. Nevíte čím jsou E36 stříkány od novoty? Je to takový žluto-béžový vosk, evidentně přelakovatelný. Co jsem našel na trhu, tak jsou většinou "černé asfalty".
tak to trochu oživim chci se zeptat jestli někdo neví kde koupit zadni lemy na E36 coupe kromě BMW tam stojí jeden cca 8000 a to se mě za ně fakt dávat nechce spíš mě zajímá jestli se dělá i jina druhovýroba než je v autokelly pač ta má ten plech hoodně slaboučkej
ja mam E 36 1992 .prahy totalne prehnite uz anik auto nezdvihnem zadne lemy nad kolesom chytene a predny vodicov blatnik chyteny.ale kde je uz raz hrdza tak aj po osetreni sa tam casom znova objavi.tej sa uz nikdy nezbavite.
jurajisko píše:ja mam E 36 1992 .prahy totalne prehnite uz anik auto nezdvihnem zadne lemy nad kolesom chytene a predny vodicov blatnik chyteny.ale kde je uz raz hrdza tak aj po osetreni sa tam casom znova objavi.tej sa uz nikdy nezbavite.
Klokerholm jsem měl teda jen masku, nutno říct, že seděla docela v pohodě i když jsem jí měl na autě jen nasazenou a né zrovna extra dopasovanou, ale k originálu to mělo hooooodně moc daleko Prostě plech jak papír... nakonec sem sehnal stejnak origo a sem za to rád...
viete mi poradit ako na to? Chcem len lokalne odstranit hrdzu, nafarbit a nalakovat. Mam asi 3 hrdzavych miesta na podbehoch vo velkosti euromince a este mi zacina korodovat na zadnom kufre pod zahybom nad evidencnym cislom a nechcem to striakat cele, je to stare auto, neoplati sa to, chcem len aby to 1-2 roky vydrzalo. Potrebujem nejaky postup, ze ako sa to ma urobit aby to bolo co najlepsie, alebo ci neviete oo nejakom videu alebo nieco, nic som nenasiel. Dakujem za rady
viete mi poradit ako na to? Chcem len lokalne odstranit hrdzu, nafarbit a nalakovat. Mam asi 3 hrdzavych miesta na podbehoch vo velkosti euromince a este mi zacina korodovat na zadnom kufre pod zahybom nad evidencnym cislom a nechcem to striakat cele, je to stare auto, neoplati sa to, chcem len aby to 1-2 roky vydrzalo. Potrebujem nejaky postup, ze ako sa to ma urobit aby to bolo co najlepsie, alebo ci neviete oo nejakom videu alebo nieco, nic som nenasiel. Dakujem za rady
Miso
Zdarec,
já když jsem objevil na uautě malé puchýřky, tak jsem to vybrousil, tu rez musíš nejlépe úplně, až na zářivý plech. Pak natřít odrezovačem, nechat zaschnout. Jestli jsi šel moc do hloubky tak tmel, přebrousit, plnič, přebrousit, základovku a lak. Mělo by to vydržet víc jak 2 roky
Chtěl bych se zeptat, když se tu řeší koroze, v jakym stavu máte podvozek a motor, protože podvozek mi příjde docela dobrej, ale spodek motoru sežranej tak, že se loupe jak listový těsto, diferák jak by smet. Auto je z roku 99.
Jj, diferák by chtěl trochu poopravit nátěr. Ale neloupe se to No jinak na podvozku jsem byl nemile překvapen, ačkoli se vše na první pohled zdálo OK. Koukni se v okolí předních zvedacích bodů ze spodu jak jsou ty plastové záslepky a cca 10 cm vpředu i vzadu, dloubni do toho nátěru špachtlí, jestli drží na plechu nebo ne. Popř. ho očisti a jestli má narezavělou barvu, takový nádech. Pak zkus jestli drží. Mě šla koroze pod tím nástřikem, tiše, nepozorovaně a zinek sviňa utek Způsobil akorát, že hrany koroze byly ostré. Ta oblast dostává sodu od ostřiku od předních kol. Ale jde to řešit
Jak to tady čtu tak mi to dnes nedalo a podíval se na spodek auta a zjistil že pravý práh ve předu je od spoda docela solidně schnilej a narazil na další věci.Chtěl jsem se zeptat zda když to začne hnít je na čase se auta zbavit či se to dá nějak rozumne opravit aby to mělo smysl? auta se mi úplně vzdávat nechce na druhou stranu jezdit na schnilém podvozku taky nic moc.
Jak tu někdo píše že od 97 je e36 zinkovaná tak teda nevim já mám 6/1998 a kvete to jak z jara přední blatnik,prahy,spodní rohy dveří,zadní vrata na Touru-vše KO a to je to tady 5let, má to 230t.km,bouraný to nebylo-jsem asi teda chytil nějakej špatnej ročník
Jak bylo receno, kazde auto muze reznout.. na dilne jsme meli "humra H3" ten vesele kvetl vsema barvama.. a to to bylo tak 2 roky zpatky.. co se tyka mojeho milacka (e36 coupe 328i 3/95) tak podvozek sel bodyckem, blatniky oba nove, kolem nadrze navareny novy kus a uz je i v celolaku a nemyslim si ze jen tak bude kvest.. na aute od kamarada jsme postupovali uplne stejne rok zpatky a vsechno v pohode.. jinak, kdo nema silu bojovat s korozi, tak by mel uvazovat o trabantu.. nemecko, jako nemecko..
ked plech nie je nijak pokryveny, ani prehrdzaveny, v mieste hrdze ho zbrusim na kov a je to potrebne tmelit? Alebo len rovno nastriekam plnicom, jemne zbrusim atd. Dik za radu.