Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rada ohledne sani....

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
error-motohanz

#1 Příspěvek od error-motohanz »

Lidi nevite co je to za klapku v sani motoru m43? Je umistena tak v polovine toho sani, na jeji spodni casti je jakejsi motorek kterej ji asi otervira a zavira....Nejak mi v ni bzuci a je slyset skoro vic nez motor....teda motor je hodne tichej....:) nejde to nejak maznout nebo tak?
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od patras Čestný člen »

neni to volnobeznej ventil ???? ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
error-motohanz

#3 Příspěvek od error-motohanz »

nene ten to neni ten je nahore na sani...a ten slape dobre, tohle je klapka pres celej prumer sani.....
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

asi myslis tu klapku, ktera meni delku-prurez sani, ne? imho bude utrzena osicka a ten moturek bezi porad ve snaze ji spravne nastavit, ne?
“Ability is what you're capable of doing.”
error-motohanz

#5 Příspěvek od error-motohanz »

jo to je ono ale funkcni asi bude, protoze to kdyz zmeni otacky prestava.....spis by chtel ten motorek asi prostriknout treb wdckem ne? Ten motor ma prd najeto....
Tomik

#6 Příspěvek od Tomik »

Ahoj,chtěl jsem se zeptat,může tahle klapka o které se bavíte mít vliv na výkon.Chrastí mi,a resim ted ze pri plném plynu se mi motor jako by dusí a neakceleruje a když pomalu postupně pridávam auto jede lépe.
Calib

#7 Příspěvek od Calib »

Tomik píše:Ahoj,chtěl jsem se zeptat,může tahle klapka o které se bavíte mít vliv na výkon.Chrastí mi,a resim ted ze pri plném plynu se mi motor jako by dusí a neakceleruje a když pomalu postupně pridávam auto jede lépe.

Má vliv na výkon, ale pouze ve smyslu, optimalizace v závislosti na otáčkách motoru. Zhruba řečeno, nad nějakými otáčkami (cca 4000 snad), otevře kratší/delší větev sání -> větší výkon... a pod těmito otáčkami zase naopak -> větší Nm. Ale nejsem si přesně jist kdy se otvírá, zavírá jo :) To co popisuješ by vypadalo spíše na díru v sání, případně svíčky, kabely, filtr benzínu...
Odpovědět