Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nestabilní volnoběh, škubání atd..

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
hanz-325

#1 Příspěvek od hanz-325 »

Ahoj mám e36 325 :) bezvanos rok 94

Všechny věci se dějí jak při studeném tak zahřátém motoru ;)

1, po nastartování volnoběh kolísá od cca 500/ 1500ot
až se uklidní zustane jen na 500ot ;) nebo často to hned chcípne nebo po chvilce... když přidám tak také, jakoby se zadusí;)

2, když motoru parkrát šlápnu na plyn a mám zařazen neutrál tak se mě zdá že jde pomalu z otáček dolu :(

3, škubání auta v ruzných otáčkách ale týká se spíše stř spektra otáček kolem 3tis.. auto začne škubat jakoby vynechávat a pak se chytne a jede normálně pod plným zase..
Občas pomůže když se to stane tak proturovat auto na neutrál, ale někdy to normálně chcípne když to začne škubat :(
a semtam to střelí do vzduchového filtru
Vědeli by jste s čím popřípadě by mohl být problém kde začít,na autě je nový: vzduchový filtr, svíčky, lambda sonda, snímač otáček vačky.
chci si auto dát dopořádku ;) mám ho chvilku :) děkuji
Paty

#2 Příspěvek od Paty »

muže to dělat pravděpodovně palivový čerpadlo a nebo palivovej filtr,nebo regulátor tlaku na palivový liště,možná váha vzduchu...(ale to spíš ne) kolik máš najeto?
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od FiliposII »

94 a bezVANOS, to snad ani neni mozne, VANOS se myslim daval od konce 92.
To se v tom mozna nekdo rypal.

To kolisani otacek po nastartovani tech 500 - 1500 dela pravdepodobne nejaka dira v sani. Muze delat i to chcipani. Chce to poradne prohlednou vsechny hadice, vcetne tech co vedou k volnobeznemu ventilu a odvzdusneni klikovky.
frank325i

#4 Příspěvek od frank325i »

problem jsem mel stejny hledej zahada stoleti tam je vse napsane...
zool

#5 Příspěvek od zool »

me to delalo to samy, akorat to nechcipalo - byly to svicky, stojej par stovek,jako prvni pokus to je asi nejlepsi)
Neversummer
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Neversummer »

Ahoj, měla jsem podobný problém, diagnostika, 2 servisáci..nikdo si s tím nevěděl rady. Svítila i kontrolka motoru ( spalování ). Nakonec pomohlo úplně obyčený aditivum do benzínu na čištění vstřiků -tuším od Liqui Moly, koupíš v auto kelly za cca 370,- kč. Po ujetí půlky nádrže kontrolka přestala svítit a auto jede jako nový...i když to možná nebude tvůj problém, zkusila bych to, nic tím nezkazíš..
Paty

#7 Příspěvek od Paty »

Neversummer píše:Ahoj, měla jsem podobný problém, diagnostika, 2 servisáci..nikdo si s tím nevěděl rady. Svítila i kontrolka motoru ( spalování ). Nakonec pomohlo úplně obyčený aditivum do benzínu na čištění vstřiků -tuším od Liqui Moly, koupíš v auto kelly za cca 370,- kč. Po ujetí půlky nádrže kontrolka přestala svítit a auto jede jako nový...i když to možná nebude tvůj problém, zkusila bych to, nic tím nezkazíš..

Fakt jo? to je hodně zajímavý,až se tomu nechce věřit :roll:
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MadMaxII »

Mel jsem podobny problem, ale pri studenem motoru o dost horsi chovani. Bylo to teplotni cidlo na regulaci motoru(400kc a na diagnostice nybylo videt, jo moje bawo 316i rv.94) a taky zasrany ventil a hadicka jako privedena zaptecka do sani z/pro odvetrani olejoveho prostoru motoru.
Petinek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Petinek »

Pokud to blbne málo a občas tak to tipuju na nějakou blbost( svíčky, zasraný ventili, nebo to aditivum), ale pokud blbne hodně až o chcípne občas, tak bych tipoval lambda sondu( ten samej případ sem měl já), ale nejdřív diagnostika, pokud jsi nebyl, mě se to na diagnostice ukázalo....
Danny Moderátor
Moderátor

#10 Příspěvek od Danny Moderátor »

prasklé steřelé gumové koleno od váhy vzduchu k sání - tím bych začal
dermist

#11 Příspěvek od dermist »

Mam 730 e32 a delalo mi to podobne psi kusy... zacalo se badat a postupne se prislo na netesnost trubek za vahou, kapajici/pricpane vstriky, cidlo teploty motoru pro jednotku, regulator tlaku na liste. Urcite bych zkontroloval (polejt vodou) sani jestli nesaje falesnak nekde jak rikaj ostatni. Muzes mit i spatnou pal. pumpu, spinace rele pumpy...
Chce to zjistit jestli ti to blbe pali, nebo nedava beno... Vyndat svice, jestli to dobre pali, kabely, civky...
Odpovědět