Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kape voda z chladice. odkud?
Nazdar chlapi, mam takovej problem s moji e36 323i. Vzdycky jak se ochladi, zacne se ztracet voda z chladice. Pres leto skoro nic, ale ted jak se ochladilo, uz to zase mizi. Nejspis nekde dirka, ktera se chladem zvetsi. Navic bych rekl, ze se to vzdy zastavi na stejne hladine. Do motoru to nejde, spis nekde sekla hadice, nebo neco podobneho. Spony na ktere jsem se dostal jsem kontroloval. Nekdo nejakej napad, jak zjistit kde to mizi? Pod autem ani kapka 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak když to vemu logicky , tak bud se ti to muze stracet u chlazeni , nebo v motoru a nebo v topení , nikde jinde ta voda nemuze mizet takze jit postupne , proverit chladic , expanzku , ventil topeni , radiator a takovy veci a hlavu si nechat az nakonec 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ventil topeni mas u brzdovyho valce , radiator je v telese topeni , ten kdyby ti tekl tak mas v aute potopu pokud nemas derave prahy a nema to kudyma odtekat
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
aha. no ten ventil uz jsem v tom pripade kontroloval loni a nikde nic. jeste se na to mrknu. a v aute absolutni sucho, takze radiator to asi taky nebude. musim se do toho poradne zavrtat, ale v te zime venku se mi vubec nechce
ale divny, ze se hladina zastavi vzdy na stejnem miste. alespon mi to tak pripada. jako by to v nejakem miste teklo

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
nekde ti to tece z nejake hadice , ne o moc, ale ukapava trebas nekde
nastartuj pockej az bude motor zahratej a okruh natlakovanej tak to musis videt 

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
- Kontaktovat uživatele:
mužu taky přispět svou troškou do mlýna?... mě to taky dělá jen v zimě nebo když v zatopím v autě a dělá mi to v topení bud praskla hadice nebo radiator protože je v autě citit fridex vždy po zapnutí jak je to teple tak se odpaří ale v autě potopu nemám a ani nevím kam to odtíká těžko říct ale nechce se mi to rozdělávat protože je to celou palubku ven a to topení rozebrat... řekni někomu cizimu nebo spíš někomu kdo v tom autě nejezdí at si příjde čuchnout mě to taky každej říká že to smrdí ale sám jsem si na to zvykl a nepřijde mi to...
zsteiner píše:nj, ale jak to zjistit? nechce se mi davat zbytecne skoro 500Kc za nove. navic, proc by to delalo jen v zime a v lete nic?
A proč by to delalo cokoliv jinýho v zimě a v létě ne?? Navíc je to víčko s tlakovým ventilem... tak právě proto je důvod, že v zimě třeba zamrzne nebo zatuhne. Tak ohřej motor.. otevři kapotu... nech to běžet ve vyššíh otáčkách a koukej jestli to víčko neprosakuje!! A napln chladič před tím!
-