Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

SMAZAT prosím

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
renzo

#1 Příspěvek od renzo »

smazat
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
renzo

#3 Příspěvek od renzo »

O tom už jsem taky přemýšlel ,že bych koupil materiál a nechal u čalouníka našít na pevno ,ale takto bych to řešil pouze v připadě ,že bych nesehnal origo okenko na zip .Nikdo neví kde bych mohl sehnat na e36 cabrio zadní okenko(slídu) se zipem včetně jezdce...?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

renzo píše:O tom už jsem taky přemýšlel ,že bych koupil materiál a nechal u čalouníka našít na pevno ,ale takto bych to řešil pouze v připadě ,že bych nesehnal origo okenko na zip .Nikdo neví kde bych mohl sehnat na e36 cabrio zadní okenko(slídu) se zipem včetně jezdce...?

ebay
renzo

#5 Příspěvek od renzo »

To jo ale já nerozumím německy a ani nemám učet na ebaynu spíš kdyby to šlo sehnat někde v čr.Ale dík ....
Vitak8282

#6 Příspěvek od Vitak8282 »

renzo píše:To jo ale já nerozumím německy a ani nemám učet na ebaynu spíš kdyby to šlo sehnat někde v čr.Ale dík ....

U každého prodejce BMW stojí cca 7000,- A montáž je docela snadná , někdo tu to už dříve řešil...
bayangan

#7 Příspěvek od bayangan »

já pravě myslím,že tu už i někdo psal,že se dá koupit u bmw za 3000kč origo a montáž nevím ale měla by být snadna když je na zip.
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Bohhy »

Ja ji nakonec koupil za ty nehorazny penize u BMW nez tam neco nechavat nasivat a nebo shanet neco z ameriky a pak to tam dolepovat lepidlem a shanet jezdce.
Byla to prace tak na 20 minut a je to i s tou lepici vrstvou, takze pohodova prace.
3er_Cabrio_E36

#9 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Za 3000,- u BMW rozhodně není. S daní je to skoro 8tis. Ale je to zase to nej co je k sehnání. Instalace je relativně jednoduchá. Akorát to chce trpělivost při nasazování toho zipu. Ale je to opravdu max. na půl hodinku. Navcí je všechno included, nic víc nepotřebuješ. Potom ještě existuje alternativa od E-miata, je hodně používaná a celkem si ji i lidi chválí a stojí polovic. Akorát není tak přesná a chce to větší trpělivost ji přesně usadit do výřezu ve střeše a musíš koupit lepidlo, které není součástí a přilepi gumový lem okna k plátnu střechy. To u originálu nemusíš. Našít na pevno mi přijde hloupost, ztížíš si tím značně výměnu v případě potřeby. Tak na to stačí 4 šikovné ruce a udělš to doma v garáži.
renzo

#10 Příspěvek od renzo »

3er_Cabrio_E36 píše:Za 3000,- u BMW rozhodně není. S daní je to skoro 8tis. Ale je to zase to nej co je k sehnání. Instalace je relativně jednoduchá. Akorát to chce trpělivost při nasazování toho zipu. Ale je to opravdu max. na půl hodinku. Navcí je všechno included, nic víc nepotřebuješ. Potom ještě existuje alternativa od E-miata, je hodně používaná a celkem si ji i lidi chválí a stojí polovic. Akorát není tak přesná a chce to větší trpělivost ji přesně usadit do výřezu ve střeše a musíš koupit lepidlo, které není součástí a přilepi gumový lem okna k plátnu střechy. To u originálu nemusíš. Našít na pevno mi přijde hloupost, ztížíš si tím značně výměnu v případě potřeby. Tak na to stačí 4 šikovné ruce a udělš to doma v garáži.

ahoj,já si těž myslím,že je to blbost nechávat si někde u čalouníka to okno našít na pevno když to mám na zip a výměnu si člověk udělá sám.Asi mi hold nezbyde nic jiného než za to ty peníze dát a koupit si to přímo origo u bmw .nebo mě ještě napadlo nechat vypárat z mé střechy zip a koupit nový zip a slídu a nechat to okno nově komplet se zipem udělat u čalouníka ale zase nevím co by si za to řekl zda se mi to vubec vyplatí a nevyplatilo by se víc koupit to origo u bmw.Nevíte někdo jaký je postup při výměně a jestli k tomu je i jezdec a bude mi to pasovat na zip který mam ve střeše?Případně kde se dá teda objednat?díky.
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Bohhy »

Koupis v BMW
Vymena: odpertlujes starej zip, rozjedes, odlepis, nasadis novy okno, zazipujes, zapertlujes, odsrtanis folii z lepici vrstvy a prilepis latku.....hotovo
Vse potrebne, vcetne navodu je v baleni)
renzo

#12 Příspěvek od renzo »

dík.ještě to promyslím jestli koupim origo nebo to nechám přešít ...
renzo

#13 Příspěvek od renzo »

Bohhy píše:Koupis v BMW
Vymena: odpertlujes starej zip, rozjedes, odlepis, nasadis novy okno, zazipujes, zapertlujes, odsrtanis folii z lepici vrstvy a prilepis latku.....hotovo

prosim tě a když to koupíš u bmw co je teda všechno v tom balení?Je součastí i ten jezdec?Protože ten já bohužel nemam.Koupil jsem bawko už bez toho okna takže tam je jen ta jedna všitá strana zipu na střeše...
3er_Cabrio_E36

#14 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

renzo píše:
Bohhy píše:Koupis v BMW

prosim tě a když to koupíš u bmw co je teda všechno v tom balení?Je součastí i ten jezdec?Protože ten já bohužel nemam.Koupil jsem bawko už bez toho okna takže tam je jen ta jedna všitá strana zipu na střeše...

Jo, jezdec je součástí balení. Potom ještě taková plastová špachtle na "odlepení" gumového okreje od střechy, pojistné plíšky proti jrozjetí zipu, okno samotné, návod. No zkrátka všechno co na výměnu potřebuješ :D
renzo

#15 Příspěvek od renzo »

tak už jsem to vyřešil chlapi.Sehnal jsem šikovného profesionálního čalouníka který se zaměřuje převážně na autočalounění a řekl si za praci demontáž,montáž střechy ,včetně materálu,nového zipu a slídy apod.pouze 4000kč a bude to jako origo.tak super...
3er_Cabrio_E36

#16 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Tak to je fajn! :wink: A kde sídlí ten čalouník, možná se bude hodit i na jiné věci ohledně střechy :)
renzo

#17 Příspěvek od renzo »

zatím to teda ještě nemam hotové až zítra mu to vezu ,ale doporučilo mi ho celkem dost lidí,že prý dělá hodně dobře a z nejkvatitnějšího materiálu a dělá to už delší dobu,že prý hodně lidí k němu jezdí,že je opravdu šikovnej a udělá to udajně jako origo.Tak jsem na to fakt zvědavej jak to dopadne .A 4tis kč je slušivá cena za kompletní praci s materiálem .přece jen to je o polovic levnější jak to koupit origo.

Kontakt

AutoČalounictví Václav Svojtka

Verneřice 174

Hrob - Česká Republika

telefon/fax:

+420 417 875 144

mobil:

+420 776 611 437

email:

svo.calounik@tiscali.cz

web:

http://www.calounictvi-svojtka.cz
3er_Cabrio_E36

#18 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Ta cena je opravdu dobrá, půlka je půlka :) Potom napiš jak to dopadlo :wink:
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Bohhy »

To je parada cena, zeptej se jestli by slo treba udelat ta varianta, co si navrhoval na zacatku. Jestli by dokazal vyriznout novou slidu a k ty prisit starej zip ze staryho treba prasklyho okna. Jedno mam, takze by se nekomu mohlo hodit.
renzo

#20 Příspěvek od renzo »

jj cena bych řekl,že je opravdu suprová tak uvidím jak to pěkně udělá ... písnu sem pak jak to teda dopadlo kdyžtak nahodím i nějaké fotky...je to prý prace na celý den...A nechávam si to pravě dělat tak,že ten starý zip co mam na platěné střeše mi vypáře a všije mi tam nový zip stejně tak na novou slídu našije zip no a prostě to bude vypadat a udělá to tak aby to bylo na ten zip jako origo.Už stím udajně zkušeností má dost takže to pro něj není problem.Nechtěl bych tu slídu všít na pevno to je na prd...
Odpovědět