Čau, měl bych takový dotaz . Jaký motor byste mi doporučili z těchto dvou 318is nebo 325tds ?? Vím že to nejde takhle porovnávat ,ale přesto by mě zajímal váš názor ,do kterého motoru byste šli radši , třeba kterej je větší držák apod..?
Je to strašně individuální, já třeba do prvního TDSa během 5tkm vysypal jen do motorových součástí před třemi lety 50 tausendů, teď mám další TDS už 10tkm a dělala se jen regulace turba, žhaviče a termostat. A asi mě neminou rozvody...
já vím je to kravina srovnávat tyhle dva motory ,já právě jedno Ieso vlastnil a Tdeso se mi už dlouho líbí ,jen se bojím abych nelitoval kdybych si ho koupil...hodně čtu že sou to kazový motory ,ale taky si ten motor dost lidí chválí tak nevím no ..taky záleží na jaký kus narazím no.. Tak mě prostě zajímá váš názor na tyhle dva motory
ja TDS delím na dvě skupiny podle zkušeností lidí v mojem okolí...dělí se na dvě skupiny - vylítaný mrdky , a pak auta který dostávali péči a majitel se jim věnovali , mají nalítano milion a pořád jezdí něco mezi neexistuje jestli máš přebytečnýho půl sta cca tak můžeš zkusit raději vsadit sportku než kupovat TDS pokud teda tě dál zaujalo IS tak tím bych se taky nezahazoval a šel bych o dům dál (stejně tam jednou skončíš (rozumněj benzínová R6)tak proč strácet čas)
2kami1: nic proti IS
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
meli jsme TDS 3 roky v rodine, melo najeto 430tis km kdyz letelo do stromu. Za celou dobu se menily jen drobnosti. Pokud se nehoni za studena a dostava peci tak nevidim problem. Ale sehnat ted nejaky v dobrym stavu je fakt loterie. Co se vykonu tyce jsou na tom velmi podobne, spotreba je u TDS mensi, ale zase ne o moc. Akorat TDS je proti iSu traktor.
Za me ale musim rict ani jeden. Pokud E36 tak 328i. Jede bezvadne, ted je za dobry ceny a zere stejne jako iS
Já měl 318 a teď mám 325 TDS ....u obou se mi posraly čepadla...u 18 rozdělovací hlava u 325 řídící kostka...ale po výměne kostky si nemůžu stěžovat...motor šlape jak hodiny a je tichoučký jak benzín...a jede jak pila...takže u mě je to + pro TDS....jen narazit na nevylítanou mrchu...
Sice jsem příznivcem benzínu a odpůrcem (čtyřválcových) dieslů, ale tady bych to viděl podle tabulek výkonově na stejno http://www.tuning.cz/bmw_e36/Modely.htm Silnějším dojmem na mě i tak působí 325TDS tak proč ho nezkusit.
Má především obří krouťák , mnohem příznivější spotřebu a je to už 6tiwál. Podle zkušenosti ani moc nechrochtá a celkem jede.
Za to smrdí a je potřeba se o něj víc starat.
To ISo brát určitě v silnější verzi. Bude tišší, spolehlivější? a snadnější na údržbu. Ale je to 4wál.
Toš asi tak