Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
328 přestal makat 1 válec dočasně .VYŘEŠENO !!!!!!!
včera jsem se proháněl 130kou po naších silnicích , na vesnici jsem mu slevil a při akceleraci asi 1sekundový výpadek v tahu a od toho motor pálil na 5 válců. po 2 km jsem zastavil chcipnul motor a znovu nastartoval a vše v pořádku,šel na všechny válce. tak se mi to stalo už asi 3x,někdy za studena hned jak nastartuji, tak jde taky na 5 válců i když mu přidám ,musím motor vypnout a znova nastartovat a vše je jak má být.
kde mám hledat příčinu problému ?
poradí někdo ?
kde mám hledat příčinu problému ?
poradí někdo ?
zapalování anebo vstřikování
nevím jakej je tam přístup, ale zkus na volnoběh vždycky u jednoho válce odpojit vstřik, chování motoru se vždycky změní, až na ten špatnej válec.
pak prohozením cívek špatného a dobrého válce zjistíš, jestli je problém v cívce (bude špatně fungovat ten druhej válec) nebo ve vstřiku (nebo svíčce)
můžeš odpojovat i cívky, ale půjde do katu benál (už tak ti tam asi jde)
pak vymazat chyby
nevím jakej je tam přístup, ale zkus na volnoběh vždycky u jednoho válce odpojit vstřik, chování motoru se vždycky změní, až na ten špatnej válec.
pak prohozením cívek špatného a dobrého válce zjistíš, jestli je problém v cívce (bude špatně fungovat ten druhej válec) nebo ve vstřiku (nebo svíčce)
můžeš odpojovat i cívky, ale půjde do katu benál (už tak ti tam asi jde)
pak vymazat chyby
na svíčky se chystám mají cca. 35tis ,ale jsou tam DENSO IRIDIUM . nevím jestli to může být náhoda ,ale je to vždy poté ,co jsem tankoval vHK na SHELLCE.aby v tom nefigurovala voda v benzinu a po špatném zapálení směsi ve válci nepřešla řj.na náhradní program a neviřadila válec z provozu.po zhasnutí motoru se řj. resetovala a po nastartování motor běží normálně.to si myslím já osobně.
nic méně zítra jedu na diagnostiku.
nic méně zítra jedu na diagnostiku.