Ahoj panove jsem amater, takze se omlouvam za vyjadrovani.
Po vymene hlavy u pana Bohma se mi zda, ze nekde v oblasti altiku a nebo serva vydavaji kladky na ktere se nandava remen divny zvuk. Nedalo mi to a podival jsem se pod kapotu a koukal jsem, ze ta "kolecka" na kterych je nandan remen jsou pekne sisata a dela jakoby osmicku. Mam jeste Opel Corsa a tam jsem mel neco podobneho na remenu od altiku, tam to muj predchudce moc utahl a pomohlo povoleni remenu.
Setkal se s tim nekdo?
Pokud ano, napada vas jak to opravit?
Nevim jestli ma 318tds samonapinak, napadlo me, ze pro vymenu hlavy musely rozvody dolu, tak jestli to pri nandani moc nenapnuli.
Diky za tipy
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
318tds - divny zvuk na volnobeh - "sisate kladky"
Myslím že se to nedá přepnout-je tam tlumič vybrací a samonapínák-pokud Ti to rachtá tak je nějaká kladka KO popřípadě načatá vod.pumpa,čerpadlo serva či alternátor...Vím že se to nesluší ale tady máš recenzi na opravce tvého auta.. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=27358
Jinak tady máš odkaz na ETK a když zadáš sedum posledních číslic VIN tak si prohlídneš jak to tam přesně je....
http://bmwfans.info/parts/catalog/

-
- Kontaktovat uživatele:
Prvně nevím jak si představit pojem "divný zvuk" jestli je to jakoby kvikot řemenu, nebo spíš nějaký šelest typu špatného ložiska kladky. Dopínání řemenu se děje samovolně tak jak psal bibikuba. Různé kvikání řemenu většinou po nastartování nebo za vlhka, může způsobovat více věcí, mastné kladky, špatný řemen, hotový dopínák, vyosená kladka atd. to poznáš tak že si koupíš buďto nějaký sprej na řemeny a po obou stranách za běhu natříkáš, nebo někdo to dělá rozmočeným mýdlem, případně pouze pro zjištění stačí řemen nastříkat vodou a pokud to na chvíli stichne je to ono. Pak už je nutno jen zjistit proč teda píská - odmastit a vyčistit drážkované kladky, zkontrolovat řemen případně zkusit sílu dopínání - laik asi nepozná. Pokud říkáš, že řemen nějak divně běhá zaměřil bych se na to co to způsobuje. Jinak pokud je to spíš nějaký šelest, tak shodit řemen nastartovat bez něj, jestli s ezvuk ztratil omrknout a zkusit protočit všechny kladky a zařízení jím hnané... Víc asi neporadím, pokud s emoc nevyznáš zkus sehnat dobrého mechanika.
Neco si sam udelam, ale ne moc slozity veci , na rozvody bych si zatim netroufnul:).
Piskani klinaku znam, ale tohle neni piskani, ale spis jak nejaky loziska asi.
je to takovy chrceni ale je jenom na volnobeh, staci pridat trosku plynu a ustane to. Jde o z oblasti posilovace. Jinak retez sice vytahanej je, ale ten dela jinej zvuk, takovy soustavny trochu hlasitejsi chrasteni, ale tohle je jiny.
Asi to zavezu pupikum, jenom jsem spis chtel vedet jestli se nekdo nesetkal s tim, ze ta kolecka, na kterych je navlecen remen, jsou sisata, ze delaji trochu 8cku.Jde mi spis o to, jestli treba nezalezi pouze na utazeni sroubu u tech kolecek (nebo jestli to nazyvate kladka..), asi zkusim jedno sundat, abych zjistil jestli je kriva kladka a nebo jeji "osicka", ktera vede treba do serva.
Piskani klinaku znam, ale tohle neni piskani, ale spis jak nejaky loziska asi.
je to takovy chrceni ale je jenom na volnobeh, staci pridat trosku plynu a ustane to. Jde o z oblasti posilovace. Jinak retez sice vytahanej je, ale ten dela jinej zvuk, takovy soustavny trochu hlasitejsi chrasteni, ale tohle je jiny.
Asi to zavezu pupikum, jenom jsem spis chtel vedet jestli se nekdo nesetkal s tim, ze ta kolecka, na kterych je navlecen remen, jsou sisata, ze delaji trochu 8cku.Jde mi spis o to, jestli treba nezalezi pouze na utazeni sroubu u tech kolecek (nebo jestli to nazyvate kladka..), asi zkusim jedno sundat, abych zjistil jestli je kriva kladka a nebo jeji "osicka", ktera vede treba do serva.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit, že si trochu pleteš řetězovej rozvod motoru s drážkovaným řemenem, kterej pohání altík, vodní pumpu, servo. Jinak šišaté kladky jsou vysoce nepravděpodobné, spíš nemožné, křivá osička jak píšeš by mohla být třeba po bouračce ale přijde mi to rovněž docela blbost, spíš bývá vyosená celá kladka nebo hnané zařízení. Na sundávání koleček se vyprdni a raději to rovnou zavez do servisu, třeba těm pupíkům...