Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vyhořelá 330d - samovolné vznícení u motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lukke

#1 Příspěvek od Lukke »

Zdravím po delší době pánové, relaxoval jsem teď 14 dnů ve Vegas a v noci mi do klubu volá Policie ČR, že s mým autem jsou problémy - hoří.... Hm... Posílám pár fotek, co na to říkáte... Po pravdě, čekal jsem to horší, ale i tak je to něco...

Kolik odhadujete opravu a má někdo chuť se do toho pustit? Buď prodat takhle nebo opravit a prodat... Najezdil jsem 220.000km bez většího problému, po 8 letech mě tedy čeká výměna auta...
Přílohy
3
3
DSC_0216.jpg (118.33 KiB) Zobrazeno 1921 x
2
2
DSC_0212.jpg (130.16 KiB) Zobrazeno 1921 x
1
1
DSC_0231.jpg (109.36 KiB) Zobrazeno 1921 x
5
5
DSC_0229.jpg (122.49 KiB) Zobrazeno 1920 x
4
4
DSC_0224.jpg (108.76 KiB) Zobrazeno 1920 x
6
6
DSC_0219.jpg (116.1 KiB) Zobrazeno 1911 x
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Leveler »

Todle ti snad někdo spíš zapálil ne? :?
Takže s autem nikdo nejezdil a najednou volá PČR, že ti hoří auto jo?
Každopádně to nasere a možná by se to auto vyplatilo opravit pokud ho máš tak dlouho a víš jakej to mělo servis..Takle bys to prodal za pár šušní.
Lukke

#3 Příspěvek od Lukke »

Leveler: No mně se taky nechce moc věřit, že to chytlo samo po 14 dnech stání v mrazu na ulici... Pařim ve Vegas v klubu a najednou mi ve 4 hodiny ráno volá Policie ČR, že mi hoří auto před barákem... Docela šok...

Opravit by to chtělo, ale pak asi prodat, protože už k tomu nebudu mít takovej vztah jako předtím. Servis jsem měl perfektní, všechno bylo v cajku, ale už je to pro mě zkrátka vyhořelý auto ze kterýho bych neměl radost... Teď jde o to kde na to sehnat díly, protože nový nepřipadaj v úvahu.
3llf

#4 Příspěvek od 3llf »

mrkni na e46.bmwklub.cz a tam kontaktuj člena Tlustoch nebo Michal. Jsou to bráchové a mají nejlepší ceny jetých dílů :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

8 let starej pravidelně servisovanej baworák, se jen tak z ničeho nic vznítí uprostřed noci po 14ti dnech stání na parkovišti a navíc začne hořet v místě kdesi u chladičů (za ledvinkama). Něco mi tu nehraje... :? :roll:

No jako je to na výměnu celého čela, světel, předpokládám chladičů, vrtulí, řemenic, spoustu hadic, nespočet plastových dílů kolem, lanovody zámků kapoty, natahat elektriku v těch místech znovu, lak kapoty a mnoho mnoho dalšího, čili bude to i za jeté díly pálka jako prase. Tohle si tak v klidu udělat sám, ale pokud nejsi na auto nějak zručnej tak v servisu to bude taky ranec za práci. Je to na zvážení, ale tak jak tak na tom budeš při prodeji tratit.

A policie zavolala hasiče ti to uhasili a co dál? Co takhle nějakej znalec - podezření na úmyslné zapálení. To by se dalo brát jako vandalství a spousta pojišťoven má i v povinku toto. Nebo to bylo nějak pojištěné? V toto se moc nevyznám... Ale nějak se mi to fakt nezdá, ani bych se nedivil kdyby to způsobila třeba posilvestrovská pyrotechnika v rukách opilého mladíčka co přemýšlí kam ji "nacpe"....
Lukke

#6 Příspěvek od Lukke »

xSAFA: Opravu bych zřejmě řešil u známého servisáka, co by to dělal doma po večerech v klidu a sháněly se jetý díly... To je podle mě nejlepší řešení, běžnej servis nemá smysl. Co jsem se díval, tak řemeny jsou všechny v pohodě, čili kladky a řemenice by se možná daly použít, těžko říct... Nejhorší jsou svazky elektriky, co se jetý asi těžko sežene a nový to stojí dardu.

Co jsem tak po telefonu zjišťoval, tak to vyšetřoval velitel hasičů a došli k závěru, že nic nenasvědčovalo cizímu zavinění... Těžko říct no, taky se tak nějak přikláním k tomu, že tam někdo něco přes ledvinky nastříkal a zapálil... Nehraje mi to prostě. Nehledě na to, že před rokem se mi ve stejný ulici po autě někdo prošel v kanadách, takže přes celou střechu jsem měl nádherný lavory od bot... Lidi jsou naprostí zoufalci.

Co se týče pojistky, tak havarijku jsem před rokem zrušil, připadalo mi to zbytečný na 8 let starý auto... Povinný ručení vandalismus nezahrnuje.
RomanSvach
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RomanSvach »

jedine co by to mohlo ciste toreticky zavinit je zkrat, ale to se me zda jako blbost.
v AS kdyz pouzivame silnejsi baterky tak tam davame nekde vetsinou primo k baterce 1mm2 lanko jako pojistku(tak tluste kable skoro nikde v aute nejsou), kdyz to jde do zkratu tak to proste uhori a v tu chvili tam tece treba 250A ale velice nic se nikdy nestalo a to je to v drevenych pazbach treba na AK, nebo me to treba chytlo v predpazby na G36 a nic proste to odhorelo a kveru se jinak velice nic nestalo. takze plast ani drevo jen tak od elektriky zapalit nejde.

bude tam holt asi cizi zavineni a to spis resit pres pojistovnu a pak auto prodat. kdyz se clovek koukne kolik aut svarenych ze 3 se tady v republice prodava tak i kdyz jasne napises ze to auto horelo, das k tomu fotky a prizpusobis cenu tak se kupec najde.

EDIT: vidim ze jsi na hromadu veci odpovedel drive nez jsem je napsal, sry
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xSAFA »

No pokud máš tuto možnost, tak bych se klaněl k tomu auto opravit a pak následně prodat, myslím že by to mohlo vyjít tak nějak pro tebe levněji. Už jen to, že částečně vyhořelé auto má daleko menší šanci na prodej, pokud by teda nebylo za super peníze a neskočil by po něm někdo an kšeft.

Ideálně by bylo sehnat, někoho kdo má celou e46 se stejným motorem a asi i kastlí pokud je příčka u coupe/sedan jiná na ND a pokud možno bouranou jinak než na předek což asi dá práci. I ty kabelový svazky by se daly vymontovat. Doporučím ti mrkni na allegro.pl a zkus případně kontaktovat pár prodejců co nabízí díly na e46ky. V polsku se dá sehnat daleko více dílů a hlavně za někdy i polovic co u nás. Hodně mívají na rozprodej anglický auta, kterým třeba ani nic není... Z plzně to máš trochu dál, ale pokud by to stálo polovic jak tady, furt se to vyplatí... Záleží taky oskud by prodejce byl... :wink:
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Syrup »

jak pisou kluci- samovone mi to prijde jako picovina. spis jak kdyby ti nekdo do levy ledvinky nacpal papir nebo neco a zapalil to. Vzdyt tam to nema snad ani od ceho chytnout! A to svetlo jak je vhorely dovnitr, to nasvedcuje tomu ze to neslo ani zespoda zpod ledvin. Takze dle me jasny cizi zavineni...
Kami1

#10 Příspěvek od Kami1 »

že je tam cizí zavinění, ti určitě napíše každej soudní znalec,
ale pochybuju, že bys to měl na to pojištěný.
každopádně za to nic nedáš, když si pozjišťuješ, co máš v pojistce.

Pokud je to auto jinak v dobrým stavu, tak bych šel do tý opravy.
podle těch foto bych řek, že toho zas tak moc v háji není.
plasty/nádržky/elektro použitý, hadice/těsnění/čidla nový.
ideál bude najít "tvoje" auto (totálku) s rozstřeleným zadkem.

zajdi za nějakým schopným mechošem, ať ti zjistí rozsah poškození
a odhadne cenu opravy (nepodcenit tu elektriku!)
a na základě té ceny se pak rozhodni, jestli to má smysl.
eventuálně můžeš opravu spojit s menší GO motoru.

tu kapotu nech vzít jenom bezbarvým lakem, auto bude mít alespoň new image.

jinak s tebou samozřejmě cítíme :huh:
Lukke

#11 Příspěvek od Lukke »

Pár fotek o 8 let zpět... :roll: Nejvíc mě štve, že auto bylo 8 let pravidelně servisované v origo servisu, všechny díly originální, podvozek a tlumiče dělané nedávno... Za 8 let jsme projeli celou Evropu. 8) Njn, 335d zřejmě volá o moji přízeň. :)
Přílohy
14
14
HPIM1247.jpg (112.49 KiB) Zobrazeno 592 x
13
13
HPIM1235.jpg (147.57 KiB) Zobrazeno 592 x
12
12
31683_1461544775129_1128744636_31383967_6107828_n.jpg (103.89 KiB) Zobrazeno 592 x
11
11
31683_1461544855131_1128744636_31383968_2430330_n.jpg (109.03 KiB) Zobrazeno 592 x
10
10
31683_1461544655126_1128744636_31383965_4880832_n.jpg (91.33 KiB) Zobrazeno 592 x
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Lukke píše: No mně se taky nechce moc věřit, že to chytlo samo po 14 dnech stání v mrazu na ulici... Pařim ve Vegas v klubu a najednou mi ve 4 hodiny ráno volá Policie ČR, že mi hoří auto před barákem... Docela šok...
Ve Vegas.. hm.. tak tam to má pod palcem rodina Gambino. Ti mají kontakty po celým světě.. Ten hasič je nejspíš taky podplacenej. Klasicky teď nikdo nic neví, nikdo nic neviděl.
Ale pod svícnem bývá největší TMA 8)

njn, offtopic fórek. Přeju brzkou opravu, myslím, že to má smysl, čelní náraz by byl horší.
Lukke

#13 Příspěvek od Lukke »

Jako nejjednodušší řešení se mi zdá to prodat okamžitě za 90-100 tisíc... Pokud by měl někdo zájem, dejte mi vědět...
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od mike-ee »

je to děs běs. To aby člověk měl i kameru za oknem co to bude 2 týdny natáčet nebo hledal místa jen kde by ho mohlo něco natočit... Jinak přeji brzkou opravu či prodej jestli ses tak rozhodl. Asi bych taky neměl dívat se na auto po 8mi letech jak ho opravujou kvůli nějakému grázlovi a pak ho ještě prodávat....
Lukke

#15 Příspěvek od Lukke »

mike-ee: Jojo, vůbec se mi to kvůli nějakýmu zoufalcovi opravovat nechce a pak jezdit s něčím, z čeho prostě už nebudu mít radost... Nejspíš to v pondělí prodám za 90 tisíc a kašlu na to, pokud by měl někdo zájem si to vzít pro sebe, dejte vědět... Kluk co se byl na to dneska podívat taky nevěří, že se to vznítilo samo... Bohužel v centru Plzně se nikde jinde parkovat nedá, dle měšťáků v mé ulici kamery zrovna nejsou... Nechce se jim to řešit prostě, je to moc práce. :roll:
TMC
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od TMC »

kamarádovi se stalo tohle, po všech vyšetřováních se prokázalo, že se skutečně i X5 samovznítila po asi 2 dnech v garáži..

http://hzslk.cz/289.1676-pri-pozaru-sho ... lionu.html
Lukke

#17 Příspěvek od Lukke »

TMC: Tak pokud by byl zkrat a ohnisko někde od baterky, startéru, pojistek, atd, tak to ještě pochopím... Tohle ale začalo hořet od ledvinek či vnitřní strany pravého světla... Každopádně ta X5 je masakr, ještě že se tohle nestalo u mě na vesnici u rodičů v garáži...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Čau Luky ! tak to je mazec :( asi (na 99%) jsi narazil na nějakýho závystivého zmrda ,který nedokáže překousnout , že makáš a daří se Ti. A už vůbec né, když se dozvěděl, že sis jel užít jen tak do Vegas :? Jestli auto stálo 14dní v mrazech a pak zhořelo, tak skratem to na 99% nebude...je to hnus co se v česku děje, nevěřím, že bys Ty třeba někomu dlužil nebo něco podobnýho aby Ti tohle někdo dělal.... P.S. ale že Ti trvalo než ses ozval :D
Lukke

#19 Příspěvek od Lukke »

Zdar René!! :D To víš, pro radu se vždycky ozvu. :D Musíme se někdy vidět a dát pivko, co říkáš! ;) Já se teď musím pár dnů vzpamatovat z Vegas, až na ten noční telefonát to byla masakr jízda! :) Jinak taky nevěřim, že to chytlo samo, na druhou stranu nevím o nikom, koho bych štval, dlužit taky nikomu nedlužím. Buď nějakej náhodnej zmrd (tak jako ten, co se mi před půl rokem v noci po autě proběhl v kanadách a nádherně pošlapal střechu a kapotu) nebo jsem už štval pěkně dlouho měštáky s botičkama a osobou blízkou. :D (parkovat tady není kde a parkovací kartu na nájemní smlouvu na náměstí nedají). V pondělí to půjde asi pryč, nemám nějak náladu to nechat opravovat...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

No to můžem, se stavíš s novou 335d na nějakej srazík a dáme pár kousků :D nebo přijeď na stodolní :wink: jinak já nemám nikde taky dluh ani korunu, nikomu jsem nic neudělal ovšem v tvém okolí se vždy nějakej závystivec najde...stačí v hospodě ....Lukáš? ty woe ten si žije, jel jen tak zapařit do Vegas a je oheň na střeše ...teda na kapotě :( už mi podřeli 3tí auto a tak nějak jsem rezignoval na tyto ubožáky a jsem rád ,že jsem je u toho nechytil...páč by mě zavřeli za ublížení na zdraví...
Odpovědět