Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90/E91 předfacelift, bixenon - denní svícení US DRL

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Selix

#1 Příspěvek od Selix »

Neuměl by to někdo aktivovat?

Sice to není zdaleka tak elegantní jako denní svícení pomocí angel eyes, ale u pre-LCI to asi nejde udělat tak, aby byly EA ve dne pořádně vidět.

Podle toho, co jsem našel na německých stránkách, by to mělo jít, u e39 a e46 se to tady ostatně řeší celkem běžně (akorát tam se k tomu používá dálkový halogen)

http://translate.googleusercontent.com/ ... 8MoWGYeVaQ
Přílohy
8.jpg
8.jpg (125.02 KiB) Zobrazeno 3195 x
mentuli

#2 Příspěvek od mentuli »

Zdravím..
kóduji a programuji už nějakou dobu s přehledem bavoráky přes NCS expert a WINKFPt. Pokud ten kód poskytne řídící jednotka CAS nebo přímo modulu pro světla, tak bych neměl mít problém to nakódovat. Jsem z Brna..
Takže kdyžtak SZ a nějak se domluvíme.
fuserpietro

#3 Příspěvek od fuserpietro »

tož by me to taky zajímalo
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mike-ee »

mně by zajímalo jestli by se tak nedaly překodovat AE u před faceliftu a přidáním třebas silnější žárovky dokomponovat sílu světla, nevím jak je to tam s mechanickou stránkou věci, ale sakra není možné aby to nebylo možné :-D

A taky by mně zajímalo jestli by se dalo naprogramovat do BC jako další funkci aktuální rychlost, která se dá vyvolat ve skrytém menu. Nevyznám se v takových věcech, ale jestli už někdo programuje tak se rovnou zeptám...
mentuli

#5 Příspěvek od mentuli »

mike-ee píše:mně by zajímalo jestli by se tak nedaly překodovat AE u před faceliftu a přidáním třebas silnější žárovky dokomponovat sílu světla, nevím jak je to tam s mechanickou stránkou věci, ale sakra není možné aby to nebylo možné :-D

A taky by mně zajímalo jestli by se dalo naprogramovat do BC jako další funkci aktuální rychlost, která se dá vyvolat ve skrytém menu. Nevyznám se v takových věcech, ale jestli už někdo programuje tak se rovnou zeptám...

Co se týká DRL, tak je několik možností jak to nakódovat. Jedna z nich je USA DRL.. další ani nevím jak vypadají. Každopádně udělat z pre-facelifta facelift s tím, že by se angel eyes používaly jako DRL je "skoro" nemožné. Jde o to, že proud a napětí, které tam jde rozhodně nestačí pro to, abyste kroužky mohli používat jako DRL. Když tam dáte žárovku s větší wattáží, tak buď nebude svítit vůbec nebo ještě slaběji.

Co se týče aktuální rychlosti v BC, tak to je ovšem piece of cake. U dealera v servisu ti to nezapnout, protože používají tool s omezeným kódováním, ale na mé E60 nebyl absolutně problém to tam dát. Musí se to ovšem udělat přes kabel. Kdo chce, ať se staví do Brna s nějakou flaškou a s radostí mu nákoduji aktuální rychlost do BC (upozorňuji však, že mám občas problémy s některými řadami.. jako například 1er.. takže nemůžu na 100% zaručit, že se mi to povede načíst... když ano, tak je to otázka třech minut).
mentuli

#6 Příspěvek od mentuli »

Jinak pro E90 jsem našel, který kód slouží pro USA DRL. Takže budu aspoň přesně vědět, který to je :)
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mike-ee »

Tak s tou rychlostí jsi mně celkem potěšil. Zvážím výlet do Brna a dal bych někdy předem(minimálně tak 2 týdny) vědět přes SZ třebas.

Ty světla chápu že je to po technické stránce bohužel nemožné. Nechápu ale, proč není schopný někdo vyrobit neorigo AE s lepší světelnosti v základní BMW žluté barvě. Dají se sehnat ty ledkové ale svítí to všechno bílé (chápu že je to dáno barvou ledky) Ale když ono to má ta origo barva takový šmrnc...
Mára

#8 Příspěvek od Mára »

Ahoj, nešlo by naprogramovat aby svítíly přední blikače, jenom slabě jako u US verze. Mám E91 předface. Díky
mentuli

#9 Příspěvek od mentuli »

Mára píše:Ahoj, nešlo by naprogramovat aby svítíly přední blikače, jenom slabě jako u US verze. Mám E91 předface. Díky

Ahoj.. pro E91 by to mělo jít... našel jsem na to specifický kód přímo pro E90/91, který bych pak případně aktivoval.
Jen pro informaci.. všechny změny v kódování, které bych eventuelně provedl jsou samozřejmě lehce vratné.. takže se nebojte.

Jinak pánové, pokud se dohodneme na nějakém kódování. Můžu Vám pak klidně i projet celkovou diagnostiku všech jednotek a případně i zjistit, jestli nějaká nepotřebuje flashnout nový software. To samozřejmě dělám taky.. akorát je to už časově náročnější. Nebudu si stanovovat žádnou cenu, protože klubáci by si měli především pomáhat a proto mi třeba každý dá to, co uzná za vhodné... Nejsem na tom moc dobře s časem v poslední době, ale helpnu rád. Sám vím, jaké to je, když na bavoráčku něco zlobí :)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jenom doplním - obsáhlý téma o DRL se řeší zde: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... hlight=drl
Je tam převážně teorie, když se tady konečně objevil někdo kdo to umí nastavit a diagnostikovat je jednoduchý se domluvit, třeba na regionál ..a tam sa bude diagnostikovat jak.. ve fakultní nemocnici :P
Selix

#11 Příspěvek od Selix »

mentuli píše:kóduji a programuji už nějakou dobu s přehledem bavoráky přes NCS expert a WINKFPt. Pokud ten kód poskytne řídící jednotka CAS nebo přímo modulu pro světla, tak bych neměl mít problém to nakódovat. Jsem z Brna..
Takže kdyžtak SZ a nějak se domluvíme.

Brno, supr, SZ následuje

Ten regionál, to jsem moc nesledoval, dneska žel nemůžu
mentuli

#12 Příspěvek od mentuli »

Jinak jen pro zajímavost.. takhle nějak to vypadá, když si v E60 nakódujete rychlost do BC. Foceno včera :-D

http://mentuli.wz.cz/bmw_speed.jpg
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mike-ee »

a je to normálně další volba, nebo místo něčeho?
mentuli

#14 Příspěvek od mentuli »

mike-ee píše:a je to normálně další volba, nebo místo něčeho?

Je to další volba. Ostatní informace zůstavají samozřejmě...
StepanMatl

#15 Příspěvek od StepanMatl »

U E46 bys tu rychlost taky zvládl přidat? :)
mentuli

#16 Příspěvek od mentuli »

StepanMatl píše:U E46 bys tu rychlost taky zvládl přidat? :)

E46 mi trochu blbnou v poslední době .. ale jak na to příjdu, tak se ozvu.
RomanSvach
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RomanSvach »

zdravim
slo by na E90 nakodovat aby to jako dalsi volbu v BC ukazovalo teplotu motoru? ono je to zasite v tajnych, skrytych, schovanych menu kde se k tomu proklikat je operace na 10minut.

to vcera na regionalu jsi byl ty s tim laptopem? sry jeste vas neznam tak se tak blbe ptam.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jiriik »

mentuli píše:
mike-ee píše:mně by zajímalo jestli by se tak nedaly překodovat AE u před faceliftu a přidáním třebas silnější žárovky dokomponovat sílu světla, nevím jak je to tam s mechanickou stránkou věci, ale sakra není možné aby to nebylo možné :-D

Co se týká DRL, tak je několik možností jak to nakódovat. Jedna z nich je USA DRL.. další ani nevím jak vypadají. Každopádně udělat z pre-facelifta facelift s tím, že by se angel eyes používaly jako DRL je "skoro" nemožné. Jde o to, že proud a napětí, které tam jde rozhodně nestačí pro to, abyste kroužky mohli používat jako DRL. Když tam dáte žárovku s větší wattáží, tak buď nebude svítit vůbec nebo ještě slaběji.

Co se týče aktuální rychlosti v BC, tak to je ovšem piece of cake. U dealera v servisu ti to nezapnout, protože používají tool s omezeným kódováním, ale na mé E60 nebyl absolutně problém to tam dát. Musí se to ovšem udělat přes kabel. Kdo chce, ať se staví do Brna s nějakou flaškou a s radostí mu nákoduji aktuální rychlost do BC (upozorňuji však, že mám občas problémy s některými řadami.. jako například 1er.. takže nemůžu na 100% zaručit, že se mi to povede načíst... když ano, tak je to otázka třech minut).

A k čemu mi je to, že se mi bude ukazovat i aktuální rychlost na BC? Díky.
mentuli

#19 Příspěvek od mentuli »

RomanSvach píše:zdravim
slo by na E90 nakodovat aby to jako dalsi volbu v BC ukazovalo teplotu motoru? ono je to zasite v tajnych, skrytych, schovanych menu kde se k tomu proklikat je operace na 10minut.

to vcera na regionalu jsi byl ty s tim laptopem? sry jeste vas neznam tak se tak blbe ptam.

Asi jsem to byl já :) Nicméně jsem to chtěl na E60 si dát taky tuhle volbu, ale zatím to vypadá, že ne... Kdyžtak se ozvu..
mentuli

#20 Příspěvek od mentuli »

jiriik píše:
mentuli píše:

A k čemu mi je to, že se mi bude ukazovat i aktuální rychlost na BC? Díky.

Co na to říct :-D Popravdě k ničemu .. jen to jen z dalších možností, které se dají odemknout. Když to tam někdo chce, tak budiž a já mu to tam hodím... Když ne, tak ne :)
Odpovědět