Zdravím všechny klubáky...chtěl sem se zeptat jak je možné že e36 nesplnuje žádne euro normy a platí se poplaqtek 10tis...je to chyba jen v mojím techničáku nebo je to normalka...jedná se o 325i coupe r.v. 92 Nevanos...všem díky za odpoved...
je to tak bezVANOS splňuje normu Euro 0, musíš mit směrnici EHS 91/441 myslím. Proto v roce 93 byl nahrazen VANOSem který už splňuje Euro 1. Neda se nic dělát no, eko bude 10 tis...
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
KubajzzzBmw píše:Zdravím všechny klubáky...chtěl sem se zeptat jak je možné že e36 nesplnuje žádne euro normy a platí se poplaqtek 10tis...je to chyba jen v mojím techničáku nebo je to normalka...jedná se o 325i coupe r.v. 92 Nevanos...všem díky za odpoved...
Poslat dotaz panu Stehlíkovi (helpreg@helpreg.cz) a podle vinu řekne jakou normu auto splňuje. Potom pokud budeš chtít tak ti pošle za 1000 Kč papír pro dopsání euronormy do TP. Já měl třeba na 325TDčku rok 92 normu Euro2. Jdi přímo ke zdroji pokud to nemáš v TP a je to lepší než "jedna baba povídala" a chytrácký rady.
KubajzzzBmw píše:je to chyba jen v mojím techničáku nebo je to normalka
Urcite chyba v technicaku, E1 to mit bude Jak uz tu psali, bud stehlik a nebo normu zjistuje dekra (respektive stk ktery s ni spolupracuji ji preposlou vin a oni neco vratej). Cena za papir s normou je kolem 1000.
auto mělo v německým techničáku pomlčku.tak sem platil 1900kč aby to poslali na tu dekru jak řikáš...a na papíře z Dekry je norma která podle tabulek na magistrátu...Neplní nic... Chtel sem poprosit jestli by nekdo neměl kontakt na toho člověka který to zjistí jestli to neco neplní...mockrát děkuji...
S udajema v TP je to slozity. Bud tam nic neni, nebo je tam Euro I nebo Euro II. Kamos ma bezvanos 325 a platil 5tis. Ja mam vanos 325 a bab na urade mi chtela napalit 5tis. Tak jsem si dupl, ze to tak neni, a platil jsem 3tis.
Je to složitý, protože když jsem přihlašoval svojí E46 323Ci, tak mi dokonce řekli, že ani 323 neplní žádnou normu Euro, natož tu, kterou to plní. Tak jsem se s paní rozloučil a šel to přihlásit jinam a nakonec jsem neplatil žádnou takže jde o to, co sedí za přepážkou a jak moc ochotný to je... bohužel.
a co zavolat do bmw jestli nevydaj náký papír...jo pan za přepážkou se mi ješte smál že takové stare bmw už by ani nepřihlašoval..tak sem se zbalil a taky sem šel...prej že s tím proste nejde nic dělat když to je na tom papíru z tý dekry...
ja sem pri koupi auta z rakouska resil nejakou chybu v puvodnim rakouskem TP kvuli ktere mi odmitli vydat bez vyjadreni vyrobce cesky TP (tusim, ze tam byl omylem prohozen datum vyroby a datum prihlaseni, uz si to presne nepamatuju). Vyjadreni sem dostal u ceskyho zastoupeni bmw - to ma hlavni sidlo v bucharove ulici na Praze 13 (pro me velke stesti - mam to asi 400m od domu), kde mi dali telefon na vyse zminovaneho pana Stehlika, ktery sidli mimo tu hlavni budovu asi tak kilak daleko v ulici Za Mototechnou - nechal si poslat z nemecka kompletni specifikaci toho auta podle VIN a pak k tomu napsal takovej pruvodni dopis pro ty uredniky, kde vypsal presne chyby v tom mym starym TP. Cela ta sranda stala necely 2000 a trvala asi 2 nebo 3 dny nez se to vyridilo. Kontakty na tu centralu jsou na bmw.cz v sekci kontakty, tam uz ti reknou, co dal.