Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 přední světla H1 vs. H7?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
bibikuba

#1 Příspěvek od bibikuba »

Chci se zeptat jak je to s předníma světlama na E36 mám rok 98 a tam už mají být H7+H7 jestli jsem to dobře pochopil???Koupil jsem to ale se světlama ZKW H1+H1 svítivost nic moc a navíc jedno je uvnitř špinavý tak přemejšlim jak to pořešit,jde mi předevšim o dobrou svítivost a tak se ptám jestli jsou lepší origo H7 nebo origo H1 s čočkou z hlediska svítivosti či jestli třeba se vyplatí koupit nějaký třeba Depo...Poradí někdo :roll:

MOD jarda: příště prosím kulturnější nadpis
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od fidzi »

H1+xenony :rock:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Měl byt mít H7+H7. Čočky lidi dávali docela často kvůli xenonům, mohli to dát ale i kvůli bouračce.

Já osobně mám na autě H7+H7 DEPO. Nejsou špatný, ale mají dost křehký plasty. V tomhle jsou o dost lepší TYC a DJ Auto, svítí dost podobně.
jarda

#4 Příspěvek od jarda »

Moje zkušenost je že nová Depa H7 vypadají výborně a svítí mnohem líp než původní H1 co jsem měl na autě. Nová origo budou svítit ještě líp ale stojí 6x tolik. No a výrazně nejlíp svítí xenony.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
bibikuba

#5 Příspěvek od bibikuba »

MOD jarda...omlouvám se za nadpis-zrovna takhle jsem to měl napsat :)
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

vím že xenony jsou nej.ale je to pak problém na Stk a tak....navíc ty sady co prodávaj sice stojej pár korun ale kvalita nic moc..Nebo se dá koupit HID sada která není made in china?? A třeba ty světla od Depa asi budou svítit víc v H7 než v H1??
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Někdy příští týden bych měl mít v ruce nová světla DJ Auto H1, na autě mám H7 DEPO momentálně se žárovkami. Původně jsem měl na autě H7 ZKW... Pokud se budu schopný dobelhat do garáže, dostaneš se ke mně mezi druhou a sedmou odpoledne a bude slušné počasí (mám zazimováno), můžeme to zkusit porovnat.

Jarda: ZKW H7 se dají cca za 4500 kus... Koukal jsem na to zrovna k jednomu svému dodavateli a má za celkem zajímavé ceny i krycí skla ZKW a Hella.
bibikuba

#8 Příspěvek od bibikuba »

Dokonce jsem našel i od Depo H7+H7 s čočkou,tot teda docela výběr....Jen vybrat ty co za něco stojej.. http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx ... leTypeID=1
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tyhle depa se dají sehnat i podstatně levněji. Jsou to celkem hezká světla, na autě je má tady z klubu například George_D a tuším, že i Rower. Jediné, co se mi na nich až tak nelíbí, je jak "bodově" a relativně slabě svítí kroužky.

Obrázek

Naproti tomu výhoda proti CCFL AE je, že tam nemůžou odejít trafa... LED AE svítí víc, neodcházejí trafa, ale zase jsou bodovější.
bibikuba

#10 Příspěvek od bibikuba »

Fx píše:Někdy příští týden bych měl mít v ruce nová světla DJ Auto H1, na autě mám H7 DEPO momentálně se žárovkami. Původně jsem měl na autě H7 ZKW... Pokud se budu schopný dobelhat do garáže, dostaneš se ke mně mezi druhou a sedmou odpoledne a bude slušné počasí (mám zazimováno), můžeme to zkusit porovnat.

Jarda: ZKW H7 se dají cca za 4500 kus... Koukal jsem na to zrovna k jednomu svému dodavateli a má za celkem zajímavé ceny i krycí skla ZKW a Hella.
To bych se mohl zarazit jestli nebudu na šichtě,mám to kousek.... :lol: To máš oboje s kroužkama??Já bych chtěl asi do bíla než ty žluté,jestli je takové dávají??
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Na autě mám bílé CCFL dodělávané, tak to můžeš omrknout (pokud mě nadlábneš přes kabely) :) S tou nohou jsem jaksi nezvládl před zimou odtáhnout baterku z auta domů na nabíječku.
bibikuba

#12 Příspěvek od bibikuba »

na obr.to fakt svítí divně...ale dík za inspiraci :D Takže když budu chtít kroužky do bíla tak jedině CCFL?Nebo i ty LED kroužky se dají sehnat bělejší?
bibikuba

#13 Příspěvek od bibikuba »

Fx píše:Na autě mám bílé CCFL dodělávané, tak to můžeš omrknout (pokud mě nadlábneš přes kabely) :) S tou nohou jsem jaksi nezvládl před zimou odtáhnout baterku z auta domů na nabíječku.
OK,mám tuším 95A ta to pobere :lol:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

LEDky jsou čistě bílé a šajní dost...
bibikuba

#15 Příspěvek od bibikuba »

Fx píše:LEDky jsou čistě bílé a šajní dost...
A ty kroužky ve světlech od Depo jsou bílé LED nebo mluvíš o dodělání kroužků?Na obr.vypadají do žluta..
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Mluvím o dodělání. Na foto, co jsem sem dával, jsou ta čočková DEPA s H7 žárovkou + 4x žárovička/kroužek. Proto jsou i kroužky žluté.
bibikuba

#17 Příspěvek od bibikuba »

Fx píše:Mluvím o dodělání. Na foto, co jsem sem dával, jsou ta čočková DEPA s H7 žárovkou + 4x žárovička/kroužek. Proto jsou i kroužky žluté.
jj rozumím..
bibikuba

#18 Příspěvek od bibikuba »

Ještě nejsem rozhodnutej ale zatím vyhrává že seženu origo použítý H7 a nacpu tam ty Led kroužky popřípadě jestli půjdou vyčistit ty ZKW H1 co tam ted mám tak bych tam mohl dát jen Led kroužky a hotovo..Ještě uvidíme..Zatím ale dík za rady :wink:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Při tom čištění hlavně bacha a nesahat na paraboly, čistit nejlépe destilkou, možná lihem... Pokud jsou paraboly zoxidované, nepomůže už nic.

Já čistil bývalé ZKW H7 a s výsledkem jsem byl celkem spokojen, ale chrom na parabolách už nebyl úplně super. Hlavní změna byla v těch krycích sklech, ta byla jakoby mastná. Jedna z těch dvou lamp přitom byla rok výroby 2002, takže relativně nová (tehdy 4 roky starý světlomet) - stav chromu na parabole mě tedy trochu překvapil. Nebyla to žádná hrůza, ale čekal bych spíš žádné poškození, než vůbec nějaké. Žárovky tam byly vždy ty, co tam patřily - 55W.
bibikuba

#20 Příspěvek od bibikuba »

A ten chrom se dá taky třeba utřít od prachu a nečistot nebo se na něj nesmí šahat??Jednou jsem totiž takhle čistil světla a hadrem jsem ten chrom setřel až na žlutej podklad,parabola KO 8O -tak se ptám,co za matriál na BMW..Nemáš tušení jestli se dá i ta čočka nějak vyčistit nebo se s ní nic nedělá??Jestli se do toho pustím tak abych věděl :lol:
Odpovědět