Čau , mám problém s e36 a potřebuji radu , mazání svítí asi 5 s po startu. Pokud nastartuju do 10 minut znova , tak je vše ok , ale když déle , tak opět svítí 5s . Je to slyšet i na motoru , že stichne jakmile čerpadlo natáhne. Začlo mi to dělat nedávno . Olej i filtr jsem vyměnil . Motor je ok , 130 tis. olej nežere (5w40). Princip cirkulace oleje neznám , ani jsem to naživo neviděl , proto scháním info . Předem díky za rady.
aky motor?
treba odmerat tlak oleja - je to dost jednoduche ak ma servis kde chodis origo barometer - naskrutkuje sa len do nadobku kde je olej filter.
inak su pokial mam spravne info dve cidla oleja - dole (olej vana) a hore (prave na telese kde je olej filter) - ak by bol slaby tlak vo vani je to hodne spatne a treba riesit ale horne nie je tak kriticke a moze to byt este vadnym tym hornym cidlom
Mam M52b28 a dela mi to taky, kdyz rano sednu do auta a je studene tak kontrolka zhasne tak po 3-5 vterinach, jedu do Billy pro snidani chcipnu (cca po 1km) a kdyz startuju znovu uz to zhasne rychle
Mě to na M52B20 zhasne okamžitě, jen když nekdy dám plný rejd, otáčky poklesnou z volnoběhu a problikne mazání, asi to je normální, zatím jsem nijak neřešil. Auto má nalítáno 320tis.km a spíše mě štve spotřeba oleje, cca 0,8L na 5000km
to že problikne jak poklesnou otáčky je špatně,budto poklesnou moc,a nebo olejový čerpadlo je už vydřený,ty km by tomu souhlasili,každopádně normální to není když dáš rejt aby to probliklo,spotřeba oleje je v normě. Myslím že by se to mělo řešit až spotřeba oleje je 1L na 1000km.
Mno to mazani u me teda muze byt zpusobeno nizkym volnobehem? protoze mam v pytly asi nejake cidlo, protoze muj volnobeh pri studenem motoru je pod 500ot...
to je hodně malej volnoběh za studena! To by mohlo být způsobeno volnoběhem za studema kolem 1000ot/min. jak u kterýho motoru.
Budto čidlo a nebo mě ještě napadají tlaky ve valcích možná ještě regulátor volnoběhu. chce to vše zkontrolovat popřípadě diagnostika.
opraveno nejdříve jsem si myslel , že bude problém v olej. vaně , přicpané síto , ale to bylo čisté. Potom jsem si všiml ,že je porušené těsnění olejové vany v místě olej.čerpadla . Tudy si to přisávalo falešný vzduch a proto čerpadlu dlouho trvalo než natáhlo . Teď kontrolka zhasne hned po startu.
Použil jsem těsnění olej. vany (elring 762033 ), který má v místě olej. čerpadla zesílené těsnění .