Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaký benzínový motor e46 do 3l doporučíte?
-
Ozracingu, možná byses měl vrátit tím pádem o pár otázek zpět. Jako třeba, zajímá mě spotřeba?, zajímá mě pojistka?, kolik chci vůbec vrážet do auta a jaké potřebuju?... potřebuju vůbec BMW?, potřebuju vůbec auto?... nakonec-nemusím nic kupovat a mohl bych jezdit na kole, to vyjde nejlíp a nic neutratím... Ale když už dotaz stojí, tak jak je, dej na Patriota. taky jsem se u svého prvního BMW 316i asi rok konejšil, že je to to, co chci, než jsem se vrátil do reality a začal si všímat tisíců dalších krásnějších a motorově lepších kousků... V případě "třílitru" dáš sice víc na spotřebu i pojistku, ale je to myslím přijatelná a průběžná investice, oproti nárazovkám při následných starostech s "vyhoněnými" slabšími motorizacemi(teda pokud svou nastávající E46 hodláš spokojeně užívat dýl, než já svou ex 316).... 

-
- Kontaktovat uživatele:
Vybíral bych mezi 6ti válci a dál podle stavu auta. S každým 6ti válcem budeš spokojen. Sice třeba časem budeš chtít silnější, ale není nutné mít napoprvé 330i. Všechny ty motory jsou na velice dobré úrovni co se poruchovosti týče. Spoustu informací zde na fóru najdeš. Nejsi zdaleka první s otázkou jakou trojku koupit
-
- Kontaktovat uživatele:
První sice není, je tu asi 100 témat jaký motor do 3er a stále přibívají nové a nové..... Stačí jen trochu pohledat.
Stejně každý poradí koupit si co nejsilnější.....pořád se to jen opakuje. Já osobně bych do 3er nic pod 125 kw uz nechtěl ani omylem, proč taky, to jsou pro mě zcela zbytečné motorizace.
Mluvím o sobě, ať si každý jezdí třeba v 1.6i
Stejně každý poradí koupit si co nejsilnější.....pořád se to jen opakuje. Já osobně bych do 3er nic pod 125 kw uz nechtěl ani omylem, proč taky, to jsou pro mě zcela zbytečné motorizace.
Mluvím o sobě, ať si každý jezdí třeba v 1.6i

Vesa88 píše:urcite 330i...jak uz nekdo psal pojistka stejna jako na 325i a vykon super...Mel jsem moznost se svezt v E60 530i a jede uzasne...trojka taha jak u me 528i E39 dvojka takze je to jeste o stupen lepsi
pojistka stejna jako 325? nebalzni

DAVe píše:Vesa88 píše:urcite 330i...jak uz nekdo psal pojistka stejna jako na 325i a vykon super...Mel jsem moznost se svezt v E60 530i a jede uzasne...trojka taha jak u me 528i E39 dvojka takze je to jeste o stupen lepsi
pojistka stejna jako 325? nebalzni325i E46 ma objem 2490 nebo 2450 ted nevim ale je to do 2,5 cili pojistka nizsi nez 330i.
Ve finále to stejně vyjde zhruba stejně, za 730i jsem platil i s oknem 6000,- ročně a teď 325 i s oknem 5000,- a litr rozdíl na rok, to uznáš, že je nic...
Tompo píše:DAVe píše:Vesa88 píše:urcite 330i...jak uz nekdo psal pojistka stejna jako na 325i a vykon super...Mel jsem moznost se svezt v E60 530i a jede uzasne...trojka taha jak u me 528i E39 dvojka takze je to jeste o stupen lepsi
pojistka stejna jako 325? nebalzni325i E46 ma objem 2490 nebo 2450 ted nevim ale je to do 2,5 cili pojistka nizsi nez 330i.
Ve finále to stejně vyjde zhruba stejně, za 730i jsem platil i s oknem 6000,- ročně a teď 325 i s oknem 5000,- a litr rozdíl na rok, to uznáš, že je nic...
jasny to jo

Jasný, o tom to prostě je, jen jsem chtěl nastínit, že je nesmysl koukat na pojistku a spotřebu... Rozdíl mezi 325i a 330i je kolik, 1-3l/100km??? cca 100,- na 100km.... prostě nesmysl řešit... Ale pokud to kolega chce jako daily car, tak proč ne třeba 323i ty se už pohybují v zajímavých relacích...