Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Opacne zapojena baterka

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Parada

#1 Příspěvek od Parada »

Zdar baworaci,pri pobyte v nemocnici mi na aute zhebla baterka,takze rieseno cez kamosa.A problem je ze borec to zapojil par krat (3-4) obracene,prej to slo blbo :roll: pri otoceny klucom,sa rozsvietia kontrolky,ale svietia len tak slabo,ovsem zhavenie vobec,potom polovica zhasne a pri startovani to divne klepe,ani netoci.Neviete ci by to mohla byt len prkotina,ale asi to bude nieco vazne,elektrike nerozuniem :? diky za nazorya komenty,po oprave napisem co to bolo,pravdepodobne skonci v servise
Johnys

#2 Příspěvek od Johnys »

máš kámoše asi pěknýho debila :)))
Pitris

#3 Příspěvek od Pitris »

Ještě je to na baterce vyražený + a - a v autě je to snad jasný.Zkontroluj pojistky.Co to máš za kamarádá kolik mu je 5??
Rade520

#4 Příspěvek od Rade520 »

To snad ani pořádně nejde,vždyť proto je jeden kontak větší(plus myslím) a navíc by to jiskřilo. Pokud se ti slabe rozsvítí kontrolky a místo startéru je slyšet klapání tak to je vybitá baterka,to dělá normálně teda alespoň mě.
chrompacket

#5 Příspěvek od chrompacket »

nevím na čem to máš, ale řešil jsem podobný problém... první co odejde je diodový můstek na alternátoru, postřílí tak 6-8 různých pojistek, pak odešel světelný modul, a dveřní jednotky, které ovládaly centrál, elektriku v zrcátkách a vyhřev zrcátek...a pojistka na rádiu..
repas altíku přes tácek a další věci jsem řešil s JaraXem za super ceny.. já to měl na E39.. jinak přehodit to jde a stát se to může, nikdy bych nevěřil, že by se mi to mohlo přihodit, ale když jdete po tmě do zadní části kufru přes zadní sedadla, protože vrata jsou u pětky elektrická, cestou si baterku nevědomky při posouvání přehodíte o 180° a do toho vám z okna křičí manželka že je třeba jít nahoru.. tak to jde :wink:
Parada

#6 Příspěvek od Parada »

je to na E36 2,5 td,baterka je varta 95Ah,myslim ze do garaze sel urcite nalitej,inac si to neviem vysvetlit.Najhorsie na tom je,ze garaz ma tak blby pristup,ze tam budem musiet niekoho dokopat,keby si s tym neviem rady,lebo auto nijak nevytahnem,asi o vikendu na to mrknem,jo a kamos uz neni kamos :mad:
Odpovědět