Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Mám E90ku, 330D, lehce chipnutou (již delší dobu).
Včera jsem jel asi 20 minut po městě a poté na dálnici. Auto jelo v pohodě, ale po několika km z ničeho nic (myslím, že se to stalo, když jsem chtěl přejíždět a sešlápnul plyn na podlahu na kickdown) hodně ztratilo výkon - jel jsem 130 a pomaloučku se rozjelo na 140 a dál nic. Když jsem měl kdysi Octávku, chovala se stejně, když spadla do nouzového režimu.
No, jel jsem dál těch cca 130-140, což jelo v pohodě, ale téměř nulová akcelerace.
Po cca 20 km po dálnici jsem přejel na okresky, lehce přidal a najednou se mi vše zdálo v pohodě.
Vše se dalo do pořádku samo, nikde jsem nezastavoval ani nechcípal motor. Nikde se mi nerozsvítila žádná kontrolka. Dnes jsem jel asi 100 km a vše v pohodě.
Tušíte někdo, čím to mohlo být? Určitě zajedu s autem pro jistotu na diagnostiku, ale jsem z toho lehce nervózní. Uvítám každou radu nebo vysvětlení, čím by to mohlo být.
Jinak auto má automatickou převodovku, r.v. 12/2005, najeto cca 150000 km.
Ještě bych doplnil, že před jízdou stálo auto 2 dny venku na mrazu.
Předem moc díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.