Zdravím, nevíte někdo kde je palivový filtr, jedná se o BMW E36 Compact rok výroby 1996. Ještě jedna věc, někde na netu tady byl odkaz na knihu jak na to BMW v elektronické podobě, nemá někdo odkaz na tu knihu.
díky moc.
Ja jsem menil palivak jen tak pro jistotu a musim rict ze jsem vubec nic nepocitil... Akorat mi vytrysklo tak litr benzinu do oci a ja jsem lezel pod autem asi 5 minut nez prestali palit a drzel klestema gumovou hadicku Jo filtr co byl v aute byl rok vyroby 2000 takze tam byl nejspis od posledni prohlidky
Hlavně nekupuj filtr značky champion, vůbec tam nesedí. Aspoň na kupé patří 30 cm dlouhý tenký válec a champion dodává 15 cm filtr ale zato s dvojnásobným průměrem takže to tam nejde pořádně dostat.
Leveler pokud nevíš kdy ho kdo měnil tak bych to raději udělal stojí pár peněz a nemusí se ucpat jenom sám o sobě ale může začít propouštět bordel dál a zasrat třeba vstřiky.
taky jsem koukal a v kellyšárně apod. měli filtry v délce 10-18cm,ale compact má 26cm,tak jsem koupil origo za litr a seděl tam jak prdel na hrnec.Ale změna taky žádná,jen ze starýho vytekly černý sračky,ten tam byl asi taky od roku 96
Mno musim vam rict ze jsem se v tom benzinu pod autem valel asi 15 minut, mel jsem spalenou ruku, plny oci a jeste jsem byl sjetej jako prase Kdyz jsem dovezl auto z5 na parkoviste tak jsem se solidne motal
Vesa88 píše:Mno musim vam rict ze jsem se v tom benzinu pod autem valel asi 15 minut, mel jsem spalenou ruku, plny oci a jeste jsem byl sjetej jako prase Kdyz jsem dovezl auto z5 na parkoviste tak jsem se solidne motal
Aktualizuju téma. Dneska jsem palivák měnil na e36 328i coupé, měl jsem načtenej bimmerpost i DYI na youtube, pojistku od pumpy jsem ale nevyndaval, nechtěl jsem nechat motor takhle zdechávat. Takže vyzbrojen brýlemi, pláštěnkou jsem čekal pořádnej ostřik, ale úplná pohoda. Vyteklo cca 1-2 deci pěkně modrý Vervy do připravenýho kelímku, žádnej velkej tlak, malej čůrek... Měnil jsem i svorky a dvě krátký hadičky u filtru. Po nasazení jsem jednou zapnul zapalování a nechal natlakovat, pak minutu počkal a zapnul znova a rovnou startoval, chytnul na drc...