Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW a koroze

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
icecold
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od icecold »

slyšel někdo o přípravku BRUNOX EPOXY? jeden lakyra si to nemoh vynachválit že si s tim spravil rezavýho medvěda a už má rok a půl ani kapku rzi...
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Afri

#62 Příspěvek od Afri »

zyx66 píše:Chcem sa opytat,

ked plech nie je nijak pokryveny, ani prehrdzaveny, v mieste hrdze ho zbrusim na kov a je to potrebne tmelit? Alebo len rovno nastriekam plnicom, jemne zbrusim atd. Dik za radu.

co vim, tak vybrousit(kdyztak vyvarit), natrit antikorozni barvou, pak az kdyztak plnic/tmel, zbrousit, kdyztak jeste jedna vrstva antikorozniho a pak barva
bibikuba

#63 Příspěvek od bibikuba »

Afri píše:
zyx66 píše:Chcem sa opytat,

ked plech nie je nijak pokryveny, ani prehrdzaveny, v mieste hrdze ho zbrusim na kov a je to potrebne tmelit? Alebo len rovno nastriekam plnicom, jemne zbrusim atd. Dik za radu.

co vim, tak vybrousit(kdyztak vyvarit), natrit antikorozni barvou, pak az kdyztak plnic/tmel, zbrousit, kdyztak jeste jedna vrstva antikorozniho a pak barva
A stejně jestli je ta rez hluboká nebo je ve spoji tak to proleze :twisted:
bibikuba

#64 Příspěvek od bibikuba »

icecold píše:slyšel někdo o přípravku BRUNOX EPOXY? jeden lakyra si to nemoh vynachválit že si s tim spravil rezavýho medvěda a už má rok a půl ani kapku rzi...
Jestli to nebude něco jako Eprosin.....Tam kde chybí plech tak to podložíš,natáhneš,přetmelíš,nastříkáš a už to pak vypadne jen s kusem dalšího plechu :lol: Tohle je taky super ale je s tím sraní a docela to trvá aby to vypadalo....Jinak super i na neustále popraskaný místa atd...
paveld
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od paveld »

Byl by tip na tu antikorozní základovku? Slyšel jsem že jakákoliv dvousložková základovka je dobrá, ale nic konkrétního... dík.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od paveld »

icecold píše:slyšel někdo o přípravku BRUNOX EPOXY? jeden lakyra si to nemoh vynachválit že si s tim spravil rezavýho medvěda a už má rok a půl ani kapku rzi...

To je přímo základovka nebo jen nějaká ochraná vrstva? Moc tomu nerozumim, ale co jsem našel na netu, tak píšou že to je antikorozní podklad... ?? Myslim zda stačí vzít tohle, nastříkat to na kov a na to už jen plnič a lak?
bibikuba

#67 Příspěvek od bibikuba »

paveld píše:

To je přímo základovka nebo jen nějaká ochraná vrstva? Moc tomu nerozumim, ale co jsem našel na netu, tak píšou že to je antikorozní podklad... ?? Myslim zda stačí vzít tohle, nastříkat to na kov a na to už jen plnič a lak?
Řekl bych že tohle je dvousl.epox.tmel tzn. na tmelení a opravování míst kde řádila koroze teda něco jako Eprosin a tím se natírat nedá-je to vlastně jako správkový tmel.Možná se ale pletu..
bibikuba

#68 Příspěvek od bibikuba »

paveld
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od paveld »

To jsem právě čet, ale stopro z toho nechápu jako co to slouží.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od xSAFA »

Vždyť je to tam popsáno poměrně laicky...

"Koňakově zabarvená čirá tekutina tvoří s neutralizovanou vrstvou rzi kovově organický železitý komplex. Tato tvořící se černá velmi kompaktní a odolná ochranná vrstva poskytuje dlouhodobou ochranu před korozí a je díky obsahu epoxidových pryskyřic současně perfektní podkladovou vrstvou."

Zkrátka něco jako odrezovač a základ v jednom, slyšel jsem na to chválu :wink: Taky se to chystám po zimě objednat na ochranu nějakých drobných místeček...

Tady nějaký další popis:
Chemický přípravek, který přeměňuje a váže rez
- Tento přípravek pro profesionály je kompatibilní se všemi bežnými povrchovými nátěry
- Proniká asi 7-10krát hlouběji do pórů rezu než emulze konvertoru rezu
• nezanechává stopy po štětci, pokud je nanášený štětcem
• neobsahuje těžké kovy ani minerální kyseliny
icecold
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od icecold »

tak tak je to antikorozní ochrana. Lakyra řikal že se nejlepe zbrousí rez na plech, potom 3-5 vrstev Brunoxu, plníč a lak...
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
paveld
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od paveld »

Dík za vysvětlení, jdu to objednat :-). Sice to tam je laicky, ale rezu se bojim a jsem v tom nejistej co a jak, zatim pokaždý co jsem spravoval tak mi to brzy vylezlo znovu :-(. Tohle snad zabere...
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od xSAFA »

paveld píše:rezu se bojim a jsem v tom nejistej

Rezy se bojí každej 36kař :D taky sem s ní zkoušel různě zatočit ale dycky se něco najde... :cry: Brunox se chystám vyzkoušet po zimě, zase nějaké drobotiny vylezly :evil:
kjuba

#74 Příspěvek od kjuba »

Nevim ze to tak rozebirate,me vyhnilo u e36 viko kufru tak ho na jare vyhodim a koupim za 500kc jiny
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od xSAFA »

A co jako? Až ti vyhnije kastla tak ju taky vyhodíš a koupíš jinou?
paveld
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od paveld »

Jo jo kastle je o něčem jinym. Přední blatníky na coupé sehnat pěkně taky neni prdel :-). To můžeš rovnou říct že ti vyhnije auto, tak koupíš nový...
kjuba

#77 Příspěvek od kjuba »

xSAFA píše:A co jako? Až ti vyhnije kastla tak ju taky vyhodíš a koupíš jinou?
8)
kjuba

#78 Příspěvek od kjuba »

paveld píše:Jo jo kastle je o něčem jinym. Přední blatníky na coupé sehnat pěkně taky neni prdel :-). To můžeš rovnou říct že ti vyhnije auto, tak koupíš nový...
Tak jako samozrejme ze se bavim o lemech a treba tech kufrovych dverich ktery to odnasej nejvic,ale jako vubec se tomu nedivim kdyz tam nekde neco najdu na 20 let starym aute:)
Afri

#79 Příspěvek od Afri »

A stejně jestli je ta rez hluboká nebo je ve spoji tak to proleze :twisted:[/quote]

Tak to je jasne.. to je spis kdyz mu to dela bublinky, nebo male tecky.. kdyz je to hluboky, tak varit novy kus..
viktorotec

#80 Příspěvek od viktorotec »

Jám měl kompakta 12/96 a měl celej předek pozink,blatníky, masku i kapotu,když to do mě napral nějakej týpek ve scéniku,tak to bylo pěkně poznat a ohlou kapotu s opadanym lakem jsem měl na balkoně pár let než jsem ji vyhodil a ty místa bez laku akorát trochu zbělali,žádnej rez,jinak zadní lemy pár puchýchejřků měli,ale taky chudák jezdil v zimě pečenej vařenej,teď mam kupé 10/95 s rezem skoro všude i na kapotě
Odpovědět