Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Brzdy Ferodo - Zkušenosti?
Přesně tuhle kombinaci mám na e36 vepředu-taky z Kelly za pěknou cenu a myslím že to je lepší průměr...Ty desky jsou tvrdý jako prase-po cca deseti tisících už mám na krajích kotoučů menší hranky ale to je při dnešní tvrdosti destiček normální..Jinak ale po vlnění ani náznak
Co mě ale překvapilo,nemám zasraný kola od prachu z destiček
takže já doporučuju
Na zadní nápravu jsem zas nacpal za pěknou cenu z Elitu obyčejný kotouče Bremba a desky tuším Bosch a taky spokojenost-jen ty Bremba nějak víc z venku reznou
Co můžu ale doporučit jsou kotouče Starline-cca po tisíci km normální vrtule,prostě kvalita z made in china
Tot mé hodnocení..Jinak mám desky Premier,ty druhé Thermo tuším nemají skladem a jsou o něco dražší..

bibikuba píše:Přesně tuhle kombinaci mám na e36 vepředu-taky z Kelly za pěknou cenu a myslím že to je lepší průměr...Ty desky jsou tvrdý jako prase-po cca deseti tisících už mám na krajích kotoučů menší hranky ale to je při dnešní tvrdosti destiček normální..Jinak ale po vlnění ani náznakCo mě ale překvapilo,nemám zasraný kola od prachu z destiček
takže já doporučuju
Na zadní nápravu jsem zas nacpal za pěknou cenu z Elitu obyčejný kotouče Bremba a desky tuším Bosch a taky spokojenost-jen ty Bremba nějak víc z venku reznou
Co můžu ale doporučit jsou kotouče Starline-cca po tisíci km normální vrtule,prostě kvalita z made in china
![]()
![]()
![]()
![]()
Tot mé hodnocení..Jinak mám desky Premier,ty druhé Thermo tuším nemají skladem a jsou o něco dražší..
Jo dík, jen jsem koukal že Ferodo ty kotouče od někoho bere, tak jsem chtěl vědět kvalitu. A desky Thermo údajně maj, tak bych je zkusil, prej jsou dobrý. Ale je to jednabába povídala, tak chci referenci. Dík zatim.
Stanley27 píše:ATE Power Disc nebrat po třech tisících jak se ohřejou tak kopou taď se je chystám u autokely reklamovat a destičky FERODO THERMO QUIET tam mam teké a na to že to má bejt nová technologie a nemaj topit tak těm kotoučum to moc nepomohlo asi sem zas naletěl
nechci ti do toho moc kecat, ale jak si predstavujes desticky, ktery 'netopi'?

"Podložní vrstva, která je použita u celé řady výrobků ThermoQuiet®, zajišťuje minimální prostup tepla do brzdového systému, a tím je docíleno lepší a delší výkonnosti brzd."
- brzdovej system je to na druhou stranu od kotoucu ;-)
jinak princip brzd spociva prave v tom topeni - kineticka energie se meni na tepelnou -> ohrivaji se kotouce ...
- brzdovej system je to na druhou stranu od kotoucu ;-)
jinak princip brzd spociva prave v tom topeni - kineticka energie se meni na tepelnou -> ohrivaji se kotouce ...
Všechny desky topěj to je jasný některý víc a některý mín, záleží to na směsi a tvrdosti směsi. Třeba ferodo ds 2500 při brždění nevytváří tak moc tepla a je šetrnější ke kotoučum a brzdnej učinek nastupuje plynule hodí se do běžného prohozu a ds 3000 topí víc kotouče to mnohem dřív skroutěj a popraskaj ale brzdnej učinek je mnohem ostřejší lepší na blbnutí a trochu na okruh. Je to něco za něco. Vždycky to chce přívod vzduchu na chlazení. To že sem naletěl sme myslel na kotouče maj drážkování a píšou u toho pover disk mělo mi dojít že to bude stejná sračka jak ferodo ds performens 

Cau ja mam kotouce Ferodo a desky Ferodo Premier. Ted na nich budu mit neco pres 15.000 km - vetsina normalni "svizna" jizda. Zadny krouceni nebo tak jsem nepozoroval.
Ani na zacatku to nebyly zadny "kusadla". Ale ted po case mi pripada ze jsou jeste zvadlejsi nez driv. Treba nedavno jsem se svezl s uplne normalnim Fiat Punto Evo -brzdy Brembo- a to bylo uplne nekde jinde.
Jinak co mi celkem dost vadi ze ty kotouce silene reznou. Po prvni sezone vypadali hur nez ty puvodni na konci zivota. Kdyz ma clovek pekny litaky hodne rezavy kotouce dost kazi dojem.
Jak tu nekdo psal desky celkem malo spini - plusove body.
Secteno podtrzeno spatny urcite nejsou ale znovu uz bych je nekoupil.
Ani na zacatku to nebyly zadny "kusadla". Ale ted po case mi pripada ze jsou jeste zvadlejsi nez driv. Treba nedavno jsem se svezl s uplne normalnim Fiat Punto Evo -brzdy Brembo- a to bylo uplne nekde jinde.
Jinak co mi celkem dost vadi ze ty kotouce silene reznou. Po prvni sezone vypadali hur nez ty puvodni na konci zivota. Kdyz ma clovek pekny litaky hodne rezavy kotouce dost kazi dojem.
Jak tu nekdo psal desky celkem malo spini - plusove body.
Secteno podtrzeno spatny urcite nejsou ale znovu uz bych je nekoupil.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Ferodo už mi na auto nesmí .. modely na které se ptáš jsem sice nezkoušel (měl jsem DS). Pískaly, za studena nebrzdily a celkově vydržely 15tis km. Od té doby jedině Brembo+Textar, Ate+Ate, Zimmerman taky již nekupujeme protože jsou problémy s reklamací zkroucených kotoučů - na třech autech se zkroutili po cca 10tis.km.

Myslíš tím Bremba obyč nebo Max??Mám totiž obyčejný na autě a po půl roce orezlý jako prase-jinak zatím na nich mám cca deset tisíc a krom té koroze dobrýHuska píše:Ferodo už mi na auto nesmí .. modely na které se ptáš jsem sice nezkoušel (měl jsem DS). Pískaly, za studena nebrzdily a celkově vydržely 15tis km. Od té doby jedině Brembo+Textar, Ate+Ate, Zimmerman taky již nekupujeme protože jsou problémy s reklamací zkroucených kotoučů - na třech autech se zkroutili po cca 10tis.km.

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš tím Bremba obyč nebo Max??Mám totiž obyčejný na autě a po půl roce orezlý jako prase-jinak zatím na nich mám cca deset tisíc a krom té koroze dobrýbibikuba píše:[color]

to je jedno Max jsou lepší, ale zase vydrží kratší dobu .. psal jsem že dobře brzdí a celkově vydrží víc než Ferodo.
Pokud máš rezeavé ty středy tak je ošmirgluj a natři a budeš mít klid

Huska píše:Myslíš tím Bremba obyč nebo Max??Mám totiž obyčejný na autě a po půl roce orezlý jako prase-jinak zatím na nich mám cca deset tisíc a krom té koroze dobrýbibikuba píše:[color]
to je jedno Max jsou lepší, ale zase vydrží kratší dobu .. psal jsem že dobře brzdí a celkově vydrží víc než Ferodo.
Pokud máš rezeavé ty středy tak je ošmirgluj a natři a budeš mít klid

Mám už na druhém autě TRW - píší made in Germany-
a spokojenost
Žádná koroze, nástup brzd plynulý, a výdrž - dám vědět.
Kupováno na http://www.haspa.cz za supr peníz
a spokojenost
Žádná koroze, nástup brzd plynulý, a výdrž - dám vědět.
Kupováno na http://www.haspa.cz za supr peníz