Má vůbec monitorovací lambda - za katem nějaký vliv na funkci motoru? Diagnostika v BMW mi ukázala chybu 2. lambdy. Auto ale jede v pohodě, nejeví nějaký známky poruch. Jen mi občas spadnou na volnoběh otáčky pod 500ot, ale to bych spíš přisuzoval volnoběžnýmu ventilu.
Kolega si pred casem poridil peknou E46 318i (M43). Po nejake dobe se rozsvitila oblibena oranzova kontrolka s emblemem motoru a spotreba sla dramaticky nahoru. Diagnostika ukazala vadnou lambdu. Ta byla vymenena za novou, ale neoriginalni (duvod - cena). Po vymene okamzite spotreba klesla vse bylo ok. Po cca 100-120km se opet rozsvitila kontrolka, spotreba opet stoupa. Diagnostika v tuto chvili neukazuje nic presneho. Nevite nekdo kde by mohla byt chyba, nemate podobnou zkusenost?
Diky za reakce.
Taky se může stát, že ta levnější lambda nepracuje, jak má. Může diagnostiku "oblbnout", že je dobrá i když tomu tak není. Viz spotřeba. Jediná možnost dle mého mínění je reklamace.
Jedná se o 318Ci E46 motor M43. Měnil jsem přední lambdu před katem nejprve za neoriginál, která byla k ničemu, až pak jsem ji vyměnil za origo Bosch. Od té doby je od první pokoj, ale diag ukazuje i na druhou.
mequi:
Diky za odpoved. Jak koukam, problem ktery popisuje VojtaMHR je dost podobny.
Doporucim tedy vymenu za original a poradim modlitbu za nepokracovani problemu.