Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Monitorovací lambda

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
VojtaMHR

#1 Příspěvek od VojtaMHR »

Má vůbec monitorovací lambda - za katem nějaký vliv na funkci motoru? Diagnostika v BMW mi ukázala chybu 2. lambdy. Auto ale jede v pohodě, nejeví nějaký známky poruch. Jen mi občas spadnou na volnoběh otáčky pod 500ot, ale to bych spíš přisuzoval volnoběžnýmu ventilu.
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Co třeba aspoň napsat, jaký auto a jakej motor ? :roll:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Wenzel

#3 Příspěvek od Wenzel »

Kolega si pred casem poridil peknou E46 318i (M43). Po nejake dobe se rozsvitila oblibena oranzova kontrolka s emblemem motoru a spotreba sla dramaticky nahoru. Diagnostika ukazala vadnou lambdu. Ta byla vymenena za novou, ale neoriginalni (duvod - cena). Po vymene okamzite spotreba klesla vse bylo ok. Po cca 100-120km se opet rozsvitila kontrolka, spotreba opet stoupa. Diagnostika v tuto chvili neukazuje nic presneho. Nevite nekdo kde by mohla byt chyba, nemate podobnou zkusenost?
Diky za reakce.
mequi

#4 Příspěvek od mequi »

Taky se může stát, že ta levnější lambda nepracuje, jak má. Může diagnostiku "oblbnout", že je dobrá i když tomu tak není. Viz spotřeba. Jediná možnost dle mého mínění je reklamace.
VojtaMHR

#5 Příspěvek od VojtaMHR »

Jedná se o 318Ci E46 motor M43. Měnil jsem přední lambdu před katem nejprve za neoriginál, která byla k ničemu, až pak jsem ji vyměnil za origo Bosch. Od té doby je od první pokoj, ale diag ukazuje i na druhou.
Wenzel

#6 Příspěvek od Wenzel »

mequi:
Diky za odpoved. Jak koukam, problem ktery popisuje VojtaMHR je dost podobny.
Doporucim tedy vymenu za original a poradim modlitbu za nepokracovani problemu.
Odpovědět