Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Náhradní klíč? Kopie...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Záleží na tom, co všechno se požaduje. Diamant bez čipu imobilizéru tak, jak ho chtěl Klein, vyjde na 1900 Kč + vyřezání planžety u člena Gummo (na E46 klubu jako Gummidek) 250 Kč. Čip jsme přehodili, u E46 konkrétně jde přehodit z jakéhokoliv klíče včetně plastového, vyjma originál diamantu.

Pokud bys to požadoval kompletně, tak to vychází včetně čipu, jeho nahrání a vyřezání klíče na 2900 Kč, ale k tomu je nutné dorazit i s autem nebo aspoň vyndanou jednotkou imobilizéru.

Na neděli se domluvilo více lidí a udělali jsme z toho pohodové odpoledne s pokecem, i když my a Gummidek jsme tam lítali už trochu jak hadr na holi :-). Děkuju všem, kdo přijeli, za návštěvu, neděle se hodí asi nejvíc lidem a zas tolik času jsme na tom nestrávili, takže nás to taky nezabilo :-), i když Gummidek otevíral jen kvůli nám - takhle má vypadat služba zákazníkovi :-)
klein

#82 Příspěvek od klein »

přesně tak, cena mě vyšla na 2.150,- Kč i s DPH :lol: A obrovskou výhodu vidím v tom, že funkčnost jak čipu či dálky, tak i vybroušení planžety se zkoušela na místě (bylo potřeba planžetku malinko dobrousit, kvůli bordelu, co byl v origo klíči). Kdo si bude nechat brousit planžetu "dál od auta", použijte buď "hotelový" klíč, nebo aspoň pořádně vyčistit klíč původní.
srbinos

#83 Příspěvek od srbinos »

Zdravim,
Po několikátém zklamání u zámečníků s prosbou o načipování klíče jsem na foru narazil na člena FX. Po rychlé domluvě a následné schůzce mi FX načipoval klíč, naprogramoval dálku, vymazal ztracené klíče a k tomu ještě pověděl pár důležitých informací za super cenu. Klíč mi nechal rovnou vybrousit, jelikož jsme si schůzku domluvili v zámečnictví http://www.kasari.cz. Doporučuji, opravdový odborník, klíč maká perfektně. Skvělá spolupráce!!! Díky
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Díky za super reference, snaha je - nejde vždy vyhovět všem, ale tak to je asi vždycky a u každého. Víkendová akce se dá uspořádat kdykoliv, jen prosím, neberte to jako úplnou samozřejmost - nejlépe aby se sešlo víc lidí najednou, potom to má smysl.

Co je nového: aktuálně mám na cestě baterie do originál diamant klíčů vyrobené na zakázku se správnými packami. Typ, který se dává do baterií z výroby, je celkem těžce nesehnatelný, a tak jsem se jal hledat náhradu. Ta je už na cestě a až bude, budeme dělat i výměny baterek za nové nabíjecí.

Při výměně baterie doporučuji i nové pouzdro klíče, protože originál je nerozebíratelný, náhrada se rozebrat dá. Sice přijdete o plnou vodotěsnost originálu, ale rozříznutý a znovu slepený originální klíč už není tak vzhledný a o vodotěsnosti bych si také dovolil pochybovat.

P.S. Včera jsme u Gummidka instalovali novou čipovačku klíčů, takže se na něj můžete obracet i s jinými značkami aut, než jen BMW. Jirka umí většinu běžné produkce do roku cca 2005. Jen klíče jsou zatím spíš na objednání, protože sice nabral na sklad nějaké na VW a podobně - v domnění, že je to nejžádanější zboží, a ono houby - řešily se auta jako Mustang z roku 2006, SsangYong Korando apod. :lol: ...o klíčích od bytu se nezmiňuju, to je samozřejmost :-)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Kdybyste náhodou potřebovali klíče na jiná auta, tak se lze na Gummidka obrátit. Techniku má velmi vyspělou a hlavně se nebrání dohodě na speciálních věcech, pokud jsou realizovatelné.

Obrázek
Obrázek

A tady screen z objednávkového formuláře na zakázkovou výrobu baterií pro orig. diamant klíče.
Obrázek
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pokud by byl zájem zase o sobotní akci, je možnost tuto sobotu od cca půl druhé odpoledne. Pokud máte zájem, napište buď sem, nebo do SZ ;)

Možnosti jsou:

E31/32/34/36/38/39
Obyčejný klíč
Klíč se světýlkem
Klíč s rádiovým dálkovým ovládáním - Diamant/EU verze 433,92 MHz

E46
Obyčejný klíč
Klíč s rádiovým dálkovým ovládáním - Diamant/EU verze 433,92 MHz

Možno s čipem i bez, včetně broušení a vyzkoušení na místě. Upozorňuji, že na čipování je nutno dorazit s autem, lepší je to i pokud chcete jen klíč a frézování u aut bez čipu (aby se dal klíč vyzkoušet ve všech zámcích).
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Obrázek
Zakázkově vyrobené baterie dorazily, v brzké době otestuju na origo klíči a pak bude možno dělat výměny nebo dodat baterii.
meris

#88 Příspěvek od meris »

Jsem asi úplně tupej, ale po předání vnitřku klíčku u E36 (rv93) mi nejde spárovat. Postup dle manuálu. Předtím se mi to podařilo. Přemýšlím, kde dál hledat chybu. :-(
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Je vnitřek klíče stejný u originálu i klíče ode mě? O který klíč se jedná? Bral jsi dva, každý jiný, u kterého je problém?
meris

#90 Příspěvek od meris »

Ahoj, je to dvoutlačítko. Elektroniku jsem přendal, seděla v pohodě. Normálně se přepne do toho párovacího režimu. Takže v klíči asi problém není. Ale to je vše, co to udělá. Bohužel u auta nepoznám, že je v párovacím režimu, jestli nedělám něco špatně tam. Někde jsem se tady dočetl, že klíček je potřeba otočit do polohy 2. Když to v manuálu píšou 1.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ono je hlavně divný, že se to rozpárovalo, když jsi z toho nevyndaval baterie. Předpokládám, že tam jsou CR2016, je to tak?
meris

#92 Příspěvek od meris »

Když jsem přendaval ten vnitřek, tak jsem z toho baterie vyndal.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

A bylo to na déle jak minutu?
frujt

#94 Příspěvek od frujt »

Fx píše:Tak jen pro info: Od příštího týdne bych měl mít možnost udělat i Master klíč (u E36 myšlen klíč bez dálkového ovládání se světýlkem). Pro ilustraci:

Obrázek

Klíče budou dostupné s čipem i bez (bez čipu se s ním dá nastartovat auto do 12/1994)... A proč to píšu? Protože z toho mám radost, konečně jsem je sehnal. Můj Master je totiž už celkem dost ohmataný a chtěl jsem si udělat radost obměnou za nový.

Pokud tomu rozumim tak ten prvni ma mit dalkove ovladani a ten druhy jen svetylko? ja mam valet a mastera ale bez vnitrnosti :D

A jestli je v aute dalkove ovladani nevim ale central je divny kdyz odemknu od spolujezdce tak se neodemkne cele auto :D
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pokud se bavíme o E36, tak tam byl standardně tento klíč s DO, ale DO bylo standard až po faceliftu (po 9/96, tato auta už neměla zámek u spolujezdce). Před FL byla dálka za příplatek.
Obrázek

Pokud ti to neodemyká celé auto od spolujezdce, bude problém nejspíš někde v drátech.
meris

#96 Příspěvek od meris »

Určitě to bylo delší než minuta. Vyměňoval jsem to v práci a něco při tom ještě řešil.
meris

#97 Příspěvek od meris »

Určitě to bylo delší než minuta. Vyměňoval jsem to v práci a něco při tom ještě řešil.
meris

#98 Příspěvek od meris »

meris

#99 Příspěvek od meris »

Bylo to určitě na delší dobu.
FX - napíšu ti SZ.
meris

#100 Příspěvek od meris »

Omlouvám se za několikanásobné vložení, psalo mi to chybu, že nelze vložit.
Odpovědět