Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nastavitelné funkce u E46 (přehled + kdo a co umí nastavit)
Chtěl bych "donastavit" pomocí diagnostiky na E46 nějaké přídavné funkce. Nevím, ke kterým je třeba mít přídavný modul a které jdou nastavit pouze diagnostikou.
Ani vlastně nevím, co vše jde pomocí diagnostiky a modulů zapnout. Přikládám tedy to, co jsem někde vyčetl a co bych chtěl dodělat. Je tady někdo, kdo to umí, popíše, doplní a řekne, kolik to stojí?
Díky.
- selektivní odemykání
- blikání pri odem./zam.,
- follow me home předělat na mlhovky + autospuštení po zamčení
- 3x blik při zmáčknutí blinkru
- automatické spuštění tempomatu
- US svícení
- po pípnutí teploty pod 3 stupně zpět na původní zvolenou hodnotu
- svícení bočních blinkrů
- pípaní při zapomenutém klíčku v zapalování
Ani vlastně nevím, co vše jde pomocí diagnostiky a modulů zapnout. Přikládám tedy to, co jsem někde vyčetl a co bych chtěl dodělat. Je tady někdo, kdo to umí, popíše, doplní a řekne, kolik to stojí?
Díky.
- selektivní odemykání
- US svícení
T.o.m. píše:Chtěl bych "donastavit" pomocí diagnostiky na E46 nějaké přídavné funkce. Nevím, ke kterým je třeba mít přídavný modul a které jdou nastavit pouze diagnostikou.
Díky.
- selektivní odemykání
- US svícení
Zdravím.. já rád kóduji a nastavuji přes OBD protokol a s E46 mám bohaté zkušenosti

Takže když to vemem popořadě:
- selektivní odemykání - nejsem si přesně jistý, co tím myslíš.. můžeš to specifikovat?
- blikání pri odem./zam. - není problém - během minutky aktivováno
- follow me home předělat na mlhovky + autospuštení po zamčení - follow me home na mlhovky vím jak předělat, ale automatické spuštění po zamčení bohužel pravděpodobně nejde. Buď to light moduly neumí ani ve skrytých kódech nebo jsem to ještě nenašel. Zkusím pohledat.
- 3x blik blinkru je možné pouze se speciálním light modulem - klasický to neumožňuje
- automatické spuštění tempomatu - o tomhle jsem ještě neslyšel.. dokázal bys specifikovat při jakých podmínkách se má tempomat spustit, abych se měl od čeho odpíchnout?
- US svícení - předpokládám, že se bavíme o DRL přes tlumené dálkové, popřípadě i tlumené blinkry - není problém nastavit, můžeš si vybrat i jakou intenzitu

- po pípnutí teploty pod 3 stupně zpět na původní zvolenou hodnotu - myslíš, jakože návrat zpět do navolené funkce - nezkoušel jsem hledat, zkusím pohledat.
- svícení bočních blinkrů - kdyžtak řekni, jak si to představuješ, ale neměl by to být problém.
- pípaní při zapomenutém klíčku v zapalování - mělo by to jít, ale ještě jsem to nekódoval .. pohledám
A cena? To se ještě můžem časem domluvit.
-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, tak když tak rád programuješ, nezkoušel jsi někdy naprogramovat, aby se při zaření zpátečky upravil sklop pravého zrcátka?
V BMW mi řekli že to nejde, resp. jen kdybych měl sedačky v elektrice nebo automatickou převodovku. No ale že v brněnském BMW řeknou že to nejde, tak to neznamená, že to opravdu nejde.
diky
V BMW mi řekli že to nejde, resp. jen kdybych měl sedačky v elektrice nebo automatickou převodovku. No ale že v brněnském BMW řeknou že to nejde, tak to neznamená, že to opravdu nejde.
diky
MartyH píše:ahoj, tak když tak rád programuješ, nezkoušel jsi někdy naprogramovat, aby se při zaření zpátečky upravil sklop pravého zrcátka?
diky
Zdarec...
asi tě zklamu, protože v brněnském BMW měli pravdu. Sice tak nějak poloviční pravdu, ale měli.
Se sedačkama v elektrice (nejsem si ale jistý, co mysleli tou automatickou převodovkou) přišla funkce ukládání pozic do pamětí. To zahrnovalo i pozice bočních zrcátek.. takže nejenom sedadla byla schopna si zapamatovat svoji pozici, ale dokonce i boční zrcátka. Bohužel asi chápeš, že to nefunguje jen tak a je potřeba řídící modul. Konkrétně minimálně řídící modul zvaný BTM, který se stará o boční zrcátka. Bez elektrických sicen se tento modul nedodával, protože klasický bezmodulový ovladač zrcátek byl schopen zastat svoje základní funkce.
Takže je mi líto... i mě to štve... svoje zrcátko si taky musím manuálně naklánět.
Jeden den snad sepíšu, co všechno se dá nastavit pro vaše miláčky. Ale dejte mi čas, protože co model, to jiný kód pro stejnou funkci a opačně.
A co funguje na jednom modelu, nemusí na druhým a u nějakých bastlů dokonce řídící moduly se vám vykašlou na nějaké kódy a dělají si co chtějí (viz. kámošovo E36 cabrio, kde se po kódování CVM modul rozhodl, že už nikdy nebude natahovat střechu ... pomohl až hard reset

mentuli
Díky za reakci.
- selektivní odemykání: při prvním zmáčknutí otevře pouze řidičovy dveře, při dalším vše ostatní
- follow me home: bylo by fajn, kdyby to šlo automaticky po zamknutí s mlhovými světly, hlavně kvůli toho nechci pořád startovat xenony
- ty blikače 3x automaticky mě mrzí
- tempomat: nelíbí se mi, že ho musím po každém nastartování aktivovat, uniká mi, proč není aktivní pořád, tak bych ho chtěl nějak aktivovat ke stálému zapnutí
- blinkry: jde ať svítí pouze boční bez předních? mám zprávu, že prej po FL svítí na E46 nějak hodně
ROBi
- myslím, že to automatické odemknutí po zastavení nejde, je to bezpečnostní prvek ... já tam auto zámek nad 20km/h mám
MartyH
- sklápění zrcátka jen se sedadly s pamětí
Dnes se mi ozval klubák z Ostravy a vypadá to slibně. Z mých požadavků by mělo jít realizovat skoro vše, uvidíme.
Hodil by se zde opravdu ucelený seznam všech možných funkcí.
Díky za reakci.
- selektivní odemykání: při prvním zmáčknutí otevře pouze řidičovy dveře, při dalším vše ostatní
- follow me home: bylo by fajn, kdyby to šlo automaticky po zamknutí s mlhovými světly, hlavně kvůli toho nechci pořád startovat xenony
- ty blikače 3x automaticky mě mrzí

- tempomat: nelíbí se mi, že ho musím po každém nastartování aktivovat, uniká mi, proč není aktivní pořád, tak bych ho chtěl nějak aktivovat ke stálému zapnutí
- blinkry: jde ať svítí pouze boční bez předních? mám zprávu, že prej po FL svítí na E46 nějak hodně
ROBi
- myslím, že to automatické odemknutí po zastavení nejde, je to bezpečnostní prvek ... já tam auto zámek nad 20km/h mám
MartyH
- sklápění zrcátka jen se sedadly s pamětí
Dnes se mi ozval klubák z Ostravy a vypadá to slibně. Z mých požadavků by mělo jít realizovat skoro vše, uvidíme.
Hodil by se zde opravdu ucelený seznam všech možných funkcí.
T.o.m. píše:Ještě jednu věc bych potřeboval. Přenastavit korekci spotřeby v DDE z originál 0,97 na 1,05.
Dnes jsem bral plnou ... BC ukazoval dlouhodobou 5,7 a reálná spotřeba je 6,5.
Korekce by neměla být problém. Asi tak před hodinou jsem vytahoval kódy na analýzu z mojí E46 a korekci jsem viděl přimo v AKMB modulu (budíky).
Mentuli: umíš ty boční blinkry? ... to se nám nepovedlo
zbytek zde: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=15

mentuli píše:T.o.m. píše:Ještě jednu věc bych potřeboval. Přenastavit korekci spotřeby v DDE z originál 0,97 na 1,05.
Korekce by neměla být problém. Asi tak před hodinou jsem vytahoval kódy na analýzu z mojí E46 a korekci jsem viděl přimo v AKMB modulu (budíky).
tam to nešlo ... dělali jsme to v DDE ... max. korekce je 1,10
-
- Kontaktovat uživatele:
T.o.m. píše:mentuli píše:T.o.m. píše:Ještě jednu věc bych potřeboval. Přenastavit korekci spotřeby v DDE z originál 0,97 na 1,05.
tam to nešlo ... dělali jsme to v DDE ... max. korekce je 1,10
Zajímavé ... v samotné DDE jednotce jsem ani nebyl.. musím si to ještě jednou projet...
T.o.m. píše:Mentuli: umíš ty boční blinkry? ... to se nám nepovedlo
Nezkoušel jsem.. pak dám vědět!

T.o.m. píše:- myslím, že to automatické odemknutí po zastavení nejde, je to bezpečnostní prvek ... já tam auto zámek nad 20km/h mám
od nás z klubu profor robil autounlock. ale takto:
http://sites.google.com/site/bmwtrippling/autounlock
má tam aj trippling (trojblik pre smerovky)...
-
- Kontaktovat uživatele: