Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36-ventilator topeni

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
jbedan

#1 Příspěvek od jbedan »

Ahoj, potrebuji demontovat ventiloror topeni na E36, digi klima. Vi nekdo jak na to? Bezi pomalu a jezek je novej. Diky za info.
mequi

#2 Příspěvek od mequi »

Tohle je na verzi bez klimy. Klima by měla mít něco podobného.
http://www.rcsportmodel.sk/i/mayo/obr/236.jpg
sedon

#3 Příspěvek od sedon »

taky se na to chystam, kdyz tak pak nafot :)

tady je jakys takys navod

http://www.dvatp.com/bmw/diy/hvac_blower/
jbedan

#4 Příspěvek od jbedan »

no tak jednoduchy to nebude. Ja myslim, ze musi vsechno ven. Viko ventilu, sterace, vstriky. Chtel jsem vedet jestli to opravdu musim vsechno vyhodit. Nejak se vyparily uhliky..
mequi

#5 Příspěvek od mequi »

Když jsem to vyndával já (obyč topení), tak jsem sundal jenom kryt na ventilovém víku, tu mřížku před stěračema, odšrouboval 2 skrutky, které drží obal na kabeláž, pak odšrouboval ten plech, který to zakrývá http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=99 a odsunul již spomínanou kabeláž, která tomu taky zavazí. Žádné stěrače jsem nesundával. Ani neodpojoval řídící jednotku a jiné ptákoviny.
jbedan

#6 Příspěvek od jbedan »

Uvidim, v sobotu se do toho pustim. Pak dam vedet.snad se najde nekdo, kdo uz to delal..
sedon

#7 Příspěvek od sedon »

ok pak dej vedet, co jsem slysel tak nekdo musel ohnout ten plech nad tim (pod čelnim sklem) když tak zkus stahnout ty vrtule na tech stranach kdyby to neslo...
mequi

#8 Příspěvek od mequi »

Neboj se, jde to vyndat i bez jakéhokoli násilí. Stahovat vrtule se ani nepokoušej, protože je můžeš zlomit. A ani ti to nepůjde, protože tam jsou dost nafest. A kupovat nové, to asi nebude to pravé. Celý větrák u mne dvojitý jde po uvolnění té spony veprostřed ( do té dírky strčíš ohnutej drát a zatáhneš) a odpojení konektoru, posunout doleva a pak jde v pohodě vytáhnout ven. Trochu nadzvedneš kabely, které jdou do ř.j. a je venku. A to ohnutí plechu pod oknem... ku*va lidi, nebudte lamy. :roll:
sedon

#9 Příspěvek od sedon »

2 mequi takze jsi vymenil jen ten motorek? co to stoji?
mequi

#10 Příspěvek od mequi »

Já jsem ho vyndával, protože mi pískalo ložisko. Rozebral, promazal a hodil to zpátky.
jbedan

#11 Příspěvek od jbedan »

Zkusim to podle toho navodu. vyhodim sterace s e vse kolem a zkusim to.. Musim sehnat nejake uhliky, protoze uz tam nejsou..
mequi

#12 Příspěvek od mequi »

Tak ted nevím,...... bud jsem to špatně napsal, nebo to budeš dělat podle toho demolačního fotonávodu, co tu dal sedon. Já jsem VŮBEC nevyndával stěrače. Ale jak chceš. Pak nezapomen ještě oddělat zadní sedačky, aby jsi měl lepší přístup. :tutuk:
sedon

#13 Příspěvek od sedon »

mequi píše:Tak ted nevím,...... bud jsem to špatně napsal, nebo to budeš dělat podle toho demolačního fotonávodu, co tu dal sedon. Já jsem VŮBEC nevyndával stěrače. Ale jak chceš. Pak nezapomen ještě oddělat zadní sedačky, aby jsi měl lepší přístup. :tutuk:

a ty mas sestival nebo 4?
mequi

#14 Příspěvek od mequi »

6-vál M50 :wink:
jbedan

#15 Příspěvek od jbedan »

Mam 6ti valec M52. Jak sundas ten plech od motoru , objimku odpojis kontakty, tak ti prekazi sterace, viko ventilu, a rampa se vstriky. Zas takova pohoda to nebude. No zitra se uvidi.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fatal Design »

Taky tam mám cvrčka, ale jen při brždění a tuším levých zatáčkách, takže mě to taky čeká :(
martas11

#17 Příspěvek od martas11 »

Fatal Design píše:Taky tam mám cvrčka, ale jen při brždění a tuším levých zatáčkách, takže mě to taky čeká :(

To má snad skoro každá e36 :(
mequi

#18 Příspěvek od mequi »

jbedan píše:Mam 6ti valec M52. Jak sundas ten plech od motoru , objimku odpojis kontakty, tak ti prekazi sterace, viko ventilu, a rampa se vstriky. Zas takova pohoda to nebude. No zitra se uvidi.

Jaká rampa se vstřiky? Tu tam nech. Překáží tam leda ten plastový kryt na víku ventilů, ten sundej, pak odtáhni směrem nahoru ty kabely s tím plastem (doufám, že tohle nepovažuješ za rampu se vstřiky) :roll: a větrák posun celý doleva směrem k řídící jednotce a pak už ho vyndáš. Na levé straně je ten otvor, kterým se díváš na větrák větší, tak proto to tamtudy jde vyndat.

EDIT: přijed do Mladé Boleslavi a já ti to vyndám za 10 minut. :!:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fatal Design »

martas11 píše:
Fatal Design píše:Taky tam mám cvrčka, ale jen při brždění a tuším levých zatáčkách, takže mě to taky čeká :(

Hmm. To budou asi ložiska ne ? Dá se to nějak vyměnit, nebo se mění celý ten větrací bazmek :) ?
martas11

#20 Příspěvek od martas11 »

Fatal Design píše:
martas11 píše:

Hmm. To budou asi ložiska ne ? Dá se to nějak vyměnit, nebo se mění celý ten větrací bazmek :) ?

Chtělo by to poslechnout ty zvuky u tebe,ale ložiska to být mohou.Já to ještě neřešil,tak nevím,jak to tam je.
Odpovědět